Belastingen

Belastingen

Hulp bij het invullen van de belastingaangifte.

 

Binnen onze kring Someren is een aantal belastinginvulhulpen actief die onze leden willen helpen met het invullen van de belastingaangifte. Deze belastingadviseurs worden bijgeschoold door KBO Brabant. Veel leden maken hier al gebruik van.

Wilt u contact opnemen met één van de invulhulpen ga dan naar adressen belastinginvulhulpen.

 

Voor inlichtingen even onze secretaris bellen/mailen.

Adres secretaris

 

Online aangifte doen

Op Mijn Belastingdienst kunt u online aangifte inkomstenbelasting doen. Mijn Belastingdienst is uw persoonlijke pagina bij de Belastingdienst, waar u in de toekomst steeds meer belastingzaken online kunt regelen.

Lees meer:

Belastingen online

 

Extra zorgkosten?

Senioren kunnen te maken krijgen met extra kosten vanwege een beperking of (chronische) ziekte. Denk aan  extra kosten krijgen voor zorg, vervoer, hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen. Voor een deel zijn deze kosten terug te vragen via de belastingaangifte of kunt u kosten compenseren. Deze website helpt daarbij. De informatie is actueel over 2018 en kan gebruikt worden bij de belastingaangifte 2018 die u vanaf 1 maart kunt doen.  

 

 

Papieren kopie

De Belastingdienst heeft in samenwerking met de ouderenbonden een eenvoudige procedure afgesproken, waardoor senioren die met digitale technieken absoluut niet overweg kunnen en in hun omgeving geen ondersteuning hebben, alsnog berichtgeving door middel van brieven kunnen krijgen.

De belastinginvulhulpen bij uw Kring kunnen de gegevens van belanghebbenden verzamelen en via een centraal adres doorgeven aan de Belastingdienst. Die zorgt ervoor dat deze mensen toch een papieren kopie ter beschikking krijgen per post.


Terug naar de startpagina