Activiteiten April 2017 - Mei 2017

 

 

 

P.S. Lees a.u.b. altijd de hele Nieuwsbrief die bij u in de brievenbus komt.

 

Verhinder het plan tot sloop van 't Hazzo! Spreek uw vertegenwoordiger in de gemeenteraad erop aan!

 

 

 

 

door een organisatorische fout bij kbo-aalst is de website editie ongelijk aan de papieren editie in uw brievenbus. Onze verontschuldigingen voor dit ongemak!

De papieren editie bevat de juiste informatie!

 

 

nieuwsbrief April/mei 2017

 

 

 

AALSTER SENIOREN VERENIGING

Redactie Nieuwsbrief

Martin Asveld

Email: martinasveld44@gmail.com

Telefoon:06-54967029 of 040-2230505

 

Woensdag 19 april 13.30

Algemene ledenvergadering in ’t Hazzo.

 

Zie verder de bijlage

 

Na afloop een lezing van René Bastiaanse over het Rijke Roomse Leven.

 

 

 

René Bastiaanse werd benoemd tot Knoergoeie Brabander. Bekend is René Bastiaanse vooral geworden door “De Wandeling”,, het televisieprogramma van Omroep Brabant, waarin hij de kijker gedurende een half uur enthousiast maakt over bijzondere cultuuritems. Daarnaast verzorgde hij cultuur historische programma’s voor de Omroep Gelderland. René is momenteel directeur van het Brabantse Historische Informatie Centrum.

 

 

 

 

 

Tijdens de vergadering zullen ook producten van de creativiteitsmiddag op maandag verkocht worden.

 

Eetpunt ‘ Hazzo :

Donderdag 20 april om 17.00uur. aan melden voor 15 april. Geef je op tijd op bij Bert kbo-bert@kpnmail.nl of 2220062. Zoals bekend heeft elke maaltijd een thema,

zie hierover de bijlage.

 

Rabobank Clubkas Campagne

 

Rabobank de Kempen stelt ook dit jaar weer € 210.000. beschikbaar voor lokale verenigingen en stichtingen. Dus ook wij als Aalster Senioren Vereniging kunnen hiermee onze kas spekken als u uw stem uitbrengt op onze vereniging.

In het afgelopen jaar bracht uw stem ons maar liefst € 590,- op. Hopelijk kunnen we dat dit jaar evenaren of zelfs nog meer bijeen stemmen.

Iedereen die lid is van de Rabobank kan in de periode van 6 t/m 30 april 5 stemmen uitbrengen, max 2 per vereniging. Elke stem op onze ASV levert ons ca € 2,-- op. Uw overige stemmen kunt u bv uitbrengen op de EHBO vereniging Aalst of op de Senioren Vereniging Waalre.

U bent lid van de Rabobank als U regelmatig het blad Dichterbij ontvangt. Bent u nog geen lid, maar bankiert U wel bij de Rabobank dan is een telefoontje naar de bank voldoende om lid te worden.

Heeft u hulp nodig dan is een telefoontje naar Bert 2220062 of Jeanne 2213604 voldoende. Wij helpen graag bij het stemmen!

 

 

Jeu de Boules Club ’t Laar


M.i.v. het nieuwe seizoen nodigt de Jeu de Boules Club ’t Laar de leden van de Aalster Senioren Vereniging (KBO Aalst) uit om een kijkje te nemen en eventueel mee te spelen op de banen achter ’t Hazzo.

Vanaf 4 april 2017 19.30 uur bent u iedere dinsdagavond welkom voor een kennismaking en uitleg.

Aspirant-leden hebben een proeftijd van 3 maanden en er wordt gespeeld van dinsdag 19.30 tot ca. 21.30 uur en ’s-zaterdags van 13.30 tot 15.30 uur en in de winter 6x op een overdekte baan in Dommelen.

Ook al heeft u de hulp van een rollator of een wandelstok nodig: het spel Jeu de Boules kan men met deze hulpmiddelen gewoon spelen. Hopelijk tot ziens op de Jeu de Boules banen.

 

Verjaardagen maart

 

Wij feliciteren

De heer A.H. Obbing, die op 9 maart 94 jaar werd.

Mevrouw H.C. van Lieshout- van de Waarden, die op 12 maart 93 jaar werd,

De heer P.C. Habraken, die op 17 maart 91 jaar werd,

Mevrouw M.C. van Hooff-Sanders, die op 7 maart 90 jaar werd,

De heer B.J. Baltussen, die op 8 maart 90 jaar werd,

Mevrouw W.F.A.C. van Doesselaere- Arts, die op 11 maart 89 jaar werd,

Mevrouw A.M.A.G. van Elsen – van mierlo, die op 18 maart 89 jaar werd,

Mevrouw H.M.P van Breugel, die op 3 maart 88 jaar werd,

De heer J.M.A. Treinekens, die op 18 maart 86 jaar werd,

De heer C. Weber, die op 25 maart 86 jaar werd.

 

Lezing

 

Op 12 april wordt in ’t Hazzo hieronder beschreven lezing gegeven. Aangezien er maximaal 40 bezoekers aanwezig mogen zijn dient u zich hiervoor aan te melden bij Lies Theuwen, tel 2215454, Jeanne Willems, tel 2213604 of via email kbo.aalst@gmail.com. . De lezing begint om 14.00 uur.

 

De Koude Oorlog, toen en nu

Deze bijeenkomst staat geheel in het teken van de Koude Oorlog. Die veelbewogen periode begint na de Tweede Wereldoorlog en duurt tot 1991, wanneer de Sovjet-Unie uiteenvalt. Hoe ontstond en verliep deze overwegend geweldloze krachtmeting tussen Oost en West? Welke rol speelden historische figuren als Chroesjtsjov, Kennedy, Reagan en Gorbatsjov? En in hoeverre is er anno 2017 sprake van een Koude Oorlog 2.0? Moeten wij bang zijn voor Vladimir Poetin? Wat kunnen we verwachten van Donald Trump in de nieuwe Oost-West-verhoudingen? Door middel van een interactieve presentatie, waarin hij onder andere gebruik maakt van historisch beeldmateriaal (ook Engelstalig), zal de heer Sterk ingaan op dit soort kwesties. Hij hoopt op een geanimeerde middag en hij is erg benieuwd naar de eigen herinneringen die de deelnemers hebben aan de Koude Oorlog.

De lezing over de Koude Oorlog wordt verzorgd door onze plaatsgenoot Robin Sterk. Eenmaal afgestudeerd in de Franse Taal en Letteren moest hij in militaire dienst. Dat was ten tijde van de Koude Oorlog (jaren zeventig) en hij kreeg de kans om een intensieve opleiding Russisch te volgen bij de Inlichtingendienst. Daar is zijn belangstelling voor de complexe relatie tussen Oost en West ontstaan. Later heeft hij binnen het hoger onderwijs o.a. een studietraject Central and Eastern Europe opgezet.

Nieuwe leden

 

Wij verwelkomen : de heer T. Luppens, mevrouw. R. Vandeweyers,

de heer en mevrouw Bonouvrié

 

Pannenkoeken

 

P 24 maart is in heel Nederland de nationale pannenkoek dag gehouden. Van basisschool “de Drijfveer” kwam een verzoek om smullers. Wij hebben daaraan graag medewerking verleend. De vrijwilligers, die eten koken, koffie schenken en tijdschrift “ONS “rondbrengen, zijn uitgenodigd om zich door de kinderen van de basisschool te laten verwennen. En dat is goed gelukt. Alle vrijwilligers die zich hadden aangemeld, hebben genoten van deze ontspannen samenkomst.

 

Opening Kwiek beweegroute.

 

 

 

 

Verhinder het plan tot sloop van 't Hazzo! Spreek uw vertegenwoordiger in de gemeenteraad erop aan!

 

 

P.S. Lees a.u.b. altijd de hele Nieuwsbrief die bij u in de brievenbus komt.

 

 

 

 

 


 

 

Terug naar de startpagina