Premieplan KBO-Brabant

 

 

 


Voor Afdelingen die activiteiten willen organiseren en daar extra financiële middelen voor kunnen gebruiken, biedt het Premieplan wellicht uitkomst!

Als u met hulp van vrijwilligers voor zo’n activiteit een geldinzamelactie organiseert, krijgt u vanuit Premieplan (in 2018) de netto-opbrengst van die actie verdubbeld. De verdubbeling kan oplopen tot maximaal 2.000 euro! Dat bedrag mag ook verspreid worden over meer aanvragen. Het bedrag wordt beschikbaar gesteld door een aantal fondsen, die graag zien dat er meer voor ouderen wordt georganiseerd. Zij hebben hun krachten gebundeld in het Premieplan. Het geld komt dus niet vanuit de begroting van KBO-Brabant, maar van externe partijen.
 

Als u toch al bingo's of kienen organiseert of bijvoorbeeld oud papier ophaalt of ander werk doet waarvoor u geld ontvangt, kunt u die inkomsten gebruiken om te verdubbelen. Ook de eigen bijdragen van deelnemers aan bijvoorbeeld een kerstviering of een busreis worden verdubbeld. Een makkelijke manier om wat extra geld binnen te krijgen voor uw activiteiten!
 

En anders kunt u ook iets nieuws gaan organiseren om geld op te halen. Houd een loterij, ga met de pet rond, organiseer een rommelmarkt of verkoop worstenbroodjes of geraniums ..... Alle inkomsten kunt u verdubbelen!


 

LET OP

Premieplan is veranderd  per 2019!
De naam is nu Voor-de-ouderen. Op www.voordeouderen.nl kunt u een aanvraag doen. Het werkt anders dan bij het Premieplan. Het is nu een zogenaamde crowdfundingspagina. Half december 2018 hebben wij alle voorzitters, secretarissen en penningmeesters en alle andere Premieplan-aanvragers een mail gestuurd met een informatief document over de nieuwe aanpak. Daar staan veel tips in.

In principe is de gedachte nog steeds hetzelfde: zelf geld inzamelen, dat wordt verdubbeld tot een maximum van 2.000 euro per Afdeling per jaar. Alleen de manier waarop u de aanvraag doet is heel anders. Op de website van Voor-de-ouderen staan filmpjes met uitleg. Komt u er praktisch gezien niet uit, dan kunt u contact opnemen met de oprganisatie van Voor-de-ouderen. KBO-Brabant speelt hierin geen rol meer. U kunt nog wel bij ons terecht voor advies over geldinzameling en doel. Ook als er klachten zijn over de aanpak van Voor-de-ouderen horen wij dat graag.

Neem contact op met Marieke Hageman:
telefoon 073-6444066
e-mail: mhageman@kbo-brabant.nl

 

 

 

 

 

 


Terug naar de startpagina