nieuwsbrief mrt-apr 2012

   

  

 

Dit is de 3e proef met de nieuwsbrief weergave!

 


NIEUWSBRIEF maart/april 2012

 

Programma

 

Kienen: donderdag 29 maart.

 

Zondag 25 maart van 14.00 - 17.00 uur KBO inloopmiddag in ‘t Hazzo

 

dinsdag 3 april 14.00 uur Een eeuw mode, 1850 tot 1950. Zie bijgaande aankondiging.

 

Dinsdag 17 april om 10.30 uur excursie naar Paramount in de Pracht

 

Vrijdag 20 april Eetpunt ’ t Hazzo 12.00uur ( 16 maart was zeer geslaagd 42 deelnemers )

 

woensdag 25 april 11.00 uur Fietstocht met picknick. Meer gegevens hieronder.

 

Kaartmiddagen: donderdag 5, 12, en 19 april om 13.30 uur.

 

Bustocht: naar de Veluwe op dinsdag 15 mei (dus niet op 8 mei!). De fietstocht op 15 mei vervalt daarom.

Meer hierover vind je in de bijgaande aankondiging.

 

De bustocht naar de Floriade op 26 juni 2012 gaat door.

 

 

 Fietstocht met picknick 

 

Eén van de standpunten van de KBO is ouderen stimuleren om de fiets te gebruiken zolang het verantwoord is, door het aanbieden van fietstochten. We weten allemaal dat regelmatige beweging een goede manier is om langer fit en gezond te blijven. Daarom zijn wandelen en fietsen niet voor niets activiteiten die het meest door ouderen worden verricht.

Onze eerste fietstocht van ca. 40 km. houden we op woensdag 25 april. Het vertrekpunt is bij het Hazzo om 11.00 uur. A.u.b. brood en drinken meenemen, want we gaan onderweg in de natuur picknicken. Later op de dag leggen we aan bij een café; ditmaal wordt de eerste consumptie door de vereniging betaald. We hopen op een goede opkomst, alsmede goed fietsweer.

 

Het Brabants Orkest: repetitie en lunchpauzeconcert

 

Op donderdag 14 januari 2012 hebben enkele KBO-leden in Muziekgebouw Eindhoven een Generale repetitie van Het Brabants Orkest bijgewoond. Ze waren erg enthousiast.

Op donderdag 26 april is er van 10.15 – 12.00 weer een repetitie, ditmaal met muziek van Gershwin en Bernstein. Wie dat wil kan om 12.30 uur ook het lunchpauzeconcert met hetzelfde programma bijwonen. Kosten: € 2,50 voor de repetitie, € 2,- voor het lunchpauzeconcert.

Alleen bij deelname van tenminste zes personen kunnen we inschrijven. Aanmelden vóór 31 maart bij Helmi van Stratum, 2215351 of p.v.stratum@iae.nl, onder vermelding van de uitvoering(en) die je wilt bijwonen. Zonodig regelen we vervoer.

 

Mantelzorgcafé

 

Ook dit jaar organiseert het Steunpunt Mantelzorg De Kempen weer een aantal bijeenkomsten.

Op maandag 23 april komt een medewerker van de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) de Kempen vertellen over de nieuwe aanpak van hulpverlening door de gemeenten. In een zogenaamd keukentafelgesprek bekijkt de gemeente eerst wat de hulpvrager zelf kan regelen.

Ook kijkt ze of familie en buren mee kunnen helpen. Pas daarna kan er hulp van de gemeente komen.

U bent van harte welkom in Gemeenschapshuis D’n Tref, Alexanderhof in Hapert. De zaal is om 19.00 u. open, het programma duurt van 19.30 – 21.30 uur. De toegang is gratis.

 

 

Eetpunt ‘t Hazzo KBO Aalst

 

Geachte heer, mevrouw,

 

Welkom.

Ik heet u van harte welkom in ’t Hazzo. Ik ben Patrick van der Meijden en sinds enige tijd de nieuwe beheerder van ’t Hazzo. In deze hoedanigheid ben ik in contact gekomen met Bert Baselmans (KBO Aalst). In de gesprekken die ik met Bert heb gevoerd blijkt dat er behoefte is aan een vaste plek voor senioren die gezamenlijk activiteiten beleven maar ook gebruik zouden willen maken van een maaltijdservice.

 

Maaltijdservice en inloopmiddag.

Vanaf heden willen wij u deze maaltijdservice aanbieden. Maar niet alleen een maaltijdservice, ook de mogelijkheid om activiteiten te beleven tijdens een inloopmiddag.

De maaltijdservice en inloopzondag zijn beide geheel vrijblijvend. De maaltijdservice vindt plaats iedere 3e vrijdag van de maand en de inloopmiddag vindt iedere laatste zondag van de maand plaats.

 

Aanmelden en kosten deelname.

Indien u wenst gebruik te maken van de maaltijdservice vragen wij u om zich vooraf aan te melden. Dit dient u uiterlijk 5 dagen van te voren te doen. Dat kan door het bedrag rechtstreeks over te maken op rekeningnummer 10 11 02 135, tnv KBO Aalst. Ook heeft u de mogelijkheid om contant te betalen bij Bert Baselmans. Op deze manier kunnen wij goed inschatten wie wanneer komt eten. Het menu bestaat altijd uit een voor, hoofd en nagerecht.

De kosten zijn € 8,50 per keer.

De inloopmiddag laatste zondag v/d maand is geheel vrijblijvend. Wel bieden wij u, ook geheel vrijblijvend een “frietuurtje” aan. U besteld en betaald hierbij aan de bar een frietmaaltijd met snacks. Wij bakken deze vers op bestelling.

Ook kan het zijn dat wij u een menu aanbieden, bijvoorbeeld een schnitzelmenu of een mooi opgemaakte huzarensalade op bord. Prijzen en menu kunnen variëren en worden daarom apart met u gecommuniceerd. Hiervoor dient u zich wel vooraf aan te melden en te betalen.

 

Sparen voor een gratis deelname aan de maaltijdservice.

Graag bieden wij u een spaarkaart aan. Deze is bij deze brief gevoegd. Concreet houdt dit in indien u 5 keer gebruik heeft gemaakt van de maaltijdservice wij u de 6e deelname gratis aanbieden. Iedere keer dat u gebruik heeft gemaakt van de maaltijdservice stempelen wij uw kaart af. De spaarkaart geld alleen per persoon. U hoeft niet aaneengesloten gebruik te maken van de maaltijdservice.

 

Van elkaar leren.

Voor ’t Hazzo is bovenstaande nieuw. U kunt ervan uitgaan dat wij ons uiterste best doen om voor u als KBO lid een prettige omgeving te creëren waar u zich thuis voelt. Echter willen en zijn wij ook lerende. Dat kunnen we van elkaar doen. Heeft u dus vragen of opmerkingen meld het aan ons. Waarschijnlijk kunnen we niet alles oplossen maar wel alles bespreken. Uw ideeën en input zijn dan ook meer dan welkom.

 

 

Ik wens u heel veel plezier en vele smakelijke momenten toe in ’t Hazzo.

 

Patrick van der Meijden

Beheerder ’t Hazzo

Tel. 040 – 223 10 22

  

 

Terug naar de startpagina