Nieuwsbrief december 2018

❶                        Nieuws van het bestuur.

 

Beste K.B.O. leden,

 

Het is alweer december. Een maand waarin we terug kijken naar het afgelopen jaar. We denken aan de mooie momenten, maar er waren natuurlijk ook  mindere en soms verdrietige momenten. Jullie zijn de jongsten niet meer en dan word je (misschien te) vaak geconfronteerd met achteruitgang van je conditie, mobiliteit en/of ziekte. Of zelfs overlijden van een dierbare.

In december vieren we ook Kerstmis. Het feest van de geboorte van het kindje Jezus. Een feest van eten en gezelligheid samen met familie of vrienden.

KBO en Zonnebloem nodigen hun leden uit voor een Kerstviering op 19 december. We hopen dat velen van jullie kunnen komen om er samen een warme en gezellige middag in Kerstsfeer van te maken.

 

 Het bestuur heeft besloten om jullie dit jaar een ander Sinterklaas cadeau te geven.

We hopen dat jullie ervan genieten.

 

Vorige maand heeft u uw nieuwe KBO ledenpas ontvangen. Als uw naam of voorletters niet goed op de pas vermeld staan, dan willen wij dat graag weten. Hiervoor kunt u mailen: kboalphen@gmail.com of bellen met de secretaris, Niek van den Broek: 06-31976425

 

In de jaarvergadering van maart 2018 is besloten de contributie te verhogen. De contributie wordt

€ 22,00 per jaar. U ontvangt in januari een rekening voor dit bedrag. U kunt niet meer contant betalen. Het bedrag moet overgemaakt worden op de bankrekening van de K.B.O. Het IBAN-nummer is

NL25 RABO 0102 3033 71 t.n.v. K.B.O.  Alphen met vermelding van uw lidmaatschapsnummer.

 

Prijsvraag

 
   

 Het antwoord op de prijsvraag van november 2018 is:

 

“” SAMEN””!
De winnaar deze maand is:   M. Frijters, Borgerstede 14, Alphen.

De doos bonbons komt eraan.

 

In december is er géén prijsvraag maar dan gaan we kijken wie het meeste een (goede) oplossing heeft ingediend.

In januari 2019 wordt deze persoon bekend gemaakt en die kan een speciale prijs verwachten!!

Dus nog even geduld en dan weten we de winnaar!

 

❷                        Activiteiten van de maand. 

 

Woensdag 19 december 2018 Kerstviering

De KBO en de Zonnebloem Alphen nodigen alle ouderen en zieken uit voor het bijwonen van de  jaarlijkse kerstviering op woensdag 19 december a.s. om 13:30 uur in het cultureel centrum “Den Heuvel”.

Het thema van deze viering is: “Op weg naar Kerstmis”.

De uitnodiging en het programma van de middag kunt U in de flyer vinden. Vergeet niet op tijd aan te melden. Dat kan door het ingevulde aanmeldstrookje in de brievenbus in De Hoogt te stoppen of via de website: www.kbo-alphen.nl         Aanmelden kan tot 12 december.

 

 

Dinsdag 15 januari 2019 Bezoek Senioren Expo in Veldhoven

Ook dit jaar organiseren de kringen Alphen-Chaam en Baarle-Nassau samen een bezoek aan de Senioren Expo in Veldhoven. Meer informatie vindt U in de flyer.

Aanmelden kan door het strookje in te vullen en met € 7,-- in een envelop vóór 7 januari 2019 in de KBO brievenbus in ‘de Hoogt’ te stoppen.

 

❸                        Extra aandacht voor.

 

Het onderstaande bericht ontvingen we van KBO Brabant:

Let op: Langere wachttijd herkeuring rijbewijs

Wellicht een goede tip om aan uw leden door te geven: mensen die met een herkeuring hun rijbewijs moeten verlengen kunnen te maken krijgen met een langere wachttijd dan de gestelde vier weken. Hierdoor kunnen rijbewijzen verlopen raken. Het CBR werkt er hard aan om dit probleem op te lossen en de wachtlijst terug te dringen.

Voorlopig adviseert het CBR om vier maanden vooraf de aanvraag tot herkeuring te doen

 

We kunnen terug kijken op een geslaagde Regionale Culturele Middag. Ruim 200 mensen waren aanwezig. De foto’s van deze dag kunt u bekijken op de website van KBO Alphen.

 

Op 26 november organiseerde we een thema avond over ‘Langer zelfstandig wonen’. Thebe Extra heeft een zeer interessante presentatie gehouden. Wat ze vertelden kun je ook terug vinden op de website: https://zlimthuis.nl/diensten/

Thebe Extra werkt samen met deze organisatie. Voor informatie kunt U ook bellen met Thebe Extra: 088-3747576

 

Het bestuur van KB0 Alphen is erg blij en dankbaar voor de inzet en vrije tijd van de vrijwilligers het afgelopen jaar.

Op 20 november hebben we ze bedankt met een etentje.

 

 

Terug naar de startpagina