Sport en Spel Stichting Welzijn Ouderen

Voor senioren is blijven bewegen, in welke vorm ook, van vitaal belang voor de gezondheid en voor het welbevinden.

Stichting Welzijn Ouderen organiseert diverse activiteiten om aan bewegen te doen, een daarvan is Sport en Spel.

Bij Sport en Spel wordt in groepsverband gesport in de grote zaal van ’t Ruiven.  Meerdere vormen van bewegen, van sport en spel worden beoefend. Veel deelnemers genieten van het samen sporten. Spreekt u dit ook aan, dan is Sport en Spel misschien iets voor u.

Deze groep senioren drinkt standaard met elkaar na afloop koffie in de kantine van de sporthal. Deze activiteit vindt plaats in:

  • Sporthal ’t Ruiven, donderdagmorgen van 8.45-9.45 uur. Leraar Toon van den Broek.

  • De eigen bijdrage voor een volledig kalenderjaar, minimaal 30 lessen bedraagt € 80,00, nog geen 3 euro per les.

    Voor een keertje kijken of (zonder kosten) een proefles meedoen bent u van harte welkom.

Voor meer informatie en aanmelden: Elly van Gorp, tel: 5331035 of email: e.vangorp@hetnet.nl

 

Onderstaand vindt u het volledige programma van de Stichting Welzijn Ouderen.

 

                          

 

Stichting Welzijn Ouderen, SWO Berkel-Enschot richt zich op zorg en welzijn voor alle senioren en is daardoor ook mede verantwoordelijk voor het gemeentelijk ouderenbeleid. Daartoe wordt overlegd met onder andere de gemeente Tilburg, de Dorpsraad, Vitaal UBÉ, KBO Berkel-Enschot en zorg- en welzijnsorganisaties. De stichting wordt door subsidie van de gemeente Tilburg in staat gesteld senioren in Berkel-Enschot te stimuleren om actief mee te blijven doen. Het bevorderen van blijven bewegen is één van de belangrijkste taken, omdat dit in hoge mate bijdraagt aan gezondheid en welbevinden van senioren. Dankzij de gemeentelijke subsidie kan de eigen bijdrage in de kosten voor de deelnemers zeer beperkt blijven. De activiteiten vinden plaats in Ons Koningsoord. Daarnaast werken we aan afstemming van vrijwilligerszorg met de hulpverlening, peilen we behoeften onder ouderen, adviseren en ondersteunen met informatie. Tenslotte proberen wij ook de belangen van alle senioren bij de gemeentelijke overheid voortdurend in beeld te houden.

 

GYMNASTIEK

In de bewegingslessen gymnastiek is de oefenstof vanzelfsprekend aangepast aan de groep. De wekelijkse les wordt gegeven door een gediplomeerde leraar, die de groep goed kent en rekening houdt met de mogelijkheden en beperkingen van de individuele deelnemers. De eigen bijdrage voor een volledig jaar met minimaal 35 lessen is slechts € 80,00. Natuurlijk is het gezellige kopje koffie achteraf een onmisbare afsluiting. Voor een keertje kijken en/of kosteloos meedoen aan een proefles bent u van harte welkom.

Voor informatie kunt u terecht bij het secretariaat 013-5331035

Gym 2.0

Een gymgroep voor de zéér mobiele senior

Donderdag 9.00 – 10.00 uur, Kapittelzaal Koningsoord, leraar Ine van Liempd

Gym 1.0

Een gymgroep voor de mobiele senioren,

Maandag 10.00 –11.00 uur, Kapittelzaal Koningsoord, leraar Marit v.d. Loo.

Gym 0.0

Een gymgroep voor de minder mobiele senior in Torentjeshoef, leraar Hannie Nilsen,

Dinsdag 13.30 tot 14.30 uur

 

VOLKSDANSEN

Voor veel senioren is volksdansen een heel plezierige manier om in beweging te blijven; goed voor je gezondheid en ook een goede hersengymnastiek (inoefenen danspatronen). Bij het volksdansen wordt naast Nederlandse muziek onder andere ook muziek uit Amerika, Israël, Scandinavië, de Balkan, de Pacific gebruikt. Deze muziek uit alle windstreken kent een eigen sfeer, ritme en dans. Mede daardoor zijn de volksdanslessen heel gevarieerd en blijven ze boeiend. Het enthousiasme van de deelnemers is van begin tot eind en bij het koffiedrinken daarna voelbaar.

  • Kapittelzaal Koningsoord, dinsdag 14.00 – 15.45 uur, leraar Ans Visser

  • Eigen bijdrage voor een volledig kalenderjaar, minimaal 35 volksdanslessen: € 80,00.

Voor een keertje kijken of (zonder kosten) een proefles meedoen bent u van harte welkom.

De contactpersoon: Els van der Meijden, tel. 013- 5332604

 

HATHA YOGA

Lichaam en adem leren beheersen, bewust aanspannen van spieren en ontspannen. Bij Hatha Yoga gaat het vooral om de pijlers lichamelijke oefening (asana) en beheersing van de ademhaling (pranayama). Zo leert u ook spanning van alledag in uw lichaam te herkennen en helpt het deze te beheersen en los te laten. De oefeningen doen uw spieren en gewrichten beter functioneren doordat meer zuurstofrijk bloed naar de organen stroomt. Yoga is voor iedereen. Het is desgewenst ook mogelijk de oefeningen zittend op een stoel mee te doen.

  • Kapittelzaal Koningsoord, woensdag 13.15–14.00 en 14.15–15.00 uur, leraar Anne van der Linden

  • Eigen bijdrage voor een volledig kalenderjaar, minimaal 35 yogalessen: € 80,00.

Voor een keertje kijken of (zonder kosten) een proefles meedoen bent u van harte welkom.

De contactpersoon: Els van der Meijden, tel. 013-5332604.

 

KOERSBAL ( BOWLS)

Het balspel koersbal, ook wel BOWLS genoemd, is een sport waarbij het de bedoeling is dat een team zijn bowls/koersballen zo dicht mogelijk bij de zo genoemde ‘doelbal’ (jack) plaatst. Dit is minder eenvoudig dan het op het eerste gezicht lijkt, omdat het zwaartepunt van de bal uit het midden ligt. De rollende koersbal beschrijft daardoor altijd een enigszins kromme baan. Elke bal die dichter bij de jack ligt dan de tegenstander levert een punt op. Er wordt bij ons gebruikelijk gespeeld in teams van twee personen. Kapittelzaal Koningsoord, vrijdag 13.30 – 16.00 uur. Eigen bijdrage voor een volledig kalenderjaar, minimaal 35 keer koersballen:

€ 80,00. Voor een keertje kijken of meedoen (zonder kosten) bent u van harte welkom.

De contactpersoon: Els van der Meijden, tel. 013-5332604.

 

WELFARE

De Welfaregroep doet dan wel heel veel aan handwerken, maar het belangrijkste is toch wel de gezelligheid met elkaar. Een keer in de veertien dagen ontmoeten ze elkaar op dinsdagmiddag in de even weken in de grote zaal van Torentjeshoef met borduren, versieren van schorten, tafelkleden, servetjes enzovoorts. Ook haken en breien zijn geliefde bezigheden. Ze drinken samen een kopje thee met iets lekkers en iedereen is welkom. Ook mensen van buiten Torentjeshoef zijn van harte welkom. Desgewenst wordt u opgehaald.

De Stulp, Torentjeshoef, even weken dinsdag 14.00 – 16.00 uur

Voor een keertje kijken of meedoen bent u van harte welkom.

De contactpersoon: Annie Sas, tel. 013-5332763

 

MEEDOENREGELING

Voor de senioren die financieel niet in staat zijn mee te doen kent de gemeente de “meedoenregeling” tot € 100,00 per jaar (zie ook verderop in dit boekje). De kosten van deelname worden dan vergoed. SWO en KBO Berkel-Enschot werken in veel activiteiten nauw samen. Zo ook wordt één of tweemaal per jaar voorlichting georganiseerd over actuele zorg- en welzijnsonderwerpen. U kunt daarvan op de hoogte blijven via KBO Nieuws en De Schakel. Ook kunt u bij bestuursleden informatie vragen.

 

 

SWO - bestuur:

Elly van Gorp, voorzitter / secretaris 013-5331035

Jan van Rijswijk, penningmeester 013-5332740

Lia van de Ven 06-23258968

Ko Rijnen 013-5334587

 

Terug naar de startpagina