Torentjeshoef 2017/2018

Torentjeshoef 2017/2018

 

In het gezamenlijk programmaboekje brengen wij u graag op de hoogte van de activiteiten in woon- en zorggebouw Torentjeshoef in 2017 en 2018. Wilt u meer informatie over de activiteiten? Bel of mail gerust! Of loop een keer binnen om sfeer te proeven. Actuele informatie over activiteiten is te vinden op de publicatieborden en in het maandblad van Torentjeshoef. Bij de receptie zijn altijd extra exemplaren verkrijgbaar.

 

Corrie Klomp, Medewerker welzijn Torentjeshoef

T : 013 538 4100

E : welzijntorentjeshoef@t-heem.nl

 

Ons restaurant en 0ntmoetings ruimte "De Stulp"

In Torentjeshoef is iedere dag iets te doen. Loop bijvoorbeeld gezellig binnen voor een kop koffie. Iedere ochtend rond 10.00 uur bent u van harte welkom om een kop koffie te drinken en een praatje te maken te maken met bewoners van het zorgcentrum. Ook ’s avonds bent u altijd van harte welkom om bij te praten of een kaartje te leggen. Bent u een spelletjesmens? Op dinsdagavond is wekelijks een sjoelcompetitie en op donderdagavond een spelletjesavond. Of bent u graag buiten actief bezig? Doe eens mee met onze jeu-de-boules middag op woensdag! De wedstrijdjes mogen wekelijks rekenen op volop belangstelling vanaf het terras. De baan is zo aangelegd dat mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel ook deel kunnen nemen. Heel goed bezocht is ook onze wekelijkse bingo op de vrijdagmiddag.

Ons restaurant "de Stulp" is zeven dagen per week geopend tussen 12.00 en 14.00 uur. Wij serveren u uiteenlopende gerechten. Kiest u voor een heerlijk hoofdgerecht voor slechts € 6,40, of heeft u liever een driegangenmenu voor € 8,70 euro? Er is altijd een keuze uit 2 soorten soepen, 2 soorten vlees, aardappelen en groenten en tot slot 2 heerlijke desserts met een dot slagroom. Vooraf reserveren is niet nodig. U bent van harte welkom!

 

Van optredens tot terrasmiddagen

Wist u dat in Torentjeshoef ook regelmatig optredens zijn van allerlei artiesten? Corrie Klomp, medewerker welzijn, kan u precies vertellen wanneer het volgende optreden zal zijn. In de zomer organiseren we ook terrasmiddagen: een gezellig samenzijn met een muziekje en iets lekkers.

 

Thema-diners

Schuif ook eens aan bij onze themamaaltijden. Wat denkt u van heerlijke verse asperges, gekookte mosselen of een wild menu? De thema maaltijden zijn vrij toegankelijk voor bewoners, de familie en ouderen uit Berkel-Enschot. Informeer naar ons volgende thema diner bij de receptie van het zorgcentrum. Voor de thema diners moet u wel van te voren reserveren.

 

Feestdagen

Uiteraard is rond de feestdagen ook van alles te doen in Torentjeshoef. Of het nu Koningsdag is of Sinterklaas, we maken er een feest van! Ook de jeugd uit Berkel-Enschot speelt hier vaak een rol in. Rond Kerstmis is er een kerst samen zijn met mooie muziek, gedichten, verhalen, ook is er een heerlijk uitgebreid kerstdiner voor cliënten en hun gasten.

 

Samenwerking

Torentjeshoef voelt zich betrokken bij het dorp. In samenwerking met andere organisaties en verenigingen kunnen wij nog meer mooie activiteiten mogelijk maken.

Dankzij Gilde Sint Hubertus is bijvoorbeeld onze prachtige jeu-de-boules baan aangelegd. Sinds de aanleg van de baan organiseert het Gilde jaarlijks een volledig verzorgde jeu-de-boules middag. Inclusieve drankjes, hapjes en uiteraard een wisselbeker met de namen van de winnaars. Deze beker heeft een prominente plaats gekregen in de Stulp. Daarnaast organiseert het Gilde verschillende keren per jaar een gratis bingo, waarbij bijna iedereen met een prijsje naar huis gaat.

Ook met de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) werkt ’t Heem veel samen. Zo is samen met de KBO een wandelclub gestart. Ook is iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur een computer/internet inloopmiddag in de Stulp. Trees Corbey is vanuit de KBO aanwezig om u wegwijs te maken op gebied van computers. U kunt er terecht als u een vraag heeft over e-mail, internet en vele programma’s.

Houdt u van handwerken? Iedere twee weken op dinsdag verzorgt de Stichting Welzijn Ouderen (SWO) een handwerkmiddag. Kom gerust eens kijken!

Bewegen is gezond. De SWO geeft daarom meerdere malen per week ‘gymles. We noemen deze les Meer Bewegen voor Ouderen. Ook in Torentjeshoef is wekelijks deze les te volgen, onder leiding van MBVO-lerares Hannie Nilsen. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de SWO.

Inmiddels een prachtige traditie is de wandeltocht voor alle ouderen uit het zorgcentrum, de aanleunwoningen en het dorp, georganiseerd door de KBO en SWO in samenwerking met Torentjeshoef. De jaarlijkse picknick en de wandeltweedagen tijdens de wandelvierdaagse mogen we zeker niet vergeten

’t Heem en de Stichting Openbaar Karnaval (SOK) organiseren al jaren een feestelijk carnaval in Torentjeshoef. Zo verwelkomen we ieder jaar het carnavalsbruidspaar met hun familie. Zij snijden de taart bij ons aan. Ook de Raad van Elf en de Hofkapel komen feestvieren in de Stulp. Natuurlijk sluiten we carnaval af met het traditionele haringhappen.

De samenwerking met basisschool Rennevoirt loopt al sinds 2007. Samen werken we mee aan project ‘ZoWee’, dat als doel heeft om jeugd meer bekend te maken met de wereld van zorg en

welzijn. Vanuit dit project bevorderen we op een ongedwongen manier het contact tussen jong en oud.

 

Pastoraal

Iedere 2e donderdag van de maand komt de pastoor in een algemene ruimte in Torentjeshoef koffiedrinken.

 

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn voor de cliënten van Torentjeshoef en de organisatie absoluut onmisbaar. We zijn dan ook blij dat we over een groot aantal enthousiaste, betrokken vrijwilligers beschikken. Zij ondersteunen bij activiteiten, schenken koffie, helpen in het winkeltje of de eetpunten. Ook bij grotere activiteiten, zoals feestmiddagen helpen ze ons graag. Zo blijven onze bewoners betrokken bij het dorp en haar inwoners. Voelt u zich ook betrokken bij uw dorp en haar inwoners? Wilt u iets betekenen als vrijwilliger?

Dan kunt u contact opnemen met Corrie Klomp. Samen bespreken we dan de mogelijkheden!

 

Vrienden van ’t Heem

Een thuisgevoel voor onze cliënten. Dit is waar wij ons dagelijks voor inzetten. Graag bieden we de belangrijke extra´s die een fijne dag mogelijk maken. Stichting Vrienden maakt dit thuisgevoel mogelijk!

Voorbeelden van activiteiten die de Stichting heeft gesponsord zijn:

Een beweegtuin voor ouderen een computer met geheugenspellen

 

Steun Stichting Vrienden van ‘t Heem

Het geld dat de stichting beheert, bestaat voor het grootste deel uit subsidies, donaties, de opbrengsten van inzamelingen en acties, erfstellingen en schenkingen. Om een bijdrage te kunnen blijven leveren, heeft de stichting uw hulp nodig. U steunt toch ook!

Uw bijdrage maakt u over naar: Rekeningnummer NL44RABO015.20.11.455

t.n.v. Stichting Vrienden van ’t Heem.

Of wordt voor slechts € 12,50 per jaar Vriend van de stichting. Kijk op www.t-heem.nl.

Terug naar de startpagina