40 of 30 dagen geen alcohol drinken!

Meedoen aan IkPas:

40 of 30 dagen geen alcohol drinken!

Waarom?

30 of 40 dagen geen alcohol drinken, fris de lente in, een maandje detoxen.

IkPas is een uitdaging voor jezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet.

Veel deelnemers van de eerste editie (in 2015) gaven aan onbewust een patroon te hebben aangenomen waarbij het vanzelfsprekend was dat ze 1 of meerdere glazen alcohol per dag dronken.

Door bewust een keuze te maken om wel of niet te drinken, doorbraken ze het patroon en was alcohol niet meer vanzelfsprekend. Ook heeft een groot deel van de deelnemers positieve lichamelijke veranderingen ervaren: ze voelden zich fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid.

 

Wat is IkPas?

IkPas is dè beweging in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie: denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australie. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan.

 

Wanneer

De 40 dagen actie loopt traditioneel van aswoensdag tot en met Palmzondag, tijdens de traditionele katholieke vastenperiode tussen carnaval en Pasen. In 2017 start deze op woensdag 1 maart. Ook de 30 dagen actie start op 1 maart en deze duurt tot en met 30 maart 2017. 

Terug naar de startpagina