Aanmelding kloosterdag Megen 6 juli 2018

Kloosterdag Megen op 6 juli 2018

Stilte; het begin van de reis naar binnen

 

 

Wegens grote belangstelling is aanmelden niet meer mogelijk.

 

 

KBO-Brabant nodigt u van harte uit voor de jaarlijkse kloosterdag die dit jaar op 6 juli in Megen georganiseerd wordt. Tijdens de kloosterdag gaan we meer horen over ‘stilte’. Over de verschillende aspecten daarvan: de mooie en verrijkende kanten, maar ook de lastige kanten. 

 

Megen, nabij Oss, is een historisch plaatsje. Al in de 9e eeuw wordt de naam ‘Megen’ voor het eerst genoemd. Het plaatsje krijgt al in 1357 stadsrechten. Wat vooral opvalt in Megen zijn de twee grote kloosters; namelijk die van de zusters Clarissen (sinds 1720) en die van de minderbroeders franciscanen (sinds 1645). Deze kloosterdag heeft als thema 'stilte'. Wij gaan dat onderwerp met elkaar verkennen en bespreken en maken er op die manier een inspirerende en prettige dag van.

 

Deelname is € 20,- per persoon (inclusief lunch en koffie en thee). Hebt u belangstelling voor deze inspirerende kloosterdag?  U ontvangt t.z.t. betaalinformatie per e-mail. Nadat wij uw deelnamekosten ontvangen hebben, is uw aanmelding definitief.

Voor nadere informatie of telefonische aanmelding kunt u bellen met E. Geelen 073 – 64 44 066

 

Wilt u meerdere mensen aanmelden, dan vragen wij u dit formulier ook namens hen in te vullen. Aan deze kloosterdag kunnen maximaal 40 personen deelnemen.

 

Hoe laat en waar? 

Deelnemers worden om 10.00 verwacht in het klooster ‘Sint Josephberg’ van de zusters Clarissen aan de Clarastraat 2, 5366 AK te Megen. U ontvangt t.z.t. nog een bevestiging van deelname met daarin de precieze adresgegevens.

 

 

 

Bron: Br. Fer van der Reijken


Terug naar de startpagina