nieuwsbrief apr-mei 2012

   

  

 

Dit is de 4e proef met de nieuwsbrief weergave!

 


NIEUWSBRIEF april/mei 2012

 

Programma

 

Fietstocht met picknick

woensdag 25 april 11.00 uur  Zie vorige Nieuwsbrief.

 

Bustocht naar de Veluwe

dinsdag 15 mei. Vertrek van ’t Hazzo om 10.30 uur. Kosten: € 54,50. Te betalen vóór 1 mei op bankrekening 1011.02.135 t.n.v. KBO-Aalst, of contant.

 

KBO-maaltijdservice

De eerste keer waren er 42 deelnemers!
Voor de maaltijd van vrijdag 20 april kun je je uiterlijk 17 april opgeven.

 

Vrijdag 18 mei, 12.00 in ’t Hazzo. Aanmelden vóór 14 mei door betaling van € 8,50 op rekening 1011.02.135 t.n.v. KBO-Aalst, of contant bij Bert Baselmans.
Na afloop kun je buurten of een spelletje doen in de foyer.

 

Inloopmiddag:

zondag 29 april vanaf 14.00 uurin ’t Hazzo. De eerste keer waren er 32 bezoekers!

Je kunt buurten of een spelletje doen. Het is ook weer mogelijk om een ‘snelle hap’ te eten.

 

Kienen: donderdag 26 april.

 

Kaartmiddagen: donderdag 12 en 19 april, 3, 10 en 24 mei om 13.30 uur. Je kunt ook iets anders spelen, zoals Rummycub, Scrabble, Triominos of Yahtzee. Na afloop is er wat te eten: soep, broodje, kroket en dergelijke.

 ---------------------------------


Wij gedenken

Op zaterdag 7 april overleed plotseling Gerard Vroemen op 86-jarige leeftijd. Gerard heeft veel voor KBO-Aalst betekend. In 1983 werd hij lid van het bestuur, eerst enkele jaren als tweede secretaris, daarna was hij vice-voorzitter. Van 1995 tot 2005 was hij onze voorzitter, die vriendelijk en met vaste hand onze vereniging leidde. Na de viering van het 50-jarig jubileum trad hij terug en verhuisde met zijn vrouw naar Roermond. Wij gedenken hem met dankbaarheid.
Voor contact met de familie Vroemen: Molenweg 15, 6049 GA  Herten.

 

Nieuwe regeling voor KBO-munten

Voortaan zijn munten voor consumpties alleen te koop op donderdagmiddag in 't Hazzo bij Joke Maasakkers. Koop wat munten in voorraad, dan betaal je altijd de KBO-prijs voor je drankjes. Zonder munt betaal je de volledige prijs! Tijdens de maaltijdservice op vrijdag 20 april kun je ze ook nog aanschaffen.

 

Biljarten?

Heb je zin om af en toe te biljarten, meld je dan bij aan bij Harrie Brands, Kerkhoflaan 20,   tel. 2216770.

 

Bustocht naar de Floriade

 dinsdag 26 juni. Vertrek 9.45 uur vanaf 't Hazzo.
Voor deze tocht zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Prijs inclusief toegang en diner na afloop € 50,-p.p.

Betaal  vóór 21 mei  op rek 1011.12.135 t.n.v.. KBO-Aalst of contant bij Bert Baselmans.


Een Eeuw Mode 1850 - 1950

Wie het op dinsdag 3 april te druk had om naar 't Hazzo te komen, heeft een leerzame en amusante middag gemist!
Het leek wel carnaval! Vier dames en twee heren, allen leden van KBO afdeling Aalst, showden als volleerde mannequins lingerie en bovenkleding van lang en héél lang geleden.
Mevrouw De Haan verzamelt al tientallen jaren dames- en herenkleding die minstens vijftig en soms honderd jaar geleden echt gedragen is. Zij en haar man verbinden het optreden van de 'mannequins' met leuke teksten en interessante toelichting.
Daar liepen Toos en Marian, Bets en Maria, Piet en Simon, in witkatoenen ondergoed en nachtkleding met kanten randjes, met slaapmuts op en sokken aan, en een warme kruik onder de arm. Even later droeg de één een baaien rok met drie onderrokken en een omslagdoek, de ander een zwart japonnetje met borduurwerk en een mantel met vossenkraag. De mannen verschenen in deftig zwart jacquet en 'hoge zije' en in een broek met kleppen en een petje.
Voor de aanwezigen riep de show vaak herinneringen op aan hun jeugd, toen moeders en grootmoeders er zó bijliepen. Er is veel gelachen en gepraat over vroeger. En iedereen was blij dat de mode nu wat eenvoudiger is dan toen!


 
Kijk ook eens op onze website: www.kbo-aalst.nl

Onze webmaster Ruud Barnasconi houdt onze eigen website nauwkeurig bij. Bovendien kun je via deze website veel informatie vinden, bijv. over KBO-Brabant en de gemeente Waalre.

 

Veilig en met plezier blijven fietsen!

Uit onderzoek blijkt dat het aantal fietsongelukken onder ouderen toeneemt. Als je op een elektrische fiets, hoe fantastisch die ook is, te hard rijdt, kun je niet vlug genoeg op onverwachte situaties reageren. Ook kennen velen de nieuwste verkeersregels niet goed. Omdat de laatste jaren het verkeer sterk toegenomen is, moeten ook ervaren fietsers hun kennis en vaardigheid nodig opfrissen.
Daarom organiseert GOW Welzijnswerk, samen met plaatselijke ouderenorganisaties, een opfriscursus voor fietsende senioren. Wil je nog lang veilig en met plezier blijven fietsen, meld je dan aan voor deze cursus.
Hij vindt plaats in en rond 't Hazzo op dinsdag 5 juni van 13.00 tot 16.30 uur. Er is plaats voor maximaal 35 mensen. Je bijdrage in de kosten is € 5,- . Het is de bedoeling dat je op je eigen fiets naar de cursus komt.

Programma:
* uitleg van verkeersregels, speciaal voor fietsers en voetgangers;
* tips om veilig te fietsen;
* eigen omgang met de fiets in de praktijk oefenen (buiten);
* controle van je fiets door een vakman: voor een goede zithouding worden zonodig zadel en stuur beter afgesteld.

Aanmelden uiterlijk vrijdag 18 mei bij het LIAC, telefoon 2221194, op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. 

 

Keuring voor het rijbewijs

KBO-leden kunnen zich voor het speciale tarief van € 25,- laten keuren voor het rijbewijs. Bel voor een afspraak even met Le Sourire (het vroegere klooster): telefoon 2217188.

 

Meld ons de zieken!

Je zult maar ziek thuis zitten of in het ziekenhuis liggen en geen bezoek zien. Ria Hartjes (2213850) of Bennie Verberkt (2212034) komen graag langs voor een praatje en een attentie. Laat deze dames of een lid van het bestuur even weten dat je ziek bent, of als je van iemand weet dat hij of zij ziek is. Beter één keer teveel gemeld dan één keer te weinig!

 

Terug naar de startpagina