KBO dag

KBO dag Heesch, dinsdag 29 mei 2018

 

Natuurlijk beginnen we deze dag met een Eucharistieviering voorgegaan door pastoor Ouwens en ook het Caeciliakoor o.l.v. dirigent Kees de Leeuw verleent weer haar medewerking.
Voorzitter Piet Ceelen heet eenieder van harte welkom en tijdens de viering leest hij de namen op van de in 2017-2018 overleden KBO-leden. Dit vind ik altijd een bijzonder moment; en voor de nabestaanden die aanwezig zijn weer   mooie herinneringen naast emoties.  De kaars wordt aangestoken!

 

De voortzetting in CC De Pas:
Het is drukkend warm en het KNMI heeft een code oranje uitgegeven. Zijn er daarom minder mensen gekomen dan de Evenementen Commissie had ingeschat?! We kunnen er alleen maar naar raden maar ik weet wel dat men daardoor een indrukwekkend optreden van onze dorpsgenoot Bram Thomassen heeft misgelopen.
Na de opening door de voorzitter wordt het woord gegeven aan Marian Huis in 't Veld, die ons gaat vertellen wat we kunnen verwachten deze middag. Daarna sluit ze af met een gedicht.


Op het toneel verschijnt Bram Thomasse en achter hem zit Peter van Aar aan het keyboard. Bram vertelt dat hij op 8-jarige leeftijd een hersentumor krijgt, operabel, goedaardig...maar tóch!! Als hij 14 jaar oud is sterft Rob, zijn gehandicapte broer, en of dat niet genoeg is krijgt Bram ook nog te horen dat er een tweede tumor ontdekt is, niet operabel!! Hij raakt rechtszijdig verlamd, krijgt te maken met epileptische aanvallen kortom: veel dromen die hij, net als iedere andere puber, heeft, zullen daardoor nooit uitkomen.


Peter van Aar komt regelmatig naar voren en legt dan uit wat Bram allemaal heeft bereikt. Wel met hulp maar het is hem gelukt. Geweldig toch!! Zijn geheugen is niet goed maar door teksten op te schrijven kan hij ons toch van alles vertellen.
Ook heeft Peter hem een een paar akkoorden geleerd zodat  hij zichzelf een keer kan begeleiden. Wát een geweldige samenwerking tussen deze twee mannen.


Zo zie je maar weer wat een maatje kan betekenen. Iemand die naast je staat als het even niet goed gaat maar ook op de vrolijke momenten. Kijk wat je wél kunt en sta positief in het leven. Wat een wijze les!   `Draadje Los`  Het was stil in de zaal en dat zegt genoeg!!!

Een nieuwe commissie met frisse ideeën over de invulling van onze jaarlijkse KBO-dag, ik vind het geweldig. Eerst een interessant onderwerp met een moment van verdieping en verrijking gevolgd door iets vrolijks: het is een prachtige balans en het geeft onze jaarlijkse bijeenkomst toch net even iets meer inhoud.

 

Na de pauze is het tijd voor de  country muziek. De nootjes staan op tafel, een glaasje ingeschonken en tijd om mee te zingen met Muzikaal Theater Thuis, een groep van 3 personen uit Gouda. Voor Marian Huis in ´t Veld deze club aan ons voorstelt vertelt ze dat we ons nog tot 1 juli kunnen inschrijven voor de reis naar Sauerland. Een aanrader!!

Allerlei instrumenten staan op het toneel zoals een gitaar en natuurlijk de mondharmonica want die kan en mag niet ontbreken bij de kampvuurliedjes!
O wat wordt er toch weer gezellig meegezongen met al die bekende melodieen zoals hang down your head Tom Dooley, ´s avonds als het kampvuur brandt,  quand le soleil dit bonjour aux montagnes en The Carpenters met on top of the world. De stemming zit er goed in en er wordt ook gedanst. Op een gegeven moment is het dan natuurlijk ook tijd voor line dancing. Binnen de kortste keren had eenieder de stapjes geleerd en dan is het heel leuk als een groep ons dat kan laten zien. Er wordt rondgegaan met een borrelgarnituur, nog een glaasje besteld en wat hebben we het gezellig. Ik moet zeggen dat de band heel goed de juiste sfeer weet te scheppen!!
Rond 16.30 uur worden de laatste nummers ingezet en zit deze bijzondere middag er helaas weer op.


Ik heb erg veel respect voor Bram die ondanks zijn handicap het leven weet te omarmen en mede dankzij de inspanningen van zijn maat Peter laat zien dat je samen heel veel kunt bereiken.
Mardon

 

 

 

Archief

---------------------------------------

KBO DAG Heesch op dinsdag 29 mei 2018

 

Programma:

Om 10.30 uur beginnen we de dag met een Eucharistieviering in de Petrus Emmauskerk. Pastoor Ouwens draagt de mis op en het Caeciliakoor o.l.v. Kees de Leeuw verleent haar medewerking.
Vanaf 12.15 uur bent u welkom in de Pas waar om 13.30 uur het programma zal worden geopend door onze voorzitter Piet Ceelen.

Medewerking verlenen:

= Bram Thomassen met zijn verhaal “Draadje los”.
Na de pauze treedt voor ons op:
= muzikaal Theater Thuis (een groep van 3 personen uit Gouda)

Einde programma circa 17.00 uur.
 
De toegangskaart inclusief een consumptiebon kost  € 5,00.
De inschrijving voor deze dag vindt plaats op woensdag 16 mei aanstaande van 13.30 tot 15.00 uur in De Pas. 

 

Het volledige programma: KBO-HEESCH trakteert!

 

KBO dag 12 mei 2017

De evenementencommissie heeft weer alles uit de kast getrokken om er een fijne middag van te maken en ik moet zeggen het was méér dan dat: het was geweldig!!
Maar laat ik bij de ochtend beginnen. Eerst was er om 10.30 uur een H. Mis waarin ook werd stil gestaan bij die leden van de KBO die in de afgelopen periode zijn overleden.
Onze voorzitter, Piet Ceelen las die namen op en dat gaf een goed gevoel bij de nabestaanden. Pastoor Ouwens droeg de mis op en het Caecilliakoor o.l.v. Kees de Leeuw zorgde voor de muzikale ondersteuning. De dag is goed begonnen!
En dan nu het middagprogramma. Heel veel mensen waren voor een gezellige, onderhoudende middag naar De Pas gekomen.
Al snel waren de plaatsen ingenomen, werd er nog even gezellig “gebuurt” voor Frans Eijsink deze middag officieel opende door iedereen welkom te heten en in het kort de verschillende optredens te benoemen. Het wordt een programma vol zang en cabaret, er is een troubadour, maar ook een groep gitaristen en wat te denken van de diverse koren!! We zijn heel benieuwd!!
Daarna was de beurt aan Piet-”van Ciska”-Ceelen die ons vertelde dat vanmorgen in de kerk de overledenen zijn herdacht én dat er een presentje bij de zieken is bezorgd.
Het eerste optreden wordt verzorgd door Jan van der Heijden uit Liempde. Hij zingt mooie liedjes in dialect en begeleidt zichzelf op de gitaar. Luisterliedjes als: “Junkske van 6” maar ook “ome Driek met z'n schup en riek” en het alom bekende “Brabant” van Guus Meeuwis. Tussendoor vertelt hij grappige mopjes en wordt er flink gelachen.
Hierna komt “het Smartlappenkoor” op het toneel. Een grote groep enthousiaste mensen die allerlei meezingers zoals “Waarom fluister je mijn naam” en “Middellandse Zee” ten gehore brengt.

 

Helaas liet de techniek het afweten: de microfoons deden het niet, maar dat werd als volgt opgelost: het koor schoof naar voren en nu kon iedereen alles prima horen. Oenke de Boer is niet alleen de dirigent maar bespeelt ook de accordeon en gitaar. Dan is de beurt aan “Jong van Harte” die vandaag twee sketches opvoert. Het eerste heet “ het uitzendbureau” door Nellie van Zandvoort en Thea Eijsink. Een mevrouw moet solliciteren maar ze probeert er met allerlei smoesjes onderuit te komen. Heel leuk!
14.15-15.00 uur pauze
Na de pauze volgt het tweede optreden van “Jong van Harte” met de titel “de gevangenis”. Ja, als je lang in de gevangenis zit, is dat niet goed voor je huwelijk. Dan kan er van alles gebeuren en dat zien we nu ook wel weer.
Theo en Ria Maas zijn het echtpaar en Gerard Eyhout de cipier. Ook weer heel komisch!!
Het is weer tijd voor muziek en daar zien we Jan van der Heijden nogmaals verschijnen. Dit keer zingt hij over “de GSM” maar ook heeft hij een rap over “Iemes en Niemes” en er volgen er nog meer, met ook nu weer allerlei grappige gezegdes en wetenswaardigheden.
Uit Olland, in het dal van de Dommel, komt nu “Ancora” een gitaarvereniging bestaande uit 15 personen die o.l.v. Boudwijn Dolstra allerlei bekende hits zingen én spelen en wat zijn ze goed deze muzikanten!!
We horen allerlei liedjes van Abba, maar ook van Boudewijn de Groot, André Hazes en nog veel meer. We zingen, neuriën en deinen mee.

En het laatste optreden van vandaag wordt verzorgd door “Koor Koraal” inmiddels ook al goed bekend hier. Ze maken een swingende entree, super! De sfeer is goed en het publiek is gespannen op wat komen gaat, want dit is niet zo maar een koor, nee, zij laat ons telkens weer verrassen door haar enorme uitstraling en zangkunst . De nieuwe dirigent, Rob van den Hoven, stelt zich aan ons voor en dan gaan ze weer verder. Wat een lust voor het oor! Mieke v.d. Akker wisselt telkens weer van instrument ', ook zo bijzonder!
En allerlei beroemde nummers als:” Mother earth”, “Venus” en “All of me” komen langs en nog veel meer.
Het koor wisselt ook telkens van plaats, bijna onopvallend maar tóch.
Het is altijd jammer als er een einde komt aan zo'n optreden, we hadden hier nog wel een tijdje van willen genieten maar o wee, de klok!!
Enkele leden van de KBO moesten al eerder de zaal verlaten omdat de taxi klaar stond -het was toch al een beetje uitgelopen-, maar goed, na een prachtig slotlied, “something inside so strong” gezongen door Harrie van Kempen kwam er toch écht een einde aan deze geweldige middag.
Een compliment voor deze werkgroep: het was een super middag!!! Bedankt!!
Ondanks de geweldige middag misten we - en ik hoorde het van heel veel mensen - een
koekje bij de koffie en een knabbeltje op tafel. Iets voor de volgende keer????
Mardon

 

KBO dag 18 maart 2016

Zoals we in de loop der jaren gewend zijn, beginnen we deze feestelijke dag met een H. Mis. We zijn uiteindelijk een Katholieke Bond van Ouderen en daar hoort een mis bij. De voorganger was pastoor Ouwens die onlangs werd benoemd tot deken maar toch graag als pastoor aangesproken wil blijven worden. In zijn preek sprak pastoor Ouwens over drie belangrijke waardes in het leven van de ouderen en dat zijn: gelukkig ouder worden, geloven in elkaar en jong van geest blijven.

Contacten zijn erg belangrijk want het samenzijn geeft het leven inhoud, maakt het leven meer de moeite waard en houdt de geest jong. Het mooie lied “handen heb je om te geven...” zegt precies waar het om draait!
Tijdens deze mis worden ook de namen voorgelezen van de in 2015- tot nu toe- overleden KBO leden. Het is een mooie traditie om daar even bij stil te staan. In de dienst sprak onze voorzitter, Loet Kuijlaars, een woord van welkom en feliciteerde de pastoor met zijn benoeming tot deken.

Helaas komt pastoor Ouwens niet mee naar de Pas voor het stamppotten-buffet in verband met andere verplichtingen.
Persoonlijk vind ik het heel jammer dat er zo weinig mensen, ik schat ongeveer 60, naar de kerk waren gekomen. Misschien zijn er veel zieken want ook het Caeciliakoor o.l.v. Kees de Leeuw is slechts op halve sterkte en daarom vroeg hij de aanwezigen om mee te zingen!! Ook de vaste organist, Tiny van Hoorn, kampt met een ontsteking en is afwezig.

Na de mis gaan we naar de Pas en zoeken een plaatsje waar we van een heerlijk stamppotten buffet kunnen gaan genieten. Helaas geen voor- en nagerecht en dat mist men wel hoor ik overal om me heen. Misschien een punt voor de volgende keer?!!

Als de Grote Zaal geopend is kunnen we gaan genieten van een heerlijk, vrolijk, gezellig stuk met de titel: “Boer zoekt vrouw” uitgevoerd door de revuegroep “Jong van Harte”. Het bekende stuk van de tv is “vertaald” naar Heesch en speelt zich dus hier af. Boeren en ook een boerin op zoek naar een partner! Eerst maar eens de brieven lezen, de keuzes maken en uitnodigen op de boerderij. Er wordt gelachen, er wordt meegezongen en we hebben een fijne middag gehad. Soms liet het geluid het wat afweten dat was jammer, maar een paar dagen later bij de tweede uitvoering liep alles perfect. Voorzitter Jan Ploegmakers bedankt een aantal mensen zoals: Wilhelmien Vos voor het schrijven van het stuk, Jeanne van de Ven voor de regie, Willemien van de Akker die de grime verzorgt,

Kees de Leeuw de dirigent en ChrisJan Ploegmakers als verzorger van het geluid. Voorzitter Loet bedankte het hele gezelschap en iedereen krijgt een roos overhandigd. Het was weer een gezellige dag!!
mardon

 

De KBO dag in Heesch
Op vrijdag 18 maart a.s. is het weer zo ver. De welbekende KBO dag gaan we weer beleven: vanuit de Kerk naar de Pas. Of rechtstreeks naar de Pas; de keus is aan U.

 

Het mooie programma ziet er als volgt uit: Van 10.30 tot 11.30 uur de Mis in onze Petrus Banden kerk. De mis wordt geleid door pastoor Ouwens met medewerking van het Caeciliakoor o.l.v. Kees de Leeuw.

 

Vanaf 11.30 uur ontvangst van de kerkgangers en de overige leden in CC de Pas. We gaan stamppotbuffetten in de Missezaal en Traverse B.

Vanaf 13.30 uur is de Grote Zaal geopend en kunt u op de mooie tribunestoelen plaats nemen. Onze revuegroep Jong van Harte zal u vermaken met de revue “BOER ZOEKT VROUW “.

 

In de grote pauze kunt u naar wens een drankje gebruiken in het café. Het belooft een prachtige dag te worden.

 

Voorverkoop van de toegangsbewijzen inclusief 2 consump-tiebonnen vindt plaats op MAANDAG 14 maart a.s. van 13.00 uur tot 14.30 uur in de Pas. (neem de ingevulde inschrijfbon mee die hieronder is te vinden) Het uitgebreide stamppotbuffet inclusief de twee consumptiebonnen kosten € 20,00 p.p.. Komt in grote getale naar dit fijne spektakel.

 

 

-----------------------------------------------------

KBO dag  Vrijdag 20 maart 2015

 

Om 11 uur worden we in de Petrus Emmauskerk verwacht voor de eucharistie-viering t.g.v. de opening van deze feestelijke dag.

 

Onze voorzitter : Loet Kuylaars heet ons van harte welkom en dan is het woord aan pastoor Ouwens.

We vieren het 60 jarig jubileum van onze KBO en we zijn er trots op dit samen met u te kunnen en mogen vieren. Eén lied : handen heb je om te geven springt er voor mij uit want hieruit blijkt weer eens dat je SAMEN heel wat kunt betekenen voor de medemens. En dát gevoel van : “samen” iets voor elkaar betekenen , is precies waar het om gaat ! Dát is onze lijfspreuk : sámen en met respect voor elkaar.

Lees verder . . . .

 

De foto's van de KBO Dag staan voor u bij de fotoalbums.

Om 11 uur worden we in de Petrus Emmauskerk verwacht voor de eucharistieviering t.g.v. de opening van deze feestelijke dag. Onze voorzitter : Loet Kuylaars heet ons van harte welkom en dan is het woord aan pastoor Ouwens.

We vieren het 60 jarig jubileum van onze KBO en we zijn er trots op dit samen met u te kunnen en mogen vieren. Eén lied : handen heb je om te geven springt er voor mij uit want hieruit blijkt weer eens dat je SAMEN heel wat kunt betekenen voor de medemens. En dát gevoel van : “samen” iets voor elkaar betekenen , is precies waar het om gaat ! Dát is onze lijfspreuk : sámen en met respect voor elkaar.

 

Na deze Eucharistieviering spoeden we ons naar de Pas waar een heerlijke maaltijd op ons wacht. Geen etentje zonder soep en vandaag was dat snert. Hierna geen moeilijke gerechten,
nee... stamppotten met worst , speklap of een runderlap. Wat hebben we gesmuld! Nog even gezellig gepraat en het is alweer tijd voor het middaggebeuren.

 

Jong van Harte heeft ons een prachtig programma voorgeschoteld. Wat hebben ze daar een werk van gemaakt!! Vrolijke kostuums voor de leden van het koor en ook de toneelspelers moeten in het juiste pak gehesen worden!
Bij het openingslied zit de sfeer er al meteen in. Mayke Hendriks begeleidt op de accordeon en dan zit het wel goed!! Dat openingslied is gemaakt op de muziek van “moeder, ik wil bij de revue”en de aangepaste tekst staat op een groot scherm dus: meezingen maar!!
Ook komt er later in het programma nog een medley van Amsterdamse liedjes en natuurlijk ook ons Brabantse “volkslied”: we galmen allemaal uit volle borst mee! Wat een kleurrijk koor en wát een enthousiasme : je móét wel meezingen!

 

Ook worden er allerlei stukjes opgevoerd die door de rode draad aan elkaar worden gepraat. Enkele  acts zijn bv. Heesch, toen en nu waarin allerlei winkels worden aangehaald die zo'n 50 jaar geleden aan de oude Rijksweg te vinden waren. Tijdens het benoemen van die winkels en hun winkeliers, wordt er hardop meegedacht en gesproken vanuit de zaal.

 

Zó herkenbaar , zoveel dingen vergeten en ineens weten we het weer: geweldig!!!

 

Enkele markante figuren uit die tijd komen ook nog eens langs zoals broeder Jozefus, Pietje Olie en ook  nog een non : allemaal oude bekenden!
Een andere act was bv de Kakelientjes : 2 kippen die hun kippenleven bespreken en ook dat van andere kippen zoals scharrelkippen. Het leven in een legbatterij valt ook voor een kip niet mee!
Bij moeders thuis gebleven is weer heel wat anders en gaat over een bepaald voorval  in  het huwelijkse leven na 1 jaar, na 10 en dan na 25 jaar. Erg leuk neergezet!!

 

Dit is maar een greep uit het hele programma en ik moet zeggen: het is een geweldige dag geweest! Iedereen heeft genoten en voor diegenen die er vandaag helaas niet bij konden  zijn komt er nog een herkansing. Grijp die kans op een échte Brabantse avond!
Hopelijk zien we U snel weer terug bij een activiteit van onze club. Een bijzondere club die zoveel ouderen verenigt en waar we o zo trots op zijn!

 

Zondag 3 mei kunt u gaan genieten van deze voorstelling. Het is de moeite waard!!
 

mardon

Terug naar de startpagina