Kerstviering 2018 van KBO Berkel-Enschot

Midden op de eerste winterdag, 21 december, vindt de Kerstviering van KBO Berkel-Enschot plaats.

Het is bij de Druiventros dat het gebeurt, op vrijdagmiddag.

Al bij het binnenkomen voel je de sfeer; die is er een van ontmoeting en blije afwachting van wat er gaat komen. En inderdaad, elke vogel zingt er zijn lied, elke aanwezige laat zich horen! Met vrolijkheid, geïnteresseerde aandacht voor zijn/haar gesprekspartner en met grote geconcentreerde attentie voor spreker, voordrager, zanger, muzikant en jonge muzikant.

Onze voorzitter Jan Panhuijzen herinnert ons eraan dat we “het samen kunnen en moeten doen”.

Jan Joosten leest een tekst van Godfried Bomans voor waarin deze vertelt hoe bij hem thuis in voorbije jaren de kerststal geruime tijd nodig had om gevuld te worden: iedere persoon, elk dier en elke koning werd pas op de hem toegedachte datum geplaatst, nou ja ……… het kindje natuurlijk op de 25e, en de koningen zo’n dag of vier vóór 6 januari. En dat engelen inderdaad bestaan hebben we allemaal kunnen zien. De toon van het verhaal was oud en vertrouwd Bomansiaans!

De piano (met citer, fluit, bel, trom en beltrom) en de klarinet zijn de instrumenten waarop het jonge paar Jeroen en Fabienne Granneman ons vergasten. Liedjes en melodieën van deze tijd, maar ook het klarinetconcert van Mozart doen ons in hoger sferen vertoeven; wij horen vrede en zien de morgenster

De pauze kan natuurlijk niet anders dan gevuld van decibellen zijn: wat heeft eenieder veel te vertellen, toe te lichten, te informeren, te beluisteren; wij ontmoeten elkaar bij bonbon en koffie of thee!

Ademloos kijken en luisteren wij na de pauze hoe leerlingen van begeleidende Jeroen grote hoogten bereiken met hun optreden: “gewoon” even piano spelen, soms ook nog zingend, in het front van ons 200’en. Wat een kwaliteit! De zingende uitsmijter is ook niet mis: prachtige klassieke Kerstsongs door Frans van der Meer, begeleid door Jeroen, en met de zogenoemde “volkszang”. Midden in de Winternacht vindt heel wat overtuig(en)de zangers en zangeressen onder de aanwezigen.

Wederom in de hal van de Druiventros hebben we genoten van een voortreffelijke glühwein met een hapje. De tongen komen dan nog meer los.

We hebben genoten van deze middag.

Hartelijk dank aan alle organisatoren en regelaars, en natuurlijk ………… de deelnemers.

 

Frank Smarius

Terug naar de startpagina