Maatschappijkring

Al voor het zesde jaar komt de maatschappijkring met een programma voor mensen die zich breed willen blijven bezighouden met wat er speelt in de wereld om ons heen: van economie tot natuurwetenschap, van onderwijs tot milieubeleid en van overheid tot bedrijfsleven.

 

Dat programma bestaat uit lezingen, bedrijfsbezoeken en excursies die illustreren wat er zoal in onze maatschappij gebeurt en gaat gebeuren.

In principe is er elke maand (behalve de zomermaanden) een activiteit en als het enigszins kan op de middag van de tweede donderdag van de maand. Op jaarbasis dus 9 activiteiten, waarvan ten minste 3 bezoeken.

 

Het programma van 2019:

 

10 januari:       lezing door I. Risseeuw over de effecten van de klimaatverandering

15 februari:     bezoek aan villa Pardoes Tilburg

14 maart.:       lezing door Bep Bernard over Kunst van Leven

11 april:           lezing door A. van Oorschot over octrooien/patenten van geneesmiddelen

9 mei:             lezing door Bjorn Weertman over WNF

6 juni:             bezoek: Groen boer en doen

? september:    nog in te vullen/surprise

 

Ook dit jaar beginnen we weer met een nieuwe deelnemerslijst: dus ook de oud kringleden moeten zich opnieuw inschrijven!! En voornamelijk vanwege de uitvoerbaarheid van de excursies moeten we het aantal deelnemers beperken tot 70.

 

De prijs voor het lidmaatschap van de kring voor dit hele jaar (9 activiteiten) is € 30,-. Daarnaast kan soms een kleine bijdrage gevraagd worden voor bijvoorbeeld entreegelden, vervoer, een extra activiteit, o.i.d.

 

Leden Werkgroep Maatschappijkring:

Mies Diks
Ans Dominicus
Jos Loonen
Cees van Oirschot

 

Terug naar de startpagina