Fotoclub

De fotoclub van de KBO Heesch

 

Enkele jaren geleden ging Peter Gommers eens kijken of er in onze KBO leden zijn die graag fotograferen en ook nog iets willen leren over fotografie. Hij had al snel een groepje van zo'n tien personen, mannen én vrouwen, gevonden dat dolgraag bij deze club aanschoof en zo is de fotoclub in oktober 2015 een feit. Elke 2de dinsdag van de maand, van 14.00 tot 16.00 uur, komt de club bijeen. Eerst worden de foto's bekeken en besproken die door iedereen als huiswerk zijn  gemaakt. Hier wordt over gesproken en gediscussieerd. Ook worden er  aanwijzingen gegeven over bijvoorbeeld de plaats van een boom in het geheel, de lichtinval en natuurlijk een mooie omgeving. Zijn er vragen dan wordt er meegedacht aan een oplossing en iedereen denkt dan mee.
De tijd vliegt en voor je het weet wordt de opdracht, het huiswerk voor de volgende maand al opgegeven, bijvoorbeeld  “portretfotografie”. Onmiddellijk worden de camera's ter hand genomen en fotografeert men elkaar. Let op de positie van het model, niet te statisch, denk aan het
licht zet je camera op de portretstand, allemaal raadgevingen voor de nieuwe opdracht.


De KBO exposeert met grote regelmaat de werken van leden onder de noemer “ Creativiteit te kijk” en ook de foto's van deze fotoclub zullen dan tentoongesteld gaan worden.  Aan een wissellijst wordt gewerkt zodat er flink gerouleerd kan worden!

 

Als jij ook graag fotografeert én er dolgraag nog meer over wil leren dan bent je bij de fotoclub van harte welkom.

Een telefoontje naar de kartrekker: Ruud Teunissen 0412-769039  (email: teuniss8@xs4all.nl) en hij zal jouw vragen beantwoorden en je heel graag welkom heten.

 

Terug naar de startpagina