Nordic Walking

NORDIC WALKING

Bij het wandelen met stokken (poles) worden de arm-, nek- en schouderspieren intensiever gebruikt dan bij het gewone wandelen. Bovendien worden de buik-, heup- en beenspieren optimaal aangespannen tijdens het nordic walken.
De poles zorgen ervoor dat de wandelaar stabieler loopt en kan met name voor ouderen met bewegingsproblemen een uitstekend hulpmiddel zijn. Nordic Walking is voor jong en oud, voor man en vrouw een prima mogelijkheid om zich in de open lucht zowel geestelijk als lichamelijk te ontspannen.


Kennismaken met Nordic Walking

Kom ook eens kennis maken....... ....met de groep wandelaars, die elke woensdagmorgen, al dan niet met nordic walking bezig is! Die wordt met de week groter en gezelliger. Hoewel dat laatste bijna onmogelijk is. De samenstelling van de groep varieert regelmatig, omdat er wandelaars zijn die zo nu en dan afwezig zijn door andere verplichtingen. Daaruit valt te concluderen dat deze mensen nog erg actief zijn, ook op ander terrein. Verschillenden fietsen ook nog één of tweemaal per week met de fietsgroep van de KBO mee. Bovendien breekt de vakantieperiode weer aan en gaan de echte vakantiegangers weer enkele dagen of weken “op rets ”. De wandelingen gaan toch alle weken door! Bij wat slechter weer korten we de tocht in en proberen de Mac droog te bereiken voor een lekker “senioren” kopje. Niemand is verplicht om elke week mee te lopen. Iedereen kan op woensdagmorgen om half tien aansluiten bij de groep die dan vertrekt bij De Pas. Zo zien we regelmatig weer nieuwelingen die ook een keertje de sfeer willen proeven. Of die toevallig eens een keertje niet weten wat ze die dag willen of kunnen doen. Voor de vaste liefhebbers hebben we een app aangemaakt, zodat er altijd contacten gelegd kunnen worden.... Het belangrijkste is dat we blijven bewegen en nieuwe sociale contacten blijven leggen waar mogelijk. Dat kan tijdens het lopen, onder de pauzes en het afsluitend kopje koffie in De Pas...Of....tijdens het aansteken van een kaarsje voor goed weer, voor een kleinkind dat op examen moet of zo maar, omdat het nostalgisch leuk is. Tot woensdag!

Bert Wijnen

De deelnemers(sters) aan de wandelingen zijn bijzonder enthousiast over de wandeltochten die in onderling overleg door de leiding van de Nordic Walking afdeling worden uitgezet. Prachtige tochten door de natuurgebieden in de omgeving doen de ogen openen voor de mogelijkheden die de naaste omgeving te bieden heeft.

Iedereen die op tijd aanwezig is kan meelopen. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Ontspanning en gezelligheid staan voorop. Zeker voor diegene die revalideert of problemen heeft met het zich voortbewegen kan nordic walking een welkome oplossing bieden.

 

Start iedere woensdag, om 09.30 uur op de Misse bij de Pas.

 
Informatie  dhr. Bert Wijnen, Tel: 0412 455234

 

Terug naar de startpagina