Activiteiten Februari 2017 - Maart 2017

 

 

 

P.S. Lees a.u.b. altijd de hele Nieuwsbrief die bij u in de brievenbus komt.

 

Verhinder het plan tot sloop van 't Hazzo! Spreek uw vertegenwoordiger in de gemeenteraad erop aan

 

---

nieuwsbrief Februari /maart 2017

 

AALSTER SENIOREN VERENIGING

Redactie Nieuwsbrief

Martin Asveld

Email: martinasveld44@gmail.com

Telefoon:06-54967029 of 040-2230505

 

 

In memoriam Frans van de Laak.

 

Frans stond altijd klaar voor onze Aalster Senioren Vereniging.

Iedere donderdag kwam hij kaarten en de laatste donderdag van de maand kienen

Frans was onze KIENMASTER.

Ook bij de feesten was Frans er altijd. Wij konden ook altijd een beroep op hem doen. Hij was af en toe een beetje eigengereid maar dat was soms ook wel nodig.

Bij het koersbal was Frans er ook altijd, wij zagen daar de laatste tijd wel dat zijn krachten afnamen.

Met ons feest van 60 jaar bestaan heeft Frans nog een heel mooie plaat gemaakt.

Onze dankbaarheid gaat uit aan deze Frans, die ook graag in ons midden was.

 

Het leven dat de natuur ons geeft is kort, maar de herinnering aan een wel besteed leven duurt eeuwig.

Familie heel veel sterkte met het overlijden van Frans.

 

 

 

Bewaar de agenda voor 2017 goed. De regelmatig terugkerende activiteiten komen niet meer in de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief komen alleen nog maar bijzonderheden over wijzigingen, reizen, lezingen en grote vieringen ed.

 

Willen jullie dit wijzigen in de agenda 2017.

 

Donderdag 23 februari om 14.00uur kienen

Donderdag 30 maart om 14.00uur kienen , geen kaarten

Donderdag 31 augustus om 14.00 uur kienen , geen kaarten

Sint Nicolaasviering is op donderdag 30 november daarna kienen, geen kaarten.

 

Gevraagd.

Electrische naaimachine voor de creatieve onderdelen van de ontmoetingsmiddag op maandag in ’t Hazzo. Inlichtingen Wilma Breuer, tel 040-2217828 emailadres

wilma_breuer@hotmail.com .

 

Hulp bij belastingaangifte

De ASV beschikt over speciaal opgeleide vrijwilligers die u kunnen helpen bij het invullen van het belastingformulier. U kunt zich hiervoor opgeven bij Nico Siebers,

tel 040-2215293, email nico.siebers@freeler.nl . U kunt daar ook nader inlichtingen krijgen en informatie over de voorwaarden en kosten.

 

 

Algemene ledenvergadering Aalster Senioren Vereniging

met bijzondere gast

19 april 2017

 

 

ACTIVITEITEN VOOR FEBRUARI 2017

 

8 februari: film met daarna gelegenheid tot vragen stellen.

Bij deze nieuwsbrief treft u de speciale uitnodiging aan voor de film ” Still Alice “. Deze film willen wij van harte bij u aanbevelen vanwege de actualiteit van het onderwerp.

‘s Middags starten we om 13.30 u. Ook ’s avonds hebt u de mogelijkheid om te kijken. Dan beginnen we om 19.00 u. Omdat in 1 ½ u. het thema op een aangrijpende wijze wordt uitgewerkt, is er geen pauze tijdens de voorstelling. Dus gaan we koffie serveren voor en na de film. Die tweede koffieronde is dan meteen pauze: daarna krijgt u de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Omdat we voor de film de zaal in gereedheid willen brengen, vragen we u om aan te geven wanneer u komt. Het adres en telefoonnummer staan op de flyer. Deze keer is de toegang ook voor niet-leden.

 

14 februari: Valentijnsdag.

Op 17.00 begint een feestelijk Valentijns diner met een nog feestelijker omlijsting.

Zie verder de bijgevoegde uitnodiging.

Maar ook die zegt niet alles, de echte surprise blijft bewaard tot Valentijnsdag zelf.

 

 

t Hazzo, 22 februari 14:00 uur: lezing door de heer C.B. van de Ven

Onderwerp van deze lezing : “t Spreekwoordenschilderij van Pieter Breughel”.

In vertelling en lichtbeelden gaat Caspar v.d. Ven, oud-Aalsternaar, in op de details van het prachtige schilderij. Hij gaat zoveel mogelijk verbanden leggen tussen de aloude afgebeelde spreekwoorden en onze moderne spreekwoorden en zegswijzen.

De toegang voor deze middag is gratis; de koffie moet u zelf betalen. Om te weten welke zaal wij moeten reserveren, kunt u zich opgeven bij:

Jeanne Willems , tel. 04-2213604 Lies Theuws ,tel. 040- 2215454 ( mag ook op de voicemail ingesproken worden )

 

 

Carnaval

Op Zaterdag 25 Februari a.s gaat bij De Pracht carnaval van start. En deze avond gaat heten "Carnaval als vanouds". Geen boem,boem muziek, maar heerlijke oude klassiekers. Een bloemetjesgordijn, Willempie, bij ons staat op de keukendeur etc.

Kortom, een avond voor senioren.

De locatie is rollater en rolstoel toegankelijk en voor iedereen is er zitplaats. Ook zorgen we voor bediening aan tafel, zodat u lekker vanaf uw plek kunt genieten. Daarbij komt ook nog eens dat de toegang gratis is.

Leden van de ASV kunnen zich opgeven bij Martin Asveld, telefoon 06-54967029, zodat wij bij elkaar kunnen zitten en ook samen naar binnen kunnen gaan. Overigens is mijn favoriete carnavalslied “Hop Marianneke, stroop in het kanneke, vrouw het is vastenavond”.

 

 

MAART 2017

 

TONEELVERENIGING NOOIT VERSLETEN

Korte omschrijving van het stuk, dat op 5, 12 en 19 maart a.s. wordt gespeeld in de Belleman te Dommelen en op 8 maart a.s. in 't Hazzo.

Het stuk is getiteld :

"WELKOM BIJ JONKERS"

Vorig jaar hebben onze bewoners van het verzorgingstehuis slim afstand gedaan van de gemene zuster Toos. Via snode weg hebben ze haar laten opsluiten op een gesloten afdeling. Die zien we nooit meer terug !

Met het geld van Dina hebben ze de boerderij van Janus gekocht en gaan ze nu samen heel rustig hun oude dag vieren ......

Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot, er is werk aan de winkel. De bewoners van zorgboerderij Jonkers worden steeds fitter en helpen waar het kan. Niet iedereen heeft verstand van het boerenleven, degenen met de stadse fratsen maken er een zooitje van en Trudy zingt er nog steeds op los.

Er duikelt een vreemde verstrooide vrouw op ? Wie is dat ? En .........er is love in the air ! Hoezo zijn ze oud ? De duvel die is pas oud !

 

AANVANG 14.00 UUR. Entree € 5, -

 

KWIEK Beweegroute in de Voldijn

Een geweldig mooi beweeginitiatief dat mede onder de verantwoordelijkheid van Seniorenvereniging Aalst is ontwikkeld gaat bijna van start. Vanaf maart kunt u meelopen en vooral meebewegen met de KWIEK wandelgroep.

U loopt samen met andere wandelaars onder begeleiding van een vrijwilliger een parcours door de wijk de Voldijn. De begeleiders zijn opgeleid en worden bijgestaan door fysiotherapeuten van Fysiotherapeutisch Centrum Beusen Foudraine.

Want het lopen wordt afgewisseld met oefeningen zoals rekken, slalommen en knieheffen. Op speciale stoeptegels wordt uitgelegd hoe de oefeningen gedaan kunnen worden. Balans, kracht en uithoudingsvermogen worden getraind. Na afloop dirinken wij met z´n allen een kopje koffie/thee bij het vertrek- en tevens eindpunt Activiteitencentrum ’t Hazzo.

De opening van de eerste KWIEK beweegroute in Aalst- Waalre is op 13 maart, de uitnodiging staat in de volgende nieuwsbrief.

 

Voor de agenda

 

woensdag 12 april: ’t Hazzo, aanvang 14.00 u. Lezing over Rusland. Koude Oorlog, toen en nu door de heer R. Sterk.

 

Woensdag 26 april. Eerste fietstocht van het seizoen. Vertrek 11.30 uur bij ‘t Hazzo
 

 

Terugblik januari

 

De lezing van de heer Bijsterveld en het museumbezoek in Bergeijk zijn door de aanwezigen/deelnemers zeer positief gewaardeerd.

 

Op de uitnodiging van de natuurwerkgroep Waalre heeft een persoon gereageerd

 

Nieuwe leden

 

Wij verwelkomen mevr. P. Klijs, Heer J. Veenendaal, heer H. Jongsma.

 

Overleden

Frans v/d Laak 89 jaar, zie in memoriam.

 

 

Ingezonden bericht

 

Op stap met de Wandelfysio !

Iedere donderdag vertrekken om 10.30 uur vanuit Fysiotherapeutisch Centrum Beusen Foudraine twee groepen wandelaars, onder leiding van twee fysiotherapeuten, voor een wandeling in de bossen. Aangekomen in de bossen worden allereerst de spieren losgemaakt dmv oefeningen waarna de groep zich splitst in een basis-, en een gevorderde groep.

Op de 2 foto's een indruk van enkele activiteiten.

Na afloop van de wandeling wordt er koffie/thee geschonken op de praktijk. Per keer wordt een bijdrage gevraagd van € 1,50. U kunt wekelijks vrijblijvend aansluiten.

Graag tot ziens!

 

Team Fysiotherapeutisch Centrum Beusen Foudraine

---

Verhinder het plan tot sloop van 't Hazzo! Spreek uw vertegenwoordiger in de gemeenteraad erop aan!

 

 

P.S. Lees a.u.b. altijd de hele Nieuwsbrief die bij u in de brievenbus komt.

 

 

 

 

 


 

 

Terug naar de startpagina