Gehandicaptenvervoer

Gehandicapten vervoer

Donderdag 3 november was het dan zover: Maricus van Schijndel, de kartrekker, haalt diverse mensen met een verstandelijke beperking op bij de verschillende woongroepen en ik mag een avondje meelopen.
We rijden naar Berghem waar in gemeenschapshuis “de Berchplaets” de weekactiviteit plaats vindt. Het is een drukte van belang want allerlei auto's komen de mensen hier brengen!! Dit keer gaan we gezelschapsspelletjes doen en onderweg hoorde ik het enthousiasme al om mee te doen. De ene week wordt er muziek gemaakt en nu spelletjes.
We worden ontvangen door de 7 vrijwilligers die hun gasten, vandaag zijn het er 25 en allemaal uit deze regio, welkom heten. Na een kopje koffie of thee, gaat iedereen een spelletje uitkiezen zoals: een legpuzzel maken, mens-erger-je-niet spelen, kralen leggen, dobbelen, een tekening maken of inkleuren, sjoelen enfin: allerlei leuke bezigheden en met veel enthousiasme is iedereen aan de slag gegaan. Het moet gek lopen wil je een keertje niet komen want iedereen komt met heel veel plezier. Halverwege de avond wordt er fris aangeboden ook weer met iets lekkers erbij. De vrijwilligers zitten ook bij een spel en spelen mee, tellen mee en helpen waar nodig is. Johanna is één van de vrijwilligers en komt hier al 30 jaar met heel veel plezier. Net als al die andere mensen die hun vrije tijd inzetten om dit mogelijk te maken. Wat te denken van de 20 chauffeurs van de KBO Heesch, die met eigen vervoer de mensen ophalen en later weer thuisbrengen!! Zonder die vrijwilligers was dit alles niet mogelijk. En als je die gezichten ziet en het enthousiasme dán weet je waar je het voor doet!! En kom op nou: wat is nou 1 keertje in de paar weken deze mensen naar hun activiteit brengen en later weer ophalen!!
Je leest nu hoeveel plezier je deze mensen bezorgt, wát een heerlijke avond ze hebben en dat alles mede dankzij jou!!!

Elke werkdag is er een activiteit en hier volgt het lijstje:
maandagavond: club in de Hulst te Oss
dinsdagavond: zwemles in Golfbad te Oss
woensdagavond: dansles in der Hille te Oss
hockeytraining MHC te Oss
donderdagavond: muziekles in Berghem
sporten taekwondo in Oss
fitness in Oss
vrijdagavond: disco speedy in Heesch

Er is elke dag iets voor deze mensen te doen en ik heb zelf gezien met hoeveel plezier ze aan deze activiteiten meedoen. Maar alleen dankzij de vrijwilligers, laten we dat niet vergeten, is dit alles mogelijk!!! Hopelijk zit er ook een avond bij waarop jij tijd hebt om te rijden én er staat een kleine vergoeding tegenover!!

De kartrekker, Maricus van Schijndel, is ook nog op zoek naar iemand die samen met hem “deze kar wil trekken”. Denk er eens over na!!

Wil je je opgeven óf als chauffeur, óf als mede-kartrekker, bel dan naar Maricus van Schijndel. 0412-451881 of 06-10332304
mardon

Terug naar de startpagina