Een klusje

 

U heeft een klusje?

 

De Klusjesdienst

 

Na onze oproep van november vorig jaar is de Klussendienst bijna op volle sterkte. We missen alleen nog een schilder en hopen dat die zich na het lezen van dit bericht aanmeldt. Daarnaast blijkt bij onze leden behoefte te bestaan aan een naaister (m/v) voor het verrichten van (herstel)werkzaamheden aan kleding.

Er kan hierbij gedacht worden aan het aanzetten van knopen, het dichten van (kleer)scheuren, het repareren/vervangen van een rits en wat dies meer zij. Denkt u: hé, dat is echt iets voor mij of zijn er nog vragen, neem dan contact op met het hoofd van de klussendienst, Jan van Oorschot (tel. 692576, e-mailadres: j.oorschot41@upcmail.nl) en/of met bestuurslid Guus Zeebregts (tel. 692629, e-mailadres: a.zeebregts6@upcmail.nl).

Een klus mag maximaal 1,5 uur duren en de klant betaalt de klusser een vergoeding van 5 euro plus de kosten van materialen. Het aantal klussen varieert sterk.

Kent u familieleden, vrienden of buren die (nog) geen lid zijn, maar wel passen in het plaatje, dan graag ook contact op laten nemen. Wij wachten met spanning op uw reactie.

 

Namens de klussendienst: Jan van Oorschot. Namens het bestuur: Guus Zeebregts.

 

De Geschiedenis 

 

Het is alweer een tijd geleden dat ik iets van me heb laten horen. Maar plotseling realiseer ik me dat we al ongeveer zes jaar geleden gestart zijn met de klusjes. Jan Bosch was nog maar net als nieuwe voorzitter gekozen en daarna hebben we samen de klusjesdienst opgestart. En na zes jaar zijn we nog steeds actief bezig en krijgen we het steeds drukker, dat betekent dat er wel behoefte aan is. 

Zeker nu in het voorjaar, dan krijgen we de kriebels en willen we het een en ander veranderen en aan de schoonmaak beginnen. Dan moeten er diverse klusjes gedaan worden. Zoals bijvoorbeeld een deur passend maken, schilderijen ophangen, rekken in de berging maken, sloten in deuren buiten en binnen goed sluitend maken, en het water van de verwarmingsketel bijvullen. Ook allerlei elektriciteitswerk, zoals lampen ophangen, zijn enkele voorbeelden van klusjes, zodat jullie weten dat we ongeveer van alle markten thuis zijn. En bij twijfel, gewoon bellen en je krijgt een goed antwoord, of er komt iemand langs. Dus heb je een klusje, bel dan naar Jan van Oorschot, tel. 692576. Het staat ook achter in De Luidklok vermeld. Jan geeft je dan het juiste telefoonnummer door van de persoon die het kan gaan maken. Daar kun je dan een afspraak mee maken en binnen een paar dagen wordt het opgelost. 

Er zijn nog steeds mensen die niet weten hoe de regels zijn, maar wij gaan ervan uit dat een klusje hooguit 1½ uur mag duren en er wordt per keer €5.- gerekend.  Duurt het langer, dan is het geen klusje meer en zijn we genoodzaakt iets extra’s te rekenen, of je naar een ondernemer te sturen. Dus bel gerust, je krijgt altijd antwoord. Dit was in het kort een mededeling van de klusjesdienst over wat wij voor jullie kunnen betekenen.

 

Dus heb je een klusje, bel dan naar Jan van Oorschot, tel. 692576.


Terug naar de startpagina