Computercursus

Tablet informatie bekijken; 

Klik op; http://www.consumentenbond.nl/tablet/extra/leuke-apps/

 

Wil u een filmpje van de Tabletcursus bekijken?

klik dan op:  https://youtu.be/5kj9Tp1hhds

 

Tabletcursussen voor ouderen zeer groot succes

Ook dit najaar waren er weer een tweetal tabletcursussen door ons georganiseerd. De begin oktober gestarte tabletcursussen blijken wederom een groot succes te zijn.

Op twee morgens in de week van 9.30 uur tot 12.00 uur waren er basiscursussen om te leren omgaan met de tablet. Eveneens werd er aandacht besteed aan vervolg, verdieping en soms ook herhaling van hetgeen diverse cursisten nog wisten van de vorige cursus. Ook over nieuwe belangstelling hadden we niet te klagen.

De basis cursisten werden geholpen met het instellen van Wifi, het aanmaken van een account het installeren van websites en binnen halen van diverse Apps. Terwijl de gevorderden een verdieping kregen in het inrichten van de contacten App en allerlei extra mogelijkheden van G-mail en E-mailmogelijkheden.

Het was dit keer wel een bont gezelschap aan aanwezige apparatuur diverse soorten Lenovo, diverse soorten Samsung zoals de Galaxy 3 en 4 maar ook de A, de E en zelfs Samsung S-bezitters waren aanwezig. Ook de iPadgebruikers kwamen aan bod met nieuwe mogelijkheden. Voor de cursusgevers geven deze groepen wel en ontzettende uitdaging want er zijn allerlei soorten apparatuur op zo`n cursusdag aanwezig.

Kortom was het ook nu weer een hele uitdaging voor de cursusverzorgers om daar goed uitleg over te geven maar het liep allemaal gesmeerd.

Alle deelnemers zijn weer voldoende toegerust en kunnen thuis weer rustig werken met hun eigen tablet.

Het starten van een tabletcursus blijkt een enorm succes te zijn geweest en biedt aan heel veel ouderen in de Zeilberg en omgeving de gelegenheid om kennis te maken met de huidige communicatiemiddelen.

Of er weer een nieuwe groep kan opstarten weten we nu nog niet. We hebben inmiddels toch al een kleine 200 deelnemers de beginselen van het tablet gebruik bij kunnen brengen. Men moet nu zelf volop aan de slag met dit mooie apparaat.

Nog steeds melden ouderen zich aan voor deelname aan een tabletcursus. Door de enorme vraag en het animo bij onze ouderen in 2016 hebben we in het najaar alweer een cursus gehouden. Op dinsdagmorgen en op donderdagmorgen waren er nu dus twee groepen die gebruik maakten van ons aanbod.

Met allerlei apparatuur hadden we dit keer van doen een bonte variatie van om maar eens wat te noemen: Samsung Galaxy 2-3 en 4 maar ook de A, de E en zelfs een paar Samsung S-bezitters. Ook het merk Medion was aanwezig maar ook allerlei iPad apparaten de versie 3-4-en de 5 maar ook weer de iPad Air in diverse vormen. Kortom een bont gezelschap waar onze begeleiders de handen meer als vol aan hadden.    

Alle deelnemers zijn toch zeer enthousiast en tevreden over de inhoud van de cursus. hoe nu verder moeten we nog even bekijken.

Mocht u alsnog geinteresseerd zijn. U kunt zich melden bij Martien Wijnands, telefoonnummer: 0493 – 32 27 88

 

 

 
Voor KBO informatie;

Ons Correspondentieadres is.
KBO-Deurne-Zeilberg.
Secretariaat, Mevr. M.A. van der Ven-Vermeer Zeilbergsestraat 115  5751LK  Deurne  0493-311372

e-mail adres, Secretariaat.kbozeilberg@gmail.com

28 januari 2018 lh

 
Activiteiten locatie:
Sociaal Cultureel Centrum Den Draai Blasiusstraat 2 
5754 AV Deurne-Zeilberg   tel. 0493-315378 Den Draai,

Jan en Anita van den Eijnden Beheer S.C.C. Den Draai, Tel. 06-51761037

 

Terug naar de startpagina