D'n Aachterūm
Je ziet nu niet de hele pagina. Door het wieltje op de muis naar je toe te "rollen" komt de rest ook in beeld.
Onderaan de pagina kun je dan klikken op "Terug naar de startpagina" om weer andere pagina's te bekijken.
 
 

Ontmoetingscentrum “D’n Aachterûm”.

Adres: Korenbocht 50, 5541 BZ Reusel. 0497-644057.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Eerst was de huisvesting een semi-permanent gebouw (noodgebouw van de Rabo-bank) eigendom van de Stichting Ontmoetingscentrum Ouderen Reusel, wat in de tuin van de zusters Franciscanessen mocht worden geplaatst.

Toen in 1992 bekend werd dat de zusters gingen vertrekken bleken zij bereid te zijn de grond voor een vriendenprijsje te verkopen aan de SOOR waardoor het voortbestaan van D’n Aachterûm was gewaarborgd.

Er ontstaan plannen voor nieuwbouw, maar die blijken in eerste instantie te duur te zijn. In 1995 wordt bij de gemeentelijke herindeling het plan nieuw leven ingeblazen, waardoor uiteindelijk toch een permanente huisvesting kan worden gerealiseerd met een vloeroppervlak van 565 m2.

Er is nu een aparte zaal voor gym, volksdansen, koersbal, lezingen enz. Verder is er een foyer met vier biljarts, bar, kaarthoek, tv-hoek enz. In een kleinere zaal worden o.a. cursussen gegeven.

Aan de voorzijde is een terras met een jeu de boules baan.

Om de herinnering aan de zusters levendig te houden staat daar ook het klokkentorentje, dat op de kapel van het zustersklooster heeft gestaan. Dit op initiatief van de Heemkunde Werkgroep Reusel.

 

Plattegrond Reusel Centrum

 

 
 
Plattegrond gebouw
 
 
 
 
 
Terug naar de startpagina