Identiteitswerkgroep

KBO Kring Bernheze start met activiteiten Identiteit en Zingeving

 

De KBO Kring Bernheze is het samenwerkingsverband van de zes KBO afdelingen in de gemeente Bernheze. In de loop van dit jaar gaat de kring voor belangstellenden een aantal I&Z activiteiten organiseren. I&Z staat voor identiteit en zingeving. Vage termen inderdaad, maar toch dichterbij dan je denkt. Want het gaat over vragen die vanzelf  bij je opkomen als je ouder wordt. Bijvoorbeeld: wat is nu nog de zin en het doel van mijn leven? Voor wie of wat heb ik nog betekenis? Hoe red ik mij in de moderne tijd? Waaraan heb ik nog houvast?


Over dit soort vragen kun je zware gesprekken voeren, maar dat is niet de bedoeling.


We beginnen op woensdagmiddag 22 maart met een bezoek aan Natuurbegraafplaats Maashorst in Schaijk. Vragen zijn daar onder meer: hoe komt die nieuwe manier van begraven op mij over? Zou ik zelf ook zo begraven willen worden?

 

Op 24 mei staan het Kruisherenklooster en het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven in St. Agatha op het programma. Interessant voor veel ouderen omdat zij vaak zelf nog een familielid in het klooster hebben gehad.

 

Op 18 oktober gaan we naar het Museum voor Religieuze Kunst in Uden. Dat wordt ingrijpend verbouwd. Leuk om er na de vakantie eens te gaan kijken. Er is steeds ook tijd voor een kopje koffie en een gezellig praatje.

 

Nadere berichten volgen nog in de infobladen of op de websites van de KBO afdelingen en in de Mooi Bernhezer Krant.   

 

 

 

 

Terug naar de startpagina