Een bijzondere verjaardag

Op 8 oktober jl. was het een bijzondere dag voor Leo van der Gouw – het oudste lid van KBO Berkel-Enschot – want hij werd  HONDERD JAAR!

Vanzelfsprekend hebben wij dat niet ongemerkt voorbij laten gaan en zijn bij hem op bezoek gegaan om hem te feliciteren met zijn honderdste verjaardag. Uit handen van de voorzitter kreeg hij bloemen aangeboden.  En omdat we wisten dat de heer Van der Gouw nog van een goed glas wijn houdt, had de penningmeester ook daar voor gezorgd.
Namens KBO Brabant kreeg de eeuweling een felicitatie aangeboden in de vorm van een tablet chocolade uitgevoerd als een felicitatiekaart!

Samen met enkele van zijn kinderen hebben we een plezierige ontmoeting gehad waar de feesteling duidelijk in de hoofdrol was.
Op onze vraag wat zijn geheim was om zo oud te mogen worden, was zijn stellige overtuiging dat het ‘in beweging blijven’ en ‘geluk hebben’ daar heel veel aan hebben bijgedragen. Zijn hele leven heeft in het teken van bewegen gestaan. Als gymnastiekdocent/fysiotherapeut is hij tijdens zijn werkzame leven verbonden geweest aan de politieacademie. Na zijn pensionering is hij nog een aantal jaren actief geweest in zijn fysiotherapiepraktijk in Berkel-Enschot.
Hij woont nog altijd zelfstandig, runt zijn eigen huishouding en kookt nog altijd zijn eigen maaltijden. Over actief zijn en in beweging blijven gesproken!

De heer Van der Gouw is al 35 jaar lid van KBO Berkel-Enschot. Hij heeft met zijn lidmaatschap volgens zijn zeggen nooit veel gedaan, maar daarmee heeft hij er wel een bijdrage aan geleverd dat andere mensen kunnen blijven ‘meedoen’ en dat de belangen van de senioren gediend blijven. Hij sprak zijn waardering uit over alle vrijwilligerswerk dat door veel KBO-ers altijd maar weer wordt gedaan.

Meneer Van der Gouw, nogmaals proficiat met uw honderdste verjaardag!

 

 

 

Terug naar de startpagina