Belastingservice KBO

KBO Belastingservice 2013


Voor veel mensen blijft het invullen van het aangiftebiljet van de belastingen een (te) moeilijke klus. KBO-Westerbeek kan U hierbij helpen. De belastingservice van de KBO is in principe bedoeld voor leden en ook NIET leden van 65 jaar of ouder met een AOW-uitkering of AOW met een aanvullend pensioen als inkomen.

Vooral de mogelijkheid van controleren/aanvragen van toeslagen is de moeite waard. Ook als u GEEN aangifte behoeft te doen, is het nakijken of er sprake is van een teruggave zeker de moeite waard.

5 TIPS:

  1. M.i.v. 2011 krijgt u mogelijk van de belastingdienst een brief dat u GEEN aangifte meer behoeft te doen. Toch kunt u nog steeds, zeker als dat het voorgaande jaar wel het geval was, in aanmerking komen voor een teruggave. Laat het even controleren;
  2. Heeft u om een of andere reden geld uit moeten geven voor extra kleding en of bewassing van beddengoed, geneer u niet, u komt mogelijk in aanmerking voor een aftrekpost;
  3. Heeft u veel kilometers gereden voor bezoek aan ziekenhuis, specialisten e.d.. Dan zijn die kosten aftrekbaar;
  4. Heeft u op dokter- of diëtist advies een dieet dan zijn de kosten (volgens tabellen) aftrekbaar;
  5. Heeft u het afgelopen jaar (culturele)giften gegeven die aan bepaalde voorwaarden voldoen (bv. Kerkbalans) en deze komen boven een drempel uit , dan zijn deze aftrekbaar.
  6. Door aanpassingen in de belastingwetgeving zijn de grenzen van o.a. zorgtoeslag in 2013 flink gewijzigd. Hebt u uw zorgtoeslag ook al aangepast?

 

Wilt u gebruik maken van deze service, neem dan contact op met uw 0485 800893 of mail met kbo-westerbeek@ziggo.nl

 

Wij zorgen er dan voor dat een van onze deskundige vrijwilligers u helpt met het invullen van de jaarlijkse aangifte en/of met het aanvragen of wijzigen van uw huur- en zorgtoeslag.
De hulp is gratis. Eventueel wordt er een kleine vergoeding gevraagd voor gemaakte reiskosten en/of kosten voor een geprinte kopie van de ingevulde aangifte. 

Terug naar de startpagina