Cultuurclub

 

Cultuurclub

Programma voor het nieuwe seizoen 2018-2019.

 

Voor het komende seizoen hebben we een programma samengesteld, waarbij er zeker voor iedereen een of meerdere leuke voorstellingen zijn. Ze zijn serieus, humoristisch of muzikaal.

 

Zaterdag 27 oktober            Rot op met die geraniums: Aanvang: 20.15 uur. Kosten: € 29,50 betalen vóór 6 oktober.

Nostalgische, muzikale reis naar de jaren vijftig en zestig.

Weet u het nog? Ritchie Clark & The Rico-chets? The Motions? Inderdaad: zanger Rudy Bennett, die ooit nog optrad tijdens het legendarische concert van The Rolling Stones in het Kurhaus, komt naar Helmond, met band en acteur/schrijver Maarten Spanjer en presentator Arno Smit. Samen nemen ze het publiek mee op een memory lane langs de jaren vijftig, zestig en zeventig. De rode draad? De opstandigheid van de ‘bofkonten-generatie’. Eigenwijs in de nozemtijd, tegendraads in de swingende sixties. Levendige livemuziek, die wordt gelardeerd met korte verhalen, herinneringen en foto’s.

 

Vrijdag 30 november  Esther Scheldwacht & Kees Hulst: Laatste paar dagen

Aanvang: 20.15 uur. Kosten: € 26,50 betalen vóór 9 november.

OVER EEN LEVEN DAT EINDIGT EN EEN LEVEN DAT BEGINT

ONTROEREND KLEINOOD DOOR TWEE STERKE ACTEURS

U zag wellicht zijn glansrol in de televisieserie Hendrik Groen, waar hij het titelpersonage prachtig vorm gaf. Acteur Kees Hulst heeft zo’n fijne, subtiele manier van droogkomisch acteren. Nu staat hij wederom met Esther Scheldwacht op het podium, zoals ze dat eerder deden in hun wonderschone hommage aan dichter Leo Vroman. Scheldwacht, geroemd om haar opgewekte toon waar verdriet doorheen schemert, schrijft een nieuwe dialoog over een plotseling opvlammende liefde tussen een stervende zonderling en een zorgende verpleegkundige. Hij ligt op de intensive care, zij wijkt niet meer van zijn zijde. Over een leven dat eindigt en een leven dat begint. Met veel oog voor kleine fijne gebaartjes.

 

Zondagmiddag 6 januari     De Helmondse musical

Aanvang: 14.30 uur. Kosten: € 28,- betalen vóór 16 december.

De knallende successen ‘Berry, de Musical’ en ‘Verhaal van de Knaal’ krijgen natuurlijk een vervolg! Lichter en humoristischer, zoals de pakkende titel suggereert, maar opnieuw een Helmonds pareltje van, voor en door Helmonders. Professionals en amateurs op topniveau brengen een voorstelling over ondernemerschap en creativiteit, typerend voor onze stadsgenoten. Textiel, automotive, het Sassenplein, Zaal Bocken, Oostappen, Het Speelhuis en de Markt: al die stof verweeft De Helmondse Musical tot een warme, veelkleurige lappendeken. ‘De Uitvinders van het Trainingspak’ biedt een kijkje in het DNA van onze stad. Gewone Helmonders zoals u ze nog nooit zag!

 

Maandag 4 maart        Carnavalsklucht van Genesius

Aanvang: 20.15 uur. Kosten: € 19,50 betalen vóór 11 februari.

Traditiegetrouw brengt de Helmondse Toneelgroep St. Genesius ook in 2019 weer een hilarische carnavalsklucht ten tonele. Onder leiding van een professionele regisseur werkt de club het hele jaar keihard om een verrassend stuk neer te zetten, vol humor en met Helmonds accent. Met inmiddels meer dan veertig edities op de teller is dit een veel besproken vertoning in Helmond en omstreken!

 

Dinsdag 30 april                   Stef Bos: Ruimte

Aanvang: 20.15 uur. Kosten: € 27,- betalen vóór 9 april.

STEF BOS BRENGT ZIJN LIEDJES ZOALS ZE OOIT GEBOREN WERDEN

Ook het Helmondse theaterpubliek sloot Stef Bos bijna 30 jaar geleden in het hart. Terecht; zijn wondermooie album ‘Is Dit Nu Later’ met onder meer ‘Papa’ en ‘Wodka’ is nog steeds een oase van aardse schoonheid. Ver weg van show en gekrakeel koestert hij nog steeds zijn stijl die alleen maar rijper en voller is geworden. In ‘Ruimte’ brengt Bos een aubade aan zijn eigen oeuvre, oud en nieuw. Hij brengt een koffer vol songs mee, die hij speelt zoals ze ooit zijn geboren: naakt, ongerept, met slechts een piano en een stem, afgewisseld met nieuwe ideeën die onderweg zijn ontstaan.

 

Dinsdag 28 mei                     Karin Bloemen

Aanvang: 20.15 uur. Kosten: € 31,50 betalen vóór 7 mei. OUDERWETS RIJKE BLOEMEN-SHOW, MET LIEDJES, CONFERENCES, TYPETJE ÉN EEN VERLOTING

Een nieuwe uitbundige La-Bloemenshow in Het Speelhuis! Met vertrouwde ingrediënten zoals hysterische jurken en dito decors, grote verhalen, weergaloze typetjes en ontroerende prachtsongs. Maar de ras-comédienne gooit ook ballast overboord en verloot persoonlijke items (jurk, schoenen, foto’s, tent) onder de toeschouwers. Een lotje uit de loterij en nu al een mooie herinnering als souvenir.

 

Opgeven met naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres bij Ingeborg Westerbeek, Rogier Monicxlaan 18, tel. 06-51054019, e-mail ingeborgwesterbeek@gmail.com.

U kunt NU al opgeven naar welke uitvoering u toe wilt en later, maar uiterlijk vóór de vermelde datum betalen op banknummer (IBAN) NL92 RABO 0112 0961 58 t.n.v. KBO Beek en Donk o.v.v. Cultuurclub en naam van de voorstelling.

De bovenstaande prijzen van de kaarten zijn inclusief besprekingskosten en (benzine)vergoeding voor de chauffeurs. Bij de meeste uitvoeringen is het pauzedrankje inbegrepen.

 

Terug naar de startpagina