Geslaagde vrijwilligers bijeenkomst

Vrijdag 9 november jongstleden  vond  voor de tweede keer  de “bedankbijeenkomst vrijwilligers” plaats in  Ons Koningsoord. Ruim 105 van de 130  vrijwilligers van KBO Berkel-Enschot kwamen op uitnodiging van het KBO bestuur naar deze altijd weer geanimeerde bijeenkomst. 

Een bont gezelschap van actieve senioren. Steun en toeverlaat voor vele senioren in Berkel-Enschot.

 

Dankjewel

 

Als voorzitter Jan Panhuijzen achter het spreekgestoelte plaatsneemt, zit de stemming onder de aanwezigen er al behoorlijk in. De kopjes koffie/thee en de bonbons smaken en aan gespreksstof blijkt aan de diverse tafels geen gebrek. Een geanimeerd sfeertje waar Jan moeilijk bovenuit komt ondanks de hulp van de microfoon. Met een “ik hoop dat jullie me verstaan“ onderneemt hij een poging  de aandacht van de aanwezigen te trekken. De kakafonie van geluid verandert in een geroezemoes  en enkele ogenblikken later kan je bijna een speld horen vallen.

“Deze bijeenkomst met zoveel vrijwilligers toont aan dat de KBO Berkel-Enschot een springlevende club is. Het ledenaantal groeit nog steeds mede dankzij een intensieve ledenwervingscampagne.  Een groei die zich in de toekomst zal voortzetten. Een belangrijke bijdrage  in het bestaansrecht en de groei van de KBO BE wordt geleverd door jullie als vrijwilliger. Het bestuur bedankt  jullie dan ook van harte voor de geweldige inzet in de afgelopen periode”,  aldus  Jan Panhuijzen.

 

Afscheid

 

Een uurtje later als alle aanwezigen genieten van een drankje is het moment aangebroken om enkele, afscheid nemende vrijwilligers uitvoerig te bedanken voor hun tomeloze inzet in de afgelopen jaren. Een persoonlijk dankwoord, een boeket. Het is verdiend!

Zonder anderen tekort te doen  krijgen Els en Piet van Roosendaal wat extra aandacht. Hun inzet om jarenlang de distributie van ONS en de Nieuwsbrief op zeer accurate wijze te verzorgen is zelfs voor KBO Brabant aanleiding het echtpaar de zilveren speld toe te kennen.

Ook Ad Plaisir wordt bedankt voor zijn muzikale bijdragen.. Een aantal jaren verzorgde hij op zeer creatieve wijze muziekcursussen.

Willem Bruggeling verrast de aanwezigen met een lofdicht over de KBO Berkel-Enschot en benadrukt dat het KBO bestuur, -ook bestaande uit vrijwilligers-  een onmisbare schakel is in de organisatie en onderstreept dat door een prachtige schets van zijn hand te overhandigen aan Jan Panhuijzen. Ook Voor Piet van den Aker had hij een ingelijste schets als dank voor zijn attente inzet.

 

Verrassing

 

De aankondiging dat er om kwart voor vijf een groepsfoto in de kerkzaal zal worden gemaakt door fotograaf Peter Timmermans wekt een zekere hilariteit op, maar zoals je van senioren kunt verwachten begeven de aanwezigen zich gedisciplineerd naar de aangekondigde foto locatie. In een mum van tijd staat de gehele groep op de foto.

Terug op de oude plek worden de onderbroken gesprekken aan de verschillende tafels weer voortgezet onder het genot van een nieuw drankje.

En dan is het tijd voor het buffet. Een prima verzorgd buffet, dat gretig aftrek vindt. Er is voor elk wat wils. De hazenpeper smaakt voortreffelijk.

Met een voldaan gevoel  – mede dankzij gastheer/vrouwschap van het horecapersoneel –  gaan de aanwezigen rond de klok van 19.00 uur naar huis. Een zeer geslaagde ”vrijwilligers bedank bijeenkomst.”.

 

Tekst: Jan Harting

Terug naar de startpagina