Overig Nieuws
 

Mijn geheugen laat mij in de steek….word ik dement?

Dementie wordt volksziekte nummer 1. Oók in Heesch. Steeds vaker komen wij mensen tegen die aan een vorm van dementie lijden. In onze naaste familie, onze vriendenkring, als buren maar ook bij de kassa van de supermarkt en gewoon op straat.


Maar wat is nu eigenlijk dementie? Kennis en inzicht in de ziekte kunnen bijdragen aan meer begrip en aandacht voor hen en de naasten.
Iemand met (beginnende) dementie kan zichzelf meestal goed redden. Maar soms kunnen zij wel wat extra hulp gebruiken.

 

Lees verder . . . . .

Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven hierover informatie te krijgen, hebben wij er voor gekozen om de voorlichting zowel in de middag als ‘s avonds te laten plaatvinden en wel:
Op donderdag 31 januari 2019 van 14.00 - 16.00 uur en van 19.30 – 21.30 uur in Cultureel Centrum De Pas te Heesch

 

Koffiemiddag WMO:

Levenstestament en Schenkingsrecht door Notaris Dielissen

Een onderwerp dat erg leeft, want er is een hoge opkomst zo’n 125 personen. Na een woord van welkom door Marianne v.d. Hulsbeek kan de middag beginnen.
Levenstestament: als je zelf niet meer kunt handelen aan wie geef jij dan de bevoegdheid om beslissingen te nemen. Dit zeer belangrijke testament wordt opgemaakt door een notaris.

Lees verder . . . .

 

KBO Helpdesk en Seniorweb

De computer helpdesk van KBO Heesch is tijdens de open week van Seniorweb, op maandag 21 januari van 10.00 - 12.00 uur voor iedereen geopend.
Alle belangstellenden ontvangen op deze ochtend, een cadeaubon die recht geeft op een gratis lidmaatschap op seniorweb tot 31 december.

Lees verder . . . .

 

For Mineur prijs voor begeleid fietsen onderdeel van KBO Heesch

 

 

Lees verder . . . . .

 

KBO Kerstviering 2018

Kerstbomen op het toneel, feestelijk geklede gasten in een drukbezette zaal, ja ons  kerstfeest kan beginnen.

Onze voorzitter Piet Ceelen heet iedereen welkom en spreekt een woord van dank uit aan alle vrijwilligers met name aan de mensen van het begeleid fietsen, het gehandicaptenvervoer, de club van lief-en-leed in ieder geval aan diegenen die hulp bieden aan zij die extra zorg nodig hebben.  Lees verder . . . .

Een fotoreportage van Harrie Smits vindt je bij de fotoalbums

 

Sinterklaas 2018

Sinterklaas in CC De Pas, december 2018

De zaal stroomt vol, de muzikant stemt nog even zijn instrumenten en zo te zien is iedereen klaar voor deze middag. Op het toneel staan wat pakjes dus we zitten goed! Het Sinterklaasfeest kan beginnen! Lees verder . . . .

 

Een mooie fotoreportage door de lens van Harrie Smits. Kijk bij de fotoalbums in de rechterkolom.

Sinterklaas bij de sjoelclub, december 2018

Dinsdagmiddag loop ik binnen bij de sjoelclub en ik voel toch al een zekere spanning: vandaag wordt hier het Sinterklaasfeest gevierd en dat is tóch weer even wat anders dan een gewone speelmiddag. Wat gaat er gebeuren?

Lees verder . . . .

 

Mijn hobby: Femke Westerveld
Voor mijn gevoel is het al weer eindeloos lang geleden dat mijn man en ik op een vrije middag door Oss liepen. 
We hadden niet direct een doel en kwamen terecht in de Houtstraat. Daar ontdekten wij een winkeltje met massa’s Mariabeelden en andere religieuze artikelen. We bleven even staan kijken en zagen verder nog een groot aantal speeldoosjes van diverse afmetingen. Lees verder . . . .

 

Creativiteit te kijk

Wij gaan weer wisselen en deze keer alleen in Huize Heelwijk.
In de VITRINE in de hal ziet u beschilderd porselein van
Marijke Kappen. Lees verder . . . .

 

Bloemschikken Kerstmis 2018

Dennentakken, skimmia,  rode en witte rozen, hulst en kerstballen en nog veel meer kerstspullen liggen klaar in de zaal van de Pas om daar vanmiddag een prachtig kerststuk van te gaan maken. Nicolien heeft het voorbeeld gemaakt en dat ziet er prachtig uit: Lees verder . . . .

 

Excursie: Ode aan het licht
Op vrijdag 4 januari 2019 zijn we van plan om naar de grootste Kerststal van Europa te gaan. Deze is opgebouwd in Museumpark Orientals ofwel de oude Heilige Landstichting. Er is een Joods dorp, een Romeinse straat en daarnaast is er een vertelprogramma. Honderden figuren in de vorm van : engelen, mensen, schapen en andere dieren komen voor in kerstgroepen vanuit alle delen van de wereld. Kom dat zien.

Lees verder . . . .

 

De Liederentafel in de Pas

 

 

Deze man is 92 jaar en geniet met volle teugen van het dansen bij de liederentafel in de Pas.

Elke maand de derde woensdag .dus kom ook een keertje zingen en een dansje maken gezellig!!!!

 

Kerststukjes maken /  workshop  donderdag 13 december 2018

Kerststuk op vaas (pot). Deze mag ongeveer 25-30cm hoog zijn en ongeveer 15cm doorsnede. Liefst geen glas.
Doe, als U dat heeft onderin tot half weg de vaas hydrokorrels of piepschuim of plastic. De vaas wordt dan niet zo zwaar en het scheelt onnodig veel gebruik van oasis.

Lees verder . . . . .

 

Dineren bij de Waard

Het is intussen traditie dat de laatste Eten bij De Waard van het jaar een echt feestelijke bijeenkomst is. Ook op woensdag 12 december aanstaande maken wij er weer een gezellig feestje van. En bij een feestje hoort lekker eten, gezellig buurten en muziek. Voor het eten zorgen Hans en Anja, gezellig buurten doen wij zelf en voor rustige muziek op de achtergrond zorgt het bandje JR-Swingang uit Oss. Deze senioren muzikanten zijn pure liefhebbers.

Lees verder . . . .

Van het Bestuur Jan Schuurmans

Weer bijna een jaar voorbij. Hoe ouder de mensen worden, je hoort steeds om je heen, wat gaat de tijd toch snel. Veel sneller dan vroeger. Is dat de waarheid?
Nu echter hebben velen de tijd om deel te nemen aan de KBO activiteiten, voor ontspanning, lekker doen waar je zin in hebt.
Rustig in de open lucht Jeu de Boules op de nieuwe banen tussen de Pas en ’t Dorp, in de pauze een kopje koffie, bijpraten in D’n Herd, dan weer fanatiek het spelletje doen en als het nodig is met de rolmaat erbij.
Dan de Biljarters, dinsdags en donderdags worden er veel partijen gespeeld, zowel in de onderlinge als in de competitie buitenshuis.

Lees verder . . .

 

Computer Helpdesk in CC De Pas

Maandagochtend 10 uur kom ik met mijn laptop bij De Pas aan en loop de kamer binnen waar onze vrijwilligers klaar zitten om eenieder die een vraag, of in mijn geval een probleempje heeft, te helpen. Wat fantastisch toch dat die mensen er zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt niet zo’n held ben w.b. de pc en waarom was dat: ik wist er te weinig van. Ik ben naar de inloopochtend gegaan en heb daar les gekregen. Wat heel fijn is, is dat je een leraar krijgt helemaal alleen voor jou.

Lees verder . . . .

 

KBO - Donderdag – morgen - wandelgroep.

Iedere donderdagmorgen om 09.15 uur verzamelen een aantal leden van de KBO zich bij De Pas om gezellig met elkaar een wandeling te maken. Om 09.30 uur vertrekken we.

Wandelen is erg populair geworden de afgelopen jaren. Dat zie je ook terug in het aantal deelnemers op donderdag. De groep groeit namelijk gestaag. Gezellig pratend en genietend van de omgeving en de natuur lopen wij een tocht door de omgeving van Heesch.

De ene keer lopen wij naar natuurgebied De Stelt en brengen wij een bezoekje aan de Landerij VanTosse.

Een andere keer maken wij een wandeling naar de golfbaan van golfclub The Duke en genieten wij van de mooie natuur in de Hooghe Vorssel en het Bomenpark. Lees verder . . . .

 

Mijn hobby: Jan Habraken

Deze keer staat Jan Habraken in de spotlights. Jan woont samen met vrouw Anneke in de koopappartementen van Huize Heelwijk, waar de koffie goed smaakt.
Jan vertelt dat hij in aanraking kwam met boetseren op een expositie in Heeswijk-Dinther in de Koffiestraat in 2010.
Deze expositie wordt om de drie jaar georganiseerd onder de naam 7.nul, genoemd naar het aantal exposanten van de boetseerclub op de woensdagavond van de Eynderic te Heesch.

Komend jaar is 7.3 aan de beurt; er wordt dan voor de derde keer geëxposeerd. Lees verder . . . .

 

Fietsen voor doorzetters

Het fietsseizoen van de KBO-fietsclub is voor de maandagtochten al weer geruime tijd voorbij.

De echte doorzetters die willen overwinteren op de fiets, kunnen nog steeds op woensdagmiddag meerijden.

Voor diegene die het te nat, te glad of te koud vindt, staat in de info een letter sudoku.

Lees verder . . .

 

Vrijwilligers gezocht

Onze KBO is continu op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures:

Activiteiten, ICT, Bestuur, VER: Vakanties, Evenementen en Reizen en Communicatie: 4 tal medewerkers

Lees verder voor uitgebreide informatie . . . . .

 

Koffiemiddag WMO Heesch

Gezellig samen koffie of thee drinken, elkaar ontmoeten en daarnaast informatie vergaren. Dit zijn de ingrediënten van de koffiemiddag die op vrijdag 7 december 2018 plaatsvindt in de Pas. Onderwerp is dit keer het levenstestament en het schenkingsrecht. Lees verder . . . .

 

Lezing "gezonde voeding en de schijf van vijf"

Op woensdag 14 november is er een interactieve lezing in de bibliotheek Heeswijk-Dinther over gezonde voeding en de nieuwe schijf van vijf.
‘Weet u wat werkelijk gezonde voeding is?’

De lezing
Boeken over voeding gaan als warme broodjes over de toonbank. Koolhydraatarm, superfoods, glutenvrij en vegan zijn de meest recente voedingstrends.  Lees verder . . . . .

De fietstocht van maandag 1 oktober

Op het programma stond een tocht van ruim 50 km. rond de Stippelberg met als startplaats Landhorst. Met 32 personen vertrokken we met auto’s om 9.00 uur vanaf de kerk in Heesch.

Lees verder . . . . .

 

 

 

Commissie “Lief en leed” zoekt uitbreiding!

In verband met een tijdelijke uitval van één van de dames vanwege een operatie is deze groep naarstig op zoek naar versterking!
Wie is bereid dit mooie werk mede te komen ondersteunen? Meld je aan bij Ton de Wit, telefoon 06 19037216

 

"Als het leven ten einde loopt"
door oud-internist dr. Harry Hulsteijn

Er zijn heel wat belangstellenden voor dit toch wel beladen onderwerp en daarom ook een goede keuze van werkgroep "Identiteit en Zingeving" van de KBO kring alhier. Namens deze werkgroep heet Peter v.d. Hurk iedereen welkom en legt hij even het programma van deze middag uit:
       --palliatieve sedatie
       --euthanasie
       --problematiek rondom euthanasie bij voltooid leven

Lees verder . . . .

 

Mijn hobby

Deze keer wil ik iets over mijn hobby vertellen.


Naast mijn werk als onderwijzer ben ik in de jaren 70 de opleiding MO handenarbeid gaan volgen en uit die periode is mijn liefde voor klei, - en met name draaien op de schopschijf, ontstaan. Het boeide mij dermate dat ik middels prive-lessen mij verder ben gaan verdiepen in de kunst van het draaien.

 

Lees verder . . . .

 

Nieuws van KBO koor Con Amore.
Zingen is leuk! Van zingen word je blij! Dat ervaren de leden van het KBO koor elke donderdag, als zij van 10.00 uur tot 12.00 uur gaan zingen in De Pas.
Op 4 oktober j.l. hebben wij ons eerste lustrum gevierd.
Na opening met koffie en iets lekkers, nam Mimi de Leeuw het woord. Zij schetste het ontstaan van dit koor. Zelf had ze in 2013 bij het KBO bestuur ingebracht, dat het leuk zou zijn als er vanuit de senioren een zangkoor kon worden opgericht. Lees verder . . . .

 

Vrijwilligersdag 2018

Bedankt     !!!!! ????? !!!!!
Vrijdag 26 oktober was het weer zo ver: De jaarlijkse bedankmiddag voor de vele vrijwilligers binnen onze KBO.  Enkele weken geleden werden de kartrekkers van de diverse activiteiten gevraagd om te inventariseren wie van de vele vrijwilligers wilden deelnemen aan een gezellige dankmiddag.

Foto impressie van de vrijwilligersdag zie foto albums

Lees verder . . . .

 

Verkeersdag VVN afd. Maasland bij Verkeersschool van Iersel

Bij KBO Heesch was al vaker nagedacht over een opfriscursus in het verkeer. Mede omdat de meesten van ons al lang hun rijbewijs hebben en er sindsdien veel is veranderd. Als dan blijkt dat Veilig verkeer Nederland afdeling Maasland een verkeersdag aan het organiseren is sluiten wij ons hier graag bij aan. Op 17 oktober is het zover. Lees verder . . . .

 

Computer Helpdesk

De donderdagochtend inloop vervalt en wordt verplaatst naar maandagochtend van 10.00 uur - 12.00 uur. Vanaf 17 september bent u van harte welkom.

Het verheugt ons dat we de vrije inloop van de computerhoek op maandagmorgen weer kunnen openen.  Vanaf as maandag 17 september tot Kerstmis zijn we wekelijks weer voor u ter beschikking om u met uw computerproblemen of vragen te helpen. Lees verder . . . .

 

Hoe staat het met uw verkeersgedrag?
Op woensdag 17 oktober organiseert Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland (Regio Oss) in samenwerking met de KBO afdelingen Heesch en Nistelrode een verkeersdag voor mensen die al langer hun rijbewijs hebben. In de afgelopen 15 jaar is 40% van de verkeersregels veranderd. Zeker niet iedereen kent deze wijzigingen en weet hoe ze te gebruiken. Deelnemers aan deze verkeersdag worden door een ervaren en gecertificeerde docent geïnformeerd over nieuwe regels, borden, rotondes en wegbelijning.

Het volledige artikel inclusief inschrijformulier

 

Zonnig fietsseizoen

Het fietsen binnen KBO-verband loopt nog steeds voorspoedig. Elke woensdag wordt er vanaf het kerkplein om 13.30 uur gestart voor een tocht in de omgeving van Heesch. Om de twee weken vertrekt er een karavaan fietsliefhebbers naar een verdere bestemming voor een langere fietstocht in een ‘vreemde’ omgeving. Voor beide fietsgelegenheden is volop belangstelling.

Lees verder . . . .

 

De Fotoclub

De KBO heeft een actieve fotoclub!
De leden van de fotoclub stimuleren elkaar om enthousiast bezig te blijven met fotografie. Zie onderstaande berichten die we via de KBO fotoclub WhatsApp deelden op 27 juli, toen de “bloedmaan” voor unieke beelden kon zorgen:
?Ik zit er klaar voor, alles staat opgesteld, nog geen maan te zien”. “Hier ook niet”. “Over ’t Grolder gefietst, ook geen maan te zien. Komt waarschijnlijk wat later op, want het is wel helder”. “Ik denk dat ze iedereen voor de gek houden”. “Half Nederland schijnt de bloedmaan gemist te hebben, daar zal Heesch ook wel bij horen”. Lees verder . . . . .

 

Vrijwilligers gezocht

Onze KBO is continu op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures:

Activiteiten, ICT, Bestuur, VER: Vakanties, Evenementen en Reizen en Communicatie: 4 tal medewerkers

Lees verder voor uitgebreide informatie . . . . .

 

De Fotoclub

De KBO heeft een actieve fotoclub!
De leden van de fotoclub stimuleren elkaar om enthousiast bezig te blijven met fotografie. Zie onderstaande berichten die we via de KBO fotoclub WhatsApp deelden op 27 juli, toen de “bloedmaan” voor unieke beelden kon zorgen:
?Ik zit er klaar voor, alles staat opgesteld, nog geen maan te zien”. “Hier ook niet”. “Over ’t Grolder gefietst, ook geen maan te zien. Komt waarschijnlijk wat later op, want het is wel helder”. “Ik denk dat ze iedereen voor de gek houden”. “Half Nederland schijnt de bloedmaan gemist te hebben, daar zal Heesch ook wel bij horen”. Lees verder . . . . .

 

Lezing:  ’Als het leven ten einde loopt’

Nadenken over het levenseinde is niet gemakkelijk. Dat stel je het liefst zo lang mogelijk uit. Mede daarom ben je vaak ook niet voldoende geïnformeerd. Daarom wordt er op initiatief van de KBO Kring  Bernheze op enkele plaatsen in Bernheze een lezing gehouden onder de titel ‘Als het leven ten einde loopt’.
De eerste lezing vindt plaats op woensdagmiddag 10 oktober om 14.00 uur in Cultureel Centrum Nesterlé te Nistelrode. Lees verder . . . .

 

Bridge Vakantie drive 

Voordat de Pas i.v.m vakantie voor veertien dagen gesloten werd, vond op de woensdag ervoor de traditionele vakantie-drive plaats. Deze keer geen vrije inloop dus.
Door het plotseling overlijden van Diny v.d. Akker, die heel lang bij de organisatie van deze KBO-Bridge activiteit betrokken was, was de uitbundigheid van andere jaren ver te zoeken.
Er was een hoekje ingericht om Diny te herdenken. Lees verder . . . .

 

Rabobank Clubkas Campagne

KBO-Heesch  doet mee met de Rabobank Clubkas Campagne  2018 .

Beste leden,

Wij hebben ons wederom ingeschreven voor deze actie.
Leden van de Rabobank ontvangen voor de stemperiode per post een unieke code, waarmee u kunt stemmen.
Vanaf dinsdag 11 september tot en met maandag 24 september kunt u via een stemsite stemmen. Lees verder . . . .

 

Sauerland
Ja hoor: de 5-daagse reis naar het Sauerland gaat door !!!!!
Er zijn voldoende deelnemers, dus kunnen we van alles uit gaan werken en zodra alles op papier staat, kunnen we u de informatie geven over hetgeen u mee moet nemen, zoals bv. een identiteitskaart.
Het wordt beslist een fantastische reis met vele, mooie momenten. Dus... houd de brievenbus goed in de gaten!! Lees verder . . . .

 

Excursie Kasteel / Raadhuis Wijchen. (reisje van een halve dag).
Hoi allemaal, we gaan weer op stap. Ditmaal naar ’n Gelders kasteel in Wijchen. Niet ver maar wel interessant! Gaan wel ver terug in de Romeinse tijd: toen diverse legergroepen rondom Noviomagus oftewel Nijmegen , tussen Maas en Waal gelegerd waren. In dit kasteel, wat tevens museum is, is nu een tentoonstelling te bezichtigen : Wachters van het Noorden – Romeinen in Wijchen. Lees verder . . . .

 

KBO dag Heesch, dinsdag 29 mei 2018

Natuurlijk beginnen we deze dag met een Eucharistieviering voorgegaan door pastoor Ouwens en ook het Caeciliakoor o.l.v. dirigent Kees de Leeuw verleent weer haar medewerking.
Voorzitter Piet Ceelen heet eenieder van harte welkom en tijdens de viering leest hij de namen op van de in 2017-2018 overleden KBO-leden. Dit vind ik altijd een bijzonder moment; en voor de nabestaanden die aanwezig zijn weer   mooie herinneringen naast emoties.  De kaars wordt aangestoken!

De voortzetting in CC De Pas, lees verder . . . .

 

Chauffeurs gezocht voor gratis vervoer in Heesch

“Aangenaam Heesch voor en door levensgenieters”, is het concept dat heel Heesch verbindt; van verenigingslid tot winkelier, van oudere tot jongere, van gezond tot ziek persoon. Er zijn vanuit Aangenaam Heesch al talloze initiatieven op gang gekomen. Nu is het echter tijd voor een volgende stap. Een stap die gaat over de mobiliteit (en daarmee het welzijn) van nagenoeg alle Heeschenaren.

Lees verder . . . .

 

KBO Bridge nieuws

Met een prachtig gemiddelde van 64.203% heeft Pieta Swanenberg  de 22ste laddercompetitie gewonnen. Een tweede plaats was voor Paula v.d. Stappen. Haar score was 64.038% en Albert van Uden werd derde met 61.216%.

Lees verder . . . .

 

Ouder nieuws:  lees verder . . . .

 

Wandel of fiets mee met KBO en ANWB door de Natuurpoort Kasteel Heeswijk

Na het succes in 2017 worden er door de ANWB in samenwerking met Stichting Brabantse Natuurpoorten en KBO-Brabant ook in 2018 fiets- / wandeldagen georganiseerd. Iedereen is welkom om mee te komen doen en te genieten van de prachtige zomerse natuur in Brabant.

Op zaterdag 9 juni is Natuurpoort Kasteel Heeswijk, Kasteel 4 in Heeswijk Dinther hét startpunt voor een prachtige wandel- of fietstocht door de bosrijke omgeving van het stroomdal van de rivier de Aa.

Lees verder . . . .

 

Sjoelnieuws 22 maart 2018

Donderdagmiddag 22 maart was weer de uitwisseling tussen Heesch en Berlicum. Nadat iedereen binnen was en welkom was geheten, zijn we begonnen.
Er was al heel snel een gezellige sfeer. Met 4 aan de bak en 4 rondes ging de tijd snel.
Lees verder . . . .

 

Vakantiereis KBO-Heesch

KBO-afdeling Heesch organiseert een 5-daagse busreis. Van maandag 10 t/m vrijdag 14 september 2018 naar misschien wel de mooiste streek van Duitsland het Sauerland. Door deze middelgebergte is, met name Winterberg een bekende wintersportplaats.

In verband met opties sluit de inschrijving op 1 juli 2018.
Wilt U meer informatie of zich gelijk aanmelden, nou dat kan:
Marij v/d Ven: 0412-453647/ marijvanderven@gmail.com of Walther Bax: 0412-452204/ g.bax@hotmail.com

Lees verder . . . .

 

Verkorte privacyverklaring ten behoeve van KBO Heesch
 Met het oog op de verplichtstelling vanwege de Europese privacy wetgeving geeft het bestuur van KBO Heesch de volgende privacyverklaring af.  KBO Heesch houdt persoonsgegevens bij van leden, deelnemers, donateurs, vrijwilligers en overige relaties met het doel om verenigingsactiviteiten uit te kunnen voeren. De gegevens die verwerkt worden betreffen achternaam, tussenvoegsel, voorletters, geboortedatum, straat en huisnummer, postcode, woonplaats, naam van de Afdeling, lidnummer, het soort lidmaatschap en de ingangsdatum van het lidmaatschap.

Lees verder . . . .

 

Nieuwe KBO leden en  bestuur ontmoeten elkaar

In de laatste, algemene ledenvergadering werd het idee geopperd om een speciale bijeenkomst voor nieuwe leden te organiseren, zodat men kennis kan maken met elkaar en het bestuur en te horen wat de KBO Heesch allemaal organiseert voor haar leden.  Woensdagavond 23 mei was het zover. De opkomst was aan de geringe kant, maar de avond werd wel  als nuttig ervaren. lees verder . . . .

 

KBO DAG Heesch op dinsdag 29 mei 2018

Om 10.30 uur beginnen we de dag met een Eucharistieviering in de Petrus Emmauskerk. Pastoor Ouwens draagt de mis op en het Caeciliakoor o.l.v. Kees de Leeuw verleent haar medewerking.
Vanaf 12.15 uur bent u welkom in de Pas waar om 13.30 uur het programma zal worden geopend door onze voorzitter Piet Ceelen.

Het volledige programma: KBO-HEESCH trakteert!

Lees verder . . . .

 

Asperge dagtocht naar Limburg

woensdag 23 mei 2018.

Onze dagtocht gaat dit jaar naar Zuid Limburg en staat in het teken van het zgn. witte goud ofwel de koningin onder de groente: de asperges.
We vertrekken om 8.45 uur naar Thorn, waar de koffie met de Limburgse vlaai voor ons klaarstaat. Daarna maken we een wandeling onder leiding van een stadsgids door het prachtige witte dorpje Thorn. Lees verder . . . .

 

De Algemene Ledenvergadering

                                                                                         

Notulen Algemene Leden Vergadering d.d. 8 maart 2018

Deze vindt u in de info van April. Zie link bovenaan

 

 

Vijfdaagse reis Sauerland all-inclusive

Gezellig samen op reis met de bus naar het mooie Sauerland!

Hieronder leest u wat de reiscommissie tezamen met Bolderman reizen u te bieden heeft. Het wordt een afwisselende reis met regelmatig een excursie.

Maar ook in de bus kunt u genieten van een afwisselend landschap door bergen en dalen. Met bossen, grazige weiden, beekjes en rivieren maar ook pittoreske dorpjes.  

Wij vertrekken op 10 september 2018 en de terugkomst datum is 14 september.

Lees verder . . . .

Museum voor Nostalgie en Techniek

Het Museum voor Nostalgie en Techniek in het Brabantse Langenboom is een uniek museum voor jong en oud.
Een bijzondere collectie oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen van meer dan 70 ambachten en beroepen met duizenden voorwerpen en machines uit het verleden zijn door Wim van Schayik in ruim 70 jaar verzameld, gerestaureerd en tentoongesteld. Lees verder . . . .

 

Asperge dagtocht naar Limburg

woensdag 23 mei 2018.

Onze dagtocht gaat dit jaar naar Zuid Limburg en staat in het teken van het zgn. witte goud ofwel de koningin onder de groente: de asperges.
We vertrekken om 8.45 uur naar Thorn, waar de koffie met de Limburgse vlaai voor ons klaarstaat. Daarna maken we een wandeling onder leiding van een stadsgids door het prachtige witte dorpje Thorn. Lees verder . . . .

 

KBO Heesch werkt samen met Ons Welzijn, in Graag Gedaan!

Vrijwilligershulp aan huis.
Graag Gedaan zoekt vrijwilligers! Kom erbij,  u kunt een oudere dorpsgenoot helpen. In Graag Gedaan werken ONS welzijn en andere vrijwilligersorganisaties samen om u gemakkelijk diverse vormen van hulp te kunnen bieden, zoals bezoek aan huis, boodschappen, vervoer, thuisadministratie, oppas etc. Lees verder . . . .

 

KBO Heesch ledenwerf actie 2018 (herhaalde oproep)

De aanwas van ons ledenaantal lijkt te stoppen en de werving van vrijwilligers wordt met de maand moeilijker; vandaar dat wij als bestuur aan jullie vragen hieraan de komende maanden extra aandacht te besteden.

Lees verder . . . .

 

KBO-Donderdagmorgenwandelgroep

Iedere donderdagmorgen om 09.15 uur verzamelen een aantal leden van de KBO zich bij/in De Pas om gezellig met elkaar een wandeling te maken. Om 09.30 uur vertrekken we.

Wandelen is erg populair geworden de afgelopen jaren. Dat zie je ook terug in het aantal deelnemers op donderdag. De groep groeit namelijk gestaag.

Lees verder . . . . .

 

Asperge dagtocht naar Limburg

woensdag 23 mei 2018.

Onze dagtocht gaat dit jaar naar Zuid Limburg en staat in het teken van het zgn. witte goud ofwel de koningin onder de groente: de asperges.
We vertrekken om 8.45 uur naar Thorn, waar de koffie met de Limburgse vlaai voor ons klaarstaat. Daarna maken we een wandeling onder leiding van een stadsgids door het prachtige witte dorpje Thorn. Lees verder . . . .

 

Vrije inloop computerhoek weer open

Het verheugt ons dat we de vrije inloop van de computerhoek op donderdagmorgen weer kunnen openen.  Vanaf as donderdag 15 maart tot Pinksteren zijn we wekelijks weer voor u ter beschikking om u met uw computerproblemen of vragen te helpen.

Voor computerlessen kunt u zich opgeven  bij Jeanny Bevers (zie computerlessen) Recent zijn we gestart met nieuwe cursussen maar vanaf medio september bent u op maandag ochtend of middag van harte welkom en zijn vrijwilligers, bereid u de beginselen op gebied van PC Windows, tablet Samsung of ipad en gsm uit te leggen.

We blijven op zoek naar nieuwe vrijwilligers die de computerhelpdesk willen bemensen en de leden vooruit willen helpen. Mocht je zelf belangstelling hebben of ken je iemand die dat werk zou willen doen, neem contact op met Peter Gommers, telefoon 06-44978123.

Bloemschikken voor Pasen

29 maart 13.30 uur

 

Ja hoor, het is zover: we hebben een mooi Paasstuk uitgezocht.
Het wordt een krans versierd met allerlei eitjes, bolletjes, takjes….etc. Enfin: een écht voorjaarsstuk!

Nu hoeft u alleen nog maar te beslissen of u gaat voor een liggende of een staande krans!!

 

U kunt zich aanmelden tot 10 maart . . . .

Lees verder . . . .

 

Grandioze revue JONG van HARTE
 (Voor)Inschrijven voor deze revue kunt u op woensdag 21 maart 2018.
Wij zijn aanwezig in De Pas van 13.30 uur tot 15.00 uur.
Toegangskaarten kosten € 5 p.p. op vertoon van uw lidmaatschapskaart.
De voorstelling is op 6 april 2018 in CC De Pas in de theaterzaal.
Het zal zeer spectaculair zijn. Lees verder . . . .

 

Nordic Walking

Steeds meer nieuwe KBO-leden komen kennis maken met de groep wandelaars, die elke woensdagmorgen, al dan niet met Nordic Walking bezig is! En wanneer ze éénmaal meegelopen hebben, zijn ze verloren. Zo groeit de groep mannen en vrouwen gestaag. De samenstelling van de groep varieert regelmatig, omdat er wandelaars zijn die zo nu en dan afwezig zijn door andere verplichtingen. Lees verder . . . .

 

KBO Bridge

Diny v.d. Akker verlaat de commissie KBO-Bridge Heesch.
Zij heeft acht jaar, met veel inzet haar tijd en energie gestoken in de commissie KBO Bridge in Heesch. De grote groei van deze inloop is mede aan haar te danken.

Ze vindt het nu genoeg geweest Nolly van Uden heeft aangegeven, dat zij de taak van Diny in de commissie wel wil overnemen.

En daar zijn we heel blij mee!

Lees verder . . . .

 

Jeu de Boules

Het was weer spannend wie in 2017 de KB0 clubkampioen jeu de boules zou worden.

Het verschil van de gemiddelde score over 2017 tussen de nummers 1 t/m 3 was zo klein dat kartrekker Kees de Leeuw  voor alle zekerheid de berekeningen van het gehele jaar nog maar eens een keer heeft nagerekend.

 

Als winnaar is uit de bus gekomen Jo van de Wetering.

Lees verder . . . .

 

KBO Bridge

Mies Spierings is, met een prachtige gemiddelde score van 63.212% de terechte winnaar geworden van de 21ste Laddercompetitie. Antoon v.d. Kamp en Jan Gloudemans werden twee en drie. Zij scoorden 62.431%. Albert v. Uden en Wim Nijs werden met 62.431% vier en vijf en Maricus de Vries sloot de top zes af met 61.052%.

De acht hoogste scores blijven staan voor de uitslag van de ladder.
Alle bridgers waren twaalf keer aanwezig op de woensdagmiddag bridge-inloop. Lees verder . . . .

 

Seniorenbal 13 februari 2018
Ja hoor het is weer zover: de Pas is klaar om alle senioren die het Carnaval een warm hart toedragen, te ontvangen. De deuren gaan om 13.00 uur open en als ik zo rond 13.30 uur binnenstap, is de zaal al behoorlijk vol. Iedereen in carnavalstenue en er wordt overal gezellig gebuurt. Lees verder . . . .

 

Geslaagde jaarvergadering fietsclub

Met grote tevredenheid kijken we terug op een geslaagde jaarvergadering op maandag 19 februari jongstleden met een goede opkomst, 50 van de 68 leden. Voorafgaand aan de vergadering werd de cursus voor verkeersregelaars gegeven door de buurtcoördinator van de Gemeente Bernheze. Met totaal 13 verkeersregelaars is de veiligheid tijdens de woensdagmiddagtochten en de 15 lange tochten op maandagen hopelijk voldoende gegarandeerd. Lees verder . . .

Foto's van de jaarvergadering bij de Fotoalbums

 

OORLOG hoort in een museum!!!

Deze keer hebben we ’n half dagje in het oorlogsmuseum in ons Brabantse Overloon gepland.

Op woensdag 28 februari.
Voor velen van U welbekend, maar altijd weer indrukwekkend. Alle pantservoertuigen, tanks en ander materiaal staan inmiddels binnen.

Zin om mee te gaan? Lees verder . . . .

 

Belastingservice voor ouderen

De belastingservice is een dienst voor senioren van 65 jaar en ouder met een laag inkomen. Zij kunnen hulp krijgen bij hun aangifte, bij een verzoek om teruggave inkomstenbelasting of bij het aanvragen van toeslagen. In Noord-Brabant werken ongeveer 600 vrijwillige belastinginvullers.

Lees verder . . . .

 

Koersbal competitie

Het jaar van koersbal hebben we afgesloten met als winnaar meervoudig kampioen Emiel Bonte. Er wordt ca.40 weken gespeeld met een groep van meer dan 10 personen. 

Het koersbal is iedere dinsdagmiddag gezellig met tijd voor een praatje en een speculaasje bij de koffie. Nu zijn we gestart met een nieuwe competitie.

We zijn nog op zoek naar meerdere beginners koersbal om Emiel Bonte dit jaar van zijn troon te stoten. We hopen je op dinsdagmiddag te ontmoeten voor een gezellig potje koersbal. Lees verder . . . .

 

Jaarvergadering fietsclub van de KBO

Op maandagmorgen 19 februari 2018 vindt om 10.00 uur in zaal d'n Herd in De Pas het jaarlijks overleg plaats van de fietsclub van de KBO. Het afgelopen fietsseizoen wordt dan geëvalueerd en tevens wordt het nieuwe programma voor 2018 gepresenteerd. Zowel trouwe fietsleden, het bestuur van de KBO en belangstellenden zijn van harte welkom. 

Lees verder . . . .
 

Kerstviering in de Pas

Woensdagmiddag 20 december
Twee feestelijk versierde kerstbomen staan op het toneel en aan het plafond hangen grote, zilveren sterren: ja hoor, men is  er klaar voor. Het is 13.00 uur, de deuren gaan open en zo'n 200 gasten gaan een plaatsje zoeken aan één van de lange tafels. Wát een gezellige drukte! Lees verder . . .

 

Foto's Harrie Smits deel 1

Foto's Bert Wijnen deel 2

 

Sint-Nicolaas drive KBO Bridge

Op woensdag 29 november was het druk in zaal d´n Herd in de Pas. Vier-en-zestig bridgers hadden zich ingeschreven voor deze speciale middag. Er werd gespeeld in twee lijnen van 16 paar.

 

Bij binnenkomst betaalde men géén inschrijfgeld en kreeg men een consumptiebon.

Lees verder . . . .

 

 

Een warm, liefdevol 2018 wens ik u toe!
Mardon
Kerstdiner in `de Waard` op woensdag 13 december

Zoals elke tweede woensdag van de maand zijn ook vandaag de deuren van het restaurant voor ons geopend en gaan we samen weer genieten van een heerlijk diner. In de zaal staan twee kerstbomen, aan het plafond hangen sterren en het duo Mainstream zorgt vandaag voor een muzikale omlijsting van het geheel. Lees verder . . . .

 

Dinsdag 5 december:  de sjoelclub viert Sinterklaas

Elke dinsdagmiddag om 14.00 uur komt de sjoelclub in de Pas bijeen voor een paar uurtjes sjoelplezier. Vandaag zit er een feestelijk tintje aan: het is Sinterklaas!!! Iedereen heeft € 5,00 in de pot gedaan en daar heeft de leiding een presentje voor gekocht, natuurlijk met goedvinden van de Sint die het deze dagen enorm druk heeft!!

Lees verder . . . .

Foto's van de sjoelclub online bij de foto albums

 

Terugkijken op het sjoelen in 2017

Het jaar 2017 is voor de sjoelclub prima verlopen; het was in één woord een goed jaar. Er zijn enkele leden bijgekomen en helaas moesten verschillende leden stoppen in verband met hun gezondheid. Dat betekent dat het aantal leden in 2017 ongeveer constant is gebleven.

Lees verder . . . .

 

KBO Heesch viert Sinterklaas, 1 december 2017

Op het toneel in de Pas staan allerlei pakjes die de Pieten hier alvast hebben geparkeerd om ze later bij de mensen af te leveren en onder de tonen van allerlei bekende Sinterklaas- liedjes loopt de zaal van de Pas langzaamaan vol, wordt de koffie ingeschonken( de speculaas staat ook klaar) en om 14.00 uur kan het feest beginnen.
Onze voorzitter, Piet Ceelen, verwelkomt iedereen op zijn eigen manier en wel in het dialect!

Lees verder . . . .

 

De KBO Bridge Laddercompetitie

Jan Gloudemans is de terechte winnaar geworden van de twintigste laddercompetitie. Zijn gemiddelde over zijn acht beste scores was maar liefst 64.03%.

 

Tweede werd Mies Spierings met 63.93%, derde Albert van Uden met 63,14%, vierde Paula van de Stappen, haar score was 62.72 en Pieta van Swanenberg maakt met haar score van 62.69% de top 5 compleet.  Lees verder . . . .

 

Afsluiting fietsseizoen 2017 KBO- fietsclub

Op woensdag 25 oktober hebben we het fietsseizoen afgesloten met ons traditioneel etentje. Met vaste fietsmaatjes, sommige partners en onze ereleden werd genoten van een heerlijk driegangendiner.

 

Tijdens de maaltijd zijn weer twee mensen in het zonnetje gezet middels een lied en een peperkoek met toepasselijke tekst. Lees verder . . . .

 

KBO - Donderdagmorgen - wandelgroep

Elke donderdagmorgen gaat een groep actieve wandelaars van de KBO een wandeling maken. Wij vertrekken vanaf De Pas om 09.30 uur. Als je lid bent van de KBO Heesch dan kun je zo aansluiten en met ons meelopen. Vooraf aanmelden (of afmelden als je bent verhinderd) is niet nodig. Wij hebben een actieve vaste kern van circa 10-12 wandelaars.
Op de derde donderdag van de maand gaan wij, bij goed weer, buiten Heesch wandelen, meestal in de regio. Dit kan zijn Herperduin, de Maashorst, Heeswijk-Dinther, Nuland, Vinkel (Engelenstede, de Wamberg) etc.

Lees verder . . . .
 

Vrijwilligerscoördinator

Hou jij van mensen? Bij de KBO draait het om mensen! Al meer dan 60 jaar. Wij zetten ons in voor de senioren en daar zijn vrijwilligers voor nodig.
Wij zoeken daarom een vrijwilligerscoördinator
Wat ga je doen? Lees verder . . . .

 

Sinterklaas 2017

KBO Heesch viert Sinterklaas, 1december 2017

Op het toneel in de Pas staan allerlei pakjes die de Pieten hier alvast hebben geparkeerd om ze later bij de mensen af te leveren en onder de tonen van allerlei bekende Sinterklaas- liedjes loopt de zaal van de Pas langzaamaan vol, wordt de koffie ingeschonken( de speculaas staat ook klaar) en om 14.00 uur kan het feest beginnen.
 

Onze voorzitter, Piet Ceelen, verwelkomt iedereen op zijn eigen manier en wel in het dialect!

Lees verder . . . .

 

Vrijwilligersdag 2017

Foto's zie de fotogalerij

 

"Een feestelijke bijeenkomst met een leuk programma" dat stond op de uitnodiging die iedere kartrekker en vrijwilliger heeft ontvangen, dus vol verwachting loop ik de Pas binnen. Bij binnenkomst trekt iedereen een nummertje dat correspondeert met een tafel voor 4 personen, Wie die andere drie personen zijn is dus een verrassing. Een heel leuk begin want zo leer je weer andere mensen kennen.

Lees verder . . . .

 

PC-helpdesk in De Pas

Achter in de Info zien we dat elke maand weer staan, maar wat houdt dat eigenlijk in?  Vandaag de dag wordt er heel veel met computers gewerkt zoals internet bankieren, boodschappen bestellen en thuis laten brengen, maar ook contact onderhouden met kinderen die wat verder weg wonen. Eigenlijk kunnen we er niet meer buiten en de maatschappij verwacht toch wel van ons dat we met de tijd meegaan en daar zit bij diverse mensen toch wel het probleem. We zijn er niet mee opgegroeid en zien er vreselijk tegen op!!

Lees verder . . . .

 

Cubigo / Ons Platform.

Met ingang van 15 november 2017 er weer een cursus start waarbij in vier middagen een training zal worden gegeven over  het gebruik van “Ons Platform”.
Ons Platform is er op gericht om met gebruik van internet, met een computer of tablet,  op een eenvoudige wijze zelfstandig gebruik te  maken van de aangeboden gedigitaliseerde informatie en diensten zoals deze in de directe omgeving beschikbaar zijn. Het grote voordeel van een tablet computer is dat er geen grote hoeveelheid knopjes of toetsen gebruikt hoeven te worden om met de tablet te kunnen omgaan. Lees verder . . . .

Rabo – Clubkas

Ook dit jaar heeft de bank een bedrag van 300.000 euro beschikbaar gesteld voor de Rabobank Clubkas Campagne. Leden van de Rabobank konden in oktober hun stem uitbrengen. Omdat onze leden de KBO een warm hart toedragen waren er maar liefst 516 stemmen voor KBO-Heesch.

Lees verder . . .

 

Kerstreis in het Ahrdal (Duitsland/Eifel)

De kerstreis gaat niet door ivm onvoldoende belangstelling

Lees verder . . . .

 

De ICT-groep gaat de service uitbreiden en verbeteren

KBO lid Henny Gloudemans heeft enkele maanden geleden het bestuur geadviseerd hoe de komende jaren om te gaan met de verdere informatisering van onze vereniging. Henny adviseerde om meer te gaan samenwerken met andere Heesche organisaties en basisinstructie aan te bieden voor laptops, tablets en smartphones door in te gaan op concrete vragen van de cursisten. Het bestuur heeft besloten dit advies op te volgen. Inmiddels hebben we een actieve kartrekker gevonden in de persoon Van Henk Ruijs.

Lees verder . . . .

 

Vrijwilligers gevraagd !!!

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die de basisbeginselen beheersen van hun Tablet en/of Smartphone en bereid zijn om die kennis te delen met andere leden. Het gaat om leden die voor het eerst kennis maken met een Tablet/Smartphone. Het maakt niet uit of het Android of Ipad is. Het gaat om relatieve basiskennis, zoals het toevoegen/verwijderen van een appje, algemene uitleg, uitleg over Whatsapp, of uitleg over Facebook.

Lees verder . . . .

 

WMO Koffiemiddag.

Op vrijdag 27 oktober organiseert de Raad Gecoördineerd Ouderenwerk in samenwerking met de Gemeente Bernheze weer een koffiemiddag in Sociaal Cultureel Centrum De Pas  te Heesch. Aanvang 14.00 uur in de Missezaal, einde rond 16.00 uur. De toegang is gratis.

Lees verder . . .

 

Vacatures

De VER (vakanties-evenementen-reizen) commissie heeft de volgende vacatures:

Kartrekker Evenementen: enthousiaste organisator
Medewerker evenementen: ondersteunt de kartrekker Evenementen.

Kartrekker Reizen: “opent” de wereld voor onze KBO leden.

Lees verder . . . .

 

Vluchtelingenwerk Nederland

In onze INFO van augustus heeft u reeds kunnen lezen, dat we Vluchtelingenwerk Nederland afd. Bernheze gelegenheid gaan geven aan ons uit te leggen hoe zij werken, voor wie en tot welke mooie resultaten dat werk kan leiden. Kom in grote getale op vrijdag 6 oktober van 10 tot 12 uur in d’n Herd. Lees verder . . . .

 

Stapt U over naar Glasvezel?

Zoals u misschien weet worden de eerste klanten vanaf medio augustus 2017 aangesloten op de glasvezel. Wat betekent dat voor je?

 

Lees verder . . . .

 

Indien u van plan bent over te stappen kunt u met vragen terecht op tel.: 06-49942038

Fietstochten nieuws

 

Lange fietstochten De eerste 8 lange fietstochten op maandag zitten er al weer op en de animo voor de tochten was steeds goed. Helaas is de tocht van 1 mei niet doorgegaan in verband met de regen op die dag. De organisatie verliep weer goed, met dank aan het voorfietsteam, de verkeersregelaars en de chauffeur van de aanhanger.

We hebben ook een paar keer heel mooi weer gehad zodat er volop gesmeerd moest worden tegen de zon. Bij de tocht naar de Biesbosch was er een mooie overtocht met een fietspontje over de Steur.

Lees verder . . . .

 

Creativiteit te Kijk

Zoals u wellicht al gelezen hebt, worden enkele vitrines sinds kort ook gevuld met verzamelingen van onze leden. Het is zeker de moeite waard ook daar eens een kijkje te gaan nemen. Mocht u ook een mooie verzameling hebben die in een van de vitrines past, neem dan contact op met iemand van de werkgroep.
De werken die hieronder worden genoemd, kun je ook bekijken op onze website www.kbo-heesch.nl. Kijk onder het tabblad “creativiteit te kijk”.
In juli zijn de werken gewisseld in zowel de Pas als in Huize Heelwijk; kom je in de buurt, vergeet niet om even te kijken. lees verder . . . .

Bekijk hier de tentoonstelling

 

Van het bestuur: Piet Ceelen

Carla Admiraal en Jan Schuurmans, bestuurslid sinds dit voorjaar,  zijn nauwelijks ingewerkt of  de volgende mutaties komen er aan. Onlangs heeft Rinie Leemhuis te kennen gegeven bij de komende Algemene Leden Vergadering te willen stoppen als bestuurslid; en ook Theo van Haren aangegeven op dat moment het stokje te willen overdragen. Derhalve is het bestuur met spoed op zoek naar een 2 tal personen(m/v)  die voor een periode van 3 jaar energie willen steken in de organisatie van onze KBO. De portefeuilles van de scheidende bestuursleden zijn:  VER (o.a. evenementen, reizen, excursies  en themadagen) en Communicatie (o.a. INFO, Website, Acquisitie, Foto archief).

Lees verder . . . .

 

Vrijwilligers gevraagd !!!

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die de basisbeginselen beheersen van hun Tablet en/of Smartphone en bereid zijn om die kennis te delen met andere leden.
Het gaat om leden die voor het eerst kennis maken met een Tablet/Smartphone.
Het maakt niet uit of het Android of Ipad is. Het gaat om relatieve basiskennis, zoals het toevoegen/verwijderen van een appje, algemene uitleg, uitleg over Whatsapp, of uitleg over Facebook. Lees verder . . . .

 

Vacatures

De VER (vakanties-evenementen-reizen) commissie heeft de volgende vacatures:

Kartrekker Evenementen: enthousiaste organisator
Medewerker evenementen: ondersteunt de kartrekker Evenementen.

Kartrekker Reizen: “opent” de wereld voor onze KBO leden.

Lees verder . . . .

 

Nederlands Openlucht Museum 

Excursie naar Het Nederlands Openlucht Museum te  Arnhem op woensdag 20 september.

Het museum geeft een beeld van het leven in Nederland gedurende de laatste eeuwen. Wonen en werken van de Nederlanders worden aan de hand van veelal verplaatste originele gebouwen in beeld gebracht, zoals diverse soorten boerderijen, een aantal molens, een Zeeuwse kerk en een stoomzuivelfabriek.
Een aantal gebouwen wordt "bewoond" door museummedewerkers die als originele bewoners de bezoekers ontvangen.

Lees verder . . . .

 

Vluchtelingenwerk Nederland

In onze INFO van augustus heeft u reeds kunnen lezen, dat we Vluchtelingenwerk Nederland afd. Bernheze gelegenheid gaan geven aan ons uit te leggen hoe zij werken, voor wie en tot welke mooie resultaten dat werk kan leiden. Kom in grote getale op vrijdag 6 oktober van 10 tot 12 uur in d’n Herd. Lees verder . . . .

 

Mies Spierings wint de 19e Bridge ladder

Met een geweldig gemiddelde van 68.215% is Mies Spierings winnaar geworden van de ladder.  Op een eervolle tweede plaats staat Albert van Uden met 67.835%.

 

Lees verder . . .

 

Stapt U over naar Glasvezel?

Zoals u misschien weet worden de eerste klanten vanaf medio augustus 2017 aangesloten op de glasvezel. Wat betekent dat voor je?

 

Lees verder . . . .

 

Indien u van plan bent over te stappen kunt u met vragen terecht op tel.: 06-49942038

Fietstochten nieuws

 

Lange fietstochten De eerste 8 lange fietstochten op maandag zitten er al weer op en de animo voor de tochten was steeds goed. Helaas is de tocht van 1 mei niet doorgegaan in verband met de regen op die dag. De organisatie verliep weer goed, met dank aan het voorfietsteam, de verkeersregelaars en de chauffeur van de aanhanger.

We hebben ook een paar keer heel mooi weer gehad zodat er volop gesmeerd moest worden tegen de zon. Bij de tocht naar de Biesbosch was er een mooie overtocht met een fietspontje over de Steur.

Lees verder . . . .

 

Rabobank Clubkas Campagne/ Stem op de KBO !!
In 2016 was de Rabobank Clubkas Campagne een groot succes. Veel verenigingen en stichtingen uit de regio namen er aan deel. Aanmelden kan tot en met 2 oktober. Ook dit jaar stelt de bank een bedrag van 300.000 euro beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne. Onze leden dragen de KBO een warm hart toe. Hoe meer stemmen wij krijgen des te groter de opbrengst die bestemd wordt voor materialen voor onze vele activiteiten. Leden van de Rabobank kunnen in oktober hun stem uitbrengen.

Nadere informatie in de volgende INFO.

 

Eten bij "de Waard".

In de vakantie tijd moet er noodgedwongen wel eens van de normale regelmaat van de aktiviteiten worden afgeweken. Zo ook met "Eten bij de Waard". Op de 2e woensdag van augustus is  wegens vakantie van Hans en Anja de Waard helaas gesloten.
De volgende "Eten bij de Waard" is op de 2e woensdag van september, dus op 13 september.

 

Computer helpdesk in de Creapas

Mede naar aanleiding van de aanleg van glasvezel in Heesch zijn er al in augustus extra inloopochtenden op woensdag 23 en 30 augustus van 09:00 uur tot 13:00 uur.

Indien u vragen heeft of informatie wenst, over glasvezel aansluiting of een andere vraag op computergebied (PC, Laptop, tablet, GSM, etc) dan kunt u op deze ochtenden terecht.

Voor informatie op deze website, treft u rechtsonder bij Informatie KBO: "Glasvezel informatie". handige handleidingen.

In de eerstvolgende info wordt u uitgebreid geinformeerd. Zie info Augustus

 

Creativiteit te Kijk

Zoals u wellicht al gelezen hebt, worden enkele vitrines sinds kort ook gevuld met verzamelingen van onze leden. Het is zeker de moeite waard ook daar eens een kijkje te gaan nemen. Mocht u ook een mooie verzameling hebben die in een van de vitrines past, neem dan contact op met iemand van de werkgroep.
De werken die hieronder worden genoemd, kun je ook bekijken op onze website www.kbo-heesch.nl. Kijk onder het tabblad “creativiteit te kijk”.
In juli zijn de werken gewisseld in zowel de Pas als in Huize Heelwijk; kom je in de buurt, vergeet niet om even te kijken. lees verder . . . .

Bekijk hier de tentoonstelling

 

Vakantie- bridge- drive KBO Heesch.

Voordat CC de Pas voor veertien dagen de deuren sluit, wordt de jaarlijkse vakantie-drive georganiseerd. Twee en dertig paren hadden zich aangemeld en er werd in twee lijnen gespeeld. Om één uur werden de spelers verwacht; inschrijfgeld hoefde deze keer niet betaald te worden en iedereen ontving een consumptiebon. 

Lees verder . . . .

 

Werkgroep Creativiteit te Kijk
Een activiteit van KBO Afdeling Heesch
Tentoonstelling van creatieve werken in ZC Heelwijk, CC de Pas en de bibliotheek van juli tot november 2017. Bekijk hier de tentoonstelling

 

Van het bestuur: Jan Schuurmans

Sinds de ALV in maart ben ik bestuurslid en heb intussen ervaren dat mijn taak, Zorg en Welzijn, veelomvattend is. Ik heb al met veel organisaties kennis gemaakt; de KBO wil samenwerken om de belangen van de leden te dienen. Onlangs heeft Ouderen Overleg Bernheze (O.O.B) een woon-enquête gehouden in geheel Bernheze. De resultaten daarvan vindt u binnenkort in de Bernhezer.

 

Lees verder . . . .

Twaalf prachtige fietstochten door Brabant

Fiets mee met de ANWB vanaf een Brabantse Natuurpoort. Vanaf juni worden er door de ANWB in samenwerking met de Brabantse Natuurpoorten diverse fietstochten gehouden door de Brabantse natuur. Het thema is: veilig fietsen in het groen. Iedereen is welkom om mee te doen. ANWB-vrijwilligers bieden hierbij de helpende hand. U kunt kiezen uit diverse fietstochten van 14 juni tot en met 12 juli. Lees verder . . . .

 

Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven in St. Agatha

Geslaagde excursie naar het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven in St. Agatha Op donderdag 18 mei vertrok om 13.00 uur een groep KBO-leden uit Heesch, Nistelrode en Dinther richting Sint Agatha. Er hadden zich 44 personen gemeld om mee te gaan. In een bijzonder mooi gerestaureerd poortgebouw werden wij hartelijk ontvangen met koffie en vlaai. Het Erfgoedcentrum wordt voor een belangrijk deel ondersteund door vrijwilligers; iets dat voor KBO-ers zeer herkenbaar is. Wij draaien immers ook op vrijwilligers! Lees verder . . . .

 

Bridge Laddercompetitie

Voor de derde keer op rij heeft Ans van Zandwijk deze competitie gewonnen. Zij scoorde een gemiddelde van 59.853%. Van de twaalf keer was ze negen keer aanwezig; er viel dus maar een score af. Hetzelfde gold voor Peter van Marrewijk en Willy Muytjens.
Zij werden twee en drie met 59.168%. Ans had geen recht meer op een attentie; die kan slechts een keer per jaar worden gegeven.

Lees verder . . . .

 

KBO dag 12 mei

De evenementencommissie heeft weer alles uit de kast getrokken om er een fijne middag van te maken en ik moet zeggen het was méér dan dat: het was geweldig!!
Maar laat ik bij de ochtend beginnen. Eerst was er om 10.30 uur een H. Mis waarin ook werd stil gestaan bij die leden van de KBO die in de afgelopen periode zijn overleden. Lees verder . . . .

Fotoreportage zie bij foto albums

 

Informatie overstap naar glasvezel

Bij iedereen in Bernheze wordt dit jaar glasvezel aangelegd. Men is niet verplicht een abonement te nemen maar indien u dat wel besluit te doen, zult u een nieuw email account dienen aan te maken.

Rechts onder treft u bij Informatie KBO: "Glasvezel informatie". Hier staan handige handleidingen. In de eerstvolgende info wordt u uitgebreid geinformeerd.

 

Van het bestuur: Peter Gommers

Onze KBO heeft veel leden en sommigen hebben veel kennis van een bepaald onderwerp. Het bestuur maakt daar graag gebruik van en heeft Henny Gloudemans afgelopen half jaar bereid gevonden een beleidsadvies op te stellen over ICT (informatie- en communicatietechniek). In de bestuursvergadering van april heeft Henny een presentatie gegeven van zijn bevindingen. Het bestuur is van plan zijn adviezen de komende jaren in de praktijk te brengen. Een van de belangrijke opmerkingen was, dat er in de toekomst een onderscheid gemaakt dient te worden in een oudere en een jongere groep KBO leden. Kort door de bocht gezegd: de vooroorlogse leden en de leden die na de oorlog zijn opgegroeid. Geleerden hebben ontdekt dat die groepen nogal verschillen.  Lees verder . . . .

 

Rik- en Jokertoernooi KBO-Heesch

Wie wil, kan meedoen aan het rik- en jokertoernooi op donderdag 13 april. We beginnen om 14.00 uur in de Missezaal van CC De Pas.

Wacht niet te lang met aanmelden want “vol is vol”.

 

Lees verder . . . .

 

Voorlichting wet Maatschappelijke ondersteuning 2015

Vrijdag 21 april 2017 CC De Pas Aanvang 14.00 uur. Iedereen is welkom !

 

Op uitnodiging van het Gecoördineerd ouderenwerk Heesch komt Wmo-consulente Loes Kuiper van team Zorg gemeente Bernheze op 21 april naar CC De Pas om u te informeren over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015.
Welke onderwerpen komen aan de orde: lees verder . . . .

 

Van achter de bestuurstafel (april)

Beste KBO leden,

We zitten inmiddels weer in de lente. Een paar mooie dagen gehad, waar we met volle teugen van hebben genoten.
Bij de ALV, hebben we afscheid genomen van onze voorzitter Loet Kuijlaars, die met heel veel toewijding onze vereniging 3 jaar heeft geleid tot waar we nu zijn. Geloof mij, het was niet altijd rozengeur en maneschijn, maar met zijn bevlogenheid en zijn inzet hebben we een mooie vereniging voor alle ouderen in Heesch. Loet nogmaals bedankt. Lees verder . . . . .

 

De KBO Heesch viert carnaval!

Een feestelijk versierde zaal met de namen van alle Heesche carnavalsclubs op grote doeken langs de wanden, hoepels met vele gekleurde linten als kroonluchters aan het plafond en lange tafels wachtend op de gasten: ja CC De Pas is er klaar voor, de deuren kunnen open!
Lees verder . . . .

 

 

Creativiteit te kijk

Een activiteit van KBO Heesch

Tentoonstelling van werk te bekijken

in ZC Heelwijk en CC de Pas

Van maart tot en met mei 2017

 

Bekijk de presentatie

 

Jaarlijkse sjoelontmoeting Heesch-Berlicum

Berlicum en Heesch sjoelen mét en tégen elkaar
Voor het tiende jaar “strijden” Berlicum en Heesch om de beker maar zeer zeker ook voor de eeuwige roem!! Als ik binnenkom, is de zaal al goed vol en dat zegt genoeg: we hebben er zin in!!

Lees verder . . . .

 

Foto-verslag rechts bij de foto's

 

 

Ouder nieuws:  lees verder . . . .

 

 

 

 

 

Met KBO kring Bernheze naar Natuurbegraafplaats Maashorst

De KBO kring Bernheze is het samenwerkingsverband van de zes KBO afdelingen in de gemeente Bernheze.

Op woensdag 22 maart organiseert de kring een excursie naar Natuurbegraafplaats Maashorst aan de Franse Baan 2 te Schaijk. De leden van alle zes de KBO afdelingen worden daarvoor van harte uitgenodigd. Lees verder . . . .

 

Jaarvergadering 2017

 

Een fotoreportage bij de fotoalbums

 

Een nieuwe secretaris: Carla Admiraal

In januari kreeg ik een telefoontje van Loet Kuijlaars. Via via had hij mijn naam en telefoonnummer gekregen en hij vroeg of ik wellicht geïnteresseerd was om het secretariaat van KBO over te nemen van Piet Ceelen en of ik misschien eens langs wilde komen voor een kennismakingsgesprek.

Praten kan geen kwaad dacht ik en de afspraak was snel gemaakt. Ik werd ontvangen door Loet, Piet en Rinie.

 

Het was een ontspannen gesprek en nadat ik alles even een paar dagen heb laten bezinken, heb ik ja gezegd tegen de functie. Uiteraard moest ik eerst nog kennismaken met de rest van het bestuur. Lees verder . . . .

 

De zeventiende laddercompetitie

De uitslag van de zeventiende ladder. Je kunt iedere ladder winnen maar slechts één maal per jaar voor die prestatie een attentie ontvangen.

Mies Spierings en Albert van Uden werden vorige ladder één en twee, maar de attentie was toen voor Ans van Zandwijk en Bert van den Hurk die drie en vier werden.

In dit nieuwe jaar hebben zij nu echt de hoogste score behaald en gaan met de prijs naar huis.

Lees verder . . . .

Darten nieuws


Het dartseizoen 2016 is weer afgesloten, het was een leuk en spannend jaar. De winnaar was met voorsprong onze Jo. OP de foto dhr Jo Bosma met kartrekker Emile Bonte.

 

Informatie over darten

 

Piet Ceelen, KBO voorzitter?!

Het was op de 14e december dat één van onze leden (aan tafel bij restaurant De Waard) tegen me zei: “dan doe je het toch zelf, dan word jij toch de nieuwe voorzitter van onze KBO”!

 

Ik heb het even laten bezinken om vervolgens op de 21e bij de commissie werving en selectie mede te delen, dat ik voorzitter van de KBO wilde worden.
De komende ledenvergadering hoop ik door de vergadering officieel als voorzitter te worden benoemd en Loet Kuijlaars, die op deze datum aftreedt, op te volgen.

 

In mijn 1e jaar bij de KBO, als secretaris, heb ik de KBO leren kennen als een organisatie die bruist van de activiteiten. 

Lees verder . . . .

 

Presentatie over "moeite met verstaan"

Op dinsdag 14 maart om 14.00 uur is er een presentatie over "moeite met verstaan" in CC de Pas. Daar bent u natuurlijk van harte welkom. Wij menen er goed aan te doe dit nogmaals onder uw aandacht te brengen.

Lees verder . . . .

 

WMO themabijeenkomst Beschermingsbewind en Mentorschap 31 maart 2017

De Raad Gecoördineerd Ouderenwerk (RGO) Heesch organiseert in samenwerking met  Dorpsplein Heesch en ONS Welzijn een WMO themabijeenkomst over actuele onderwerpen als Beschermingsbewind en Mentorschap. Een ervaren bewindvoerder van ZEKER Financiële Zorgverlening en een mentor van Mentorschap Brabant geven een presentatie over beide onderwerpen. Zij informeren belangstellenden in welke situaties bewindvoering en / of mentorschap nodig kan zijn. Lees verder . . . .

 

Dansen bij KBO Heesch; ”gezelligheid kent geen tijd”  

Met deze slogan wil de muziekgroep “Di – is –‘t”, wederom een fantastische dansmiddag opluisteren. De groep bestaat uit vier muzikanten en twee zangeressen en zingt een repertoire uit de jaren 60 – 70. Zij treedt vooral op voor mensen van middelbare leeftijd en voor bewoners in zorgcentra.
Restaurant De Waard staat garant voor een hartelijke ontvangst in een sfeervol ingerichte zaal. Deze middag heeft voor de KBO-leden veel gezelligheid te bieden. Lees verder . . . .

 

Belastingservice in Heesch
Allereerst is het belangrijk, dat uzelf een afspraak maakt. Dan weet u zeker, dat u een bonafide KBO-belastinginvulhulp heeft. Hij/zij kan zich legitimeren. Theo Cuppen, tel. 452346 KBO (geen nieuwe klanten meer)
Jan Renders tel. 452439 KBO
Henny Gloudemans tel 452225 KBO
Jo van der Putten tel 451859 KBO
Michiel Brouwer tel 452560 KBO/Ons welzijn
Theo Zomers tel 785468 KBO

 

De bridgeclub van de KBO bestaat 10 jaar.

 

Hoe is het 10 jaar geleden allemaal begonnen, vraag ik me af dus ik ga op onderzoek uit!!

 

Tijdens een bestuursvergadering van de KBO kwam Jan van den Akker met het voorstel om een bridgeclub op te richten.

Een goed idee en vervolgens: wáár vinden we de ruimte, wie gaat mee helpen de boel op poten te zetten, er moeten commissieleden benoemd worden etc. lees verder . . . .

Een fotoreportage van de jubileum drive bij de foto albums

 

De Fietsclub

Geslaagde jaarvergadering fietsclub
Met grote tevredenheid kijken we terug op een geslaagde jaarvergadering op maandag 9 januari jongstleden met een goede opkomst, 46 van de 66 leden. Voorafgaand aan deze vergadering werd de cursus voor verkeersregelaars gegeven door de buurtcoördinator Wim Kluessjen.
 

Een van onze leden, Jan Eijsvogels, werd in het zonnetje gezet, omdat hij op 1-1-2017 vijfentwintig jaar lid was van onze fietsclub.

Lees verder . . . .

 

Club kampioen Jeu-de-boules 2016
Er wordt al bijna 30 jaar in KBO-verband jeu-de-boules gespeeld. De laatste 3 jaar wordt door het jaar heen de score van iedere speler bijgehouden. Dit moet leiden tot een heuse club kampioen.

Het was tot op de laatste speeldag in 2016 onzeker wie met de eer ging strijken. Na zorgvuldig rekenwerk van kartrekker Kees de Leeuw kwam Jo Bosma uit de bus met het hoogste jaar-gemiddelde over 2016.

Lees verder . . . .

Belastingservice voor ouderen
De belastingservice is een dienst voor senioren van 65 jaar en ouder met een laag inkomen. Zij kunnen hulp krijgen bij hun aangifte, bij een verzoek om teruggave inkomstenbelasting of bij het aanvragen van toeslagen. In Noord-Brabant werken ongeveer 600 vrijwillige belastinginvullers.
Waarom een belastingservice?
Deze service die al 10 jaar bestaat, is opgezet, omdat bleek dat veel ouderen geld van de belasting terug kunnen krijgen, maar geen verzoek tot teruggave indienen. Zij weten niet, dat zij geld terug kunnen krijgen, omdat zij geen aangifte hoeven te doen of vinden het teruggave formulier ingewikkeld. Ook het doen van aangifte vinden sommige senioren ingewikkeld. Daarom helpen de vrijwillige belastinginvullers senioren bij uw aangifte. Lees verder . . . .
 

Lince dance

Elke vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur, komt een enthousiaste groep
mensen bijeen in De Pas om onder de bezielende leiding van Gerrit van Hal te
gaan Line Dancen! 

 

De dansers staan  opgesteld in rijen (lines) en maken dezelfde pasjes. Dit alles op hedendaagse muziek.

Lees verder . . . .

 

Open inloop KBO Heesch met Seniorweb

De computerhoek van KBO Heesch werkt al jaren samen met Seniorweb. 

Voor alle leden van KBO Heesch maar ook niet leden organiseerde de computerhoek een open inloop op donderdag 19 januari. Het werd gezellig druk.

Een fotocollectie ziet u bij foto albums.

Men kon vrijblijvend informeren wat de computerhoek voor u kan betekenen.

Presentatie seniorweb 20 jaar

 

Van het bestuur, januari 2017

Lieve, beste leden van KBO-Heesch.

Het is min of meer gebruikelijk, dat de voorzitter van onze vereniging, de KBO-Heesch, de kop afbijt en dus als eerste in het nieuwe jaar namens het bestuur een woordje doet in ons lijfblad de INFO.
Waar kan ik anders mee beginnen dan u allen een gezond 2017 te wensen? Niet alleen omdat dit nu eenmaal gebruikelijk is, maar omdat ik u dit oprecht toewens.

Lees verder . . . .

 

Kerstviering bij de KBO

De fotoreportage bij foto albums:

In een bomvolle Grote Zaal van de Pas waren zo’n 300 KBO leden en medewerkers bijeen. Allen vol verwachting wat de Kerstviering dit jaar zou gaan brengen. In een prachtig aangeklede zaal konden we vanaf de start genieten van een gevarieerd programma.

Lees verder . . . .

 

Kerst eten KBO bij De Waard
KBO-Heesch viert Kerstmis in “de Waard”te Heesch en wát een opkomst!!
Rond 17.30 uur komen de eerste gasten al binnen, bewonderen de fraaie kerstboom in de hal en gaan een plaatsje zoeken in de feestelijk versierde zaal!
Even kijken waar we gaan zitten, alle gasten aan onze tafel een handje geven en het feest kan beginnen. Heel gezellig is het weer allerlei oude bekenden te zien, een praatje te maken en te merken dat oude vriendschappen erg waardevol zijn! Lees verder . . . .

 

Nordic walking nieuws

Nordic walkers ontdekken en genieten van nieuw wandelgebied

 

De nordic-walking groep van onze Heesche KBO blijft maar groeien. Ook personen die het gemakkelijker vinden om zonder poles (stokken) te lopen zijn altijd welkom! Lees verder . . . .

 

KBO Brigde Laddercompetitie

Onder grote belangstelling werd op woensdag 16 november de uitslag bekend gemaakt van de zestiende laddercompetitie.
Zoals gewoonlijk scoorden Albert van Uden en Mies Spierings het hoogst. Zij hadden een gemiddelde van 63.848%. De attenties waren echter voor Ans van Zandwijk en Bert v.d. Hurk. Zij werden drie en vier met een score van 61.484%. De afspraak is, dat je voor een eerste plaats maar een keer per jaar beloond kunt worden. Lees verder . . . .

 

Gehandicapten vervoer

Donderdag 3 november was het dan zover: Maricus van Schijndel, de kartrekker, haalt diverse mensen met een verstandelijke beperking op bij de verschillende woongroepen en ik mag een avondje meelopen.
We rijden naar Berghem waar in gemeenschapshuis “de Berchplaets” de weekactiviteit plaats vindt. Het is een drukte van belang want allerlei auto's komen de mensen hier brengen!! Lees verder . . .

 

KBO-Brabant op televisie op Eerste Kerstdag! (KBO-Brabant)

Op Eerste Kerstdag staat KBO-Brabant centraal in het televisieprogramma Lifestyle Xperience op RTL4. Er is aandacht voor wat de KBO precies doet en wat de meerwaarde is van de verenging. Lifestyle Xpercience neemt de kijker mee naar Oisterwijk en laat zien hoe de lokale KBO, de gemeente Oisterwijk en andere initiatieven met elkaar samenwerken om zo de leefbaarheid te bevorderen.

De uitzending was op zondag 25 december te zien op RTL4 en werd herhaald op RTL 5 op zaterdag 31 december. Het volledige artikel op KBO Brabant: Lees verder  . . . .

 

Mag ik me voorstellen: Jan Schuurmans

Mijn naam is Jan Schuurmans, geboren in Heesch en sinds 1974 weer woonachtig in Heesch, eerst in de Beemdstraat en daarna in De Ploeg.
Reeds jaren actief bij HVCH en vele jaren was ik bestuurslid bij diverse verenigingen in Heesch, min of meer gedwongen als eigenaar van Financieel Centrum Heesch, bestuursleden komt men altijd te kort.
In het verleden en nu weer benaderd voor een bestuursfunctie bij de KBO. Na wat bedenktijd is het nu misschien tijd om ja te zeggen, vooral omdat de functie waarvoor het bestuur mij vraagt, een hot item is nu en in de toekomst: ZORG en WELZIJN.

Lees verder . . . . .

De KBO in 2022??
Een beetje een vreemde vraag? Niet meer wanneer ik het uitleg. Veel leden zullen zich de grote enquête herinneren die aan de basis ligt van het huidige beleidsplan 2012-2017.
Dat was een mega-operatie die het toenmalige bestuur tot een uitstekend einde heeft gebracht in de vorm van een plan waarmee tot nu toe is gewerkt. De leden van dat bestuur zijn intussen bijna allemaal afgetreden en nieuwe personen zijn aangetreden. En volgend jaar is het 2017! Lees verder . . . .

 

Een verslag van onze 5 daagse drielandenreis

Vertrek op 10-10-2016 om 08.00 uur . De bus had iets vertraging, doordat het nogal mistig was. Iedereen is om 07.15 uur aanwezig, fantastisch.
Vanuit Heesch naar Zeddam, waar het overstappen nogal chaotisch was, wel eerst een kopje koffie gedronken. Om 09.30 uur weer in de bus en dan op weg naar Vianden.

Lees verder . . . .

 

Dineren in "De Waard"

Elke 2e woensdag van de maand is het Eten bij De Waard.
Een KBO activiteit die al bijna 15 jaar loopt. Het is intussen traditie geworden om van de december-editie iets feestelijks te maken.
Ook dit jaar, op 14 december, zal dat het geval zijn. De voorbereidingen hiervoor zijn zo goed als afgerond.

Lees verder . . . .

 

Zorgverzekeringen

Ook dit jaar kunnen leden van de KBO Heesch korting krijgen bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Dit kan bij de volgende zorgverzekeringen: Lees verder . . . .

 

Theo van Orsouw de nieuwe penningmeester stelt zich voor

Mij werd gevraagd of ik penningmeester van de KBO Heesch wilde worden om Cees van Gestel te vervangen die zijn eerste jaar niet af kon maken. Dat is heel jammer voor Cees en ik hoop dat mijn gezondheid me niet in de steek zal laten.
Geboren en getogen in Heesch ben ik sinds een jaar of negen weer terug in ons dorp.Tot mijn genoegen mag ik zeggen namens mijzelf en mijn vrouw. Het voelde heel goed om weer terug te zijn al is het dorp wel anders dan in de jaren zestig. Dat was natuurlijk een heel andere tijd en zelf was ik toen ook anders: ruim 40 jaar jonger. Laten we maar zeggen dat alles anders is maar dat het dorp Heesch en ik nog steeds bij elkaar passen.

Lees verder . . . .

 

Sinterklaas 2016

Buiten is het somber weer en dat is nou precies een goed moment om het Sinterklaasfeest te gaan vieren, vind ik. De zaal van De Pas loopt snel vol en zo te zien heeft iedereen er zin in dit jaarlijks terugkerend feest te gaan vieren. Ook ons hart klopt vol spanning over hoe de middag ingevuld gaat worden!!   

We zoeken een plaats op onder de accordeon muziek van Niels Swinkels en zingen zachtjes mee want deze muziek kennen we allemaal! Om 14.00 uur opent onze voorzitter Loet Kuijlaars deze middag en geeft vervolgens het woord aan Frans Eijsink van de Evenementen Commissie die samen met zijn “club” deze middag heeft georganiseerd.

Frans schetst in het kort wat we vanmiddag kunnen verwachten. Lees verder . . . .

De fotoreportage bij de foto-albums     

 

Vrijwilligersmiddag

Wát kunnen we verwachten? Om 13.45 uur was de opening van deze jaarlijks terugkerende feestmiddag. “Feest” omdat op deze dag alle vrijwilligers en kartrekkers eens in het zonnetje worden gezet. Zonder die mensen kan de KBO geen handen en voeten worden gegeven!

En o, wat hebben we die handen en voeten nodig: steeds meer mensen hebben behoefte aan een activiteit buitenshuis en voor o.a. het vervoer

is men aangewezen op vrijwilligers. En daarom als dank deze middag.

Lees verder en bekijk het filmpje . . . .

 

Computer Helpdesk

Elke maandag zitten er vanaf 10.00 uur enkele vrijwilligers klaar in CC de Pas om mensen die daar behoefte aan hebben en zich aangemeld hebben, te helpen met de computer. Sommigen weten nauwelijks hoe ze de pc moeten bedienen, anderen zijn al gevorderd, maar iedereen wordt stapje voor-stapje verder geholpen bij het doorlopen van een lesprogramma dat helemaal wordt aangepast aan uw tempo en uw kennis.

Lees verder . . . .

 

KBO Heesch en de Rabobank Clubkas Campagne
De KBO deed ook mee! Niet minder dan 445 stemmen zijn op de vereniging uitgebracht. Dat betekent een opbrengst van € 2225,-. Deze mooie som zal worden besteed aan het aanschaffen en het vervangen van materialen voor onze activiteiten op het gebied van sport en spel en ten behoeve van onze PC Helpdesk.
Leden en alle andere stemmers die ons een warm hart toedragen VAN HARTE BEDANKT.

 

KBO Heesch met de plusbus naar de Hermitage in Amsterdam

Dinsdag 25 oktober ging een groep KBO leden met De Museum Plus Bus naar de HERMITAGE in Amsterdam. Een reisje speciaal bedoelt voor de oudere en minder valide leden. Deze busreis werd aangeboden door de BANK-GiRO LOTERIJ.
De Museum Plus Bus is een initiatief voor ouderen in Nederland. Lees verder . . . .

Bij de fotoalbums staat een fotoimpressie.

 

Van de redactie Info

De veel te kleine letters van INFO nummer 8. Bij de redactie zijn veel klachten binnengekomen over de lettergrootte van INFO nummer 8. Wij kunnen alleen maar zeggen: terecht. De letters waren veel te klein. Sorry daarvoor. In de vakantieperiode zijn er dingen fout gegaan en wij zullen ons uiterste best doen om dit niet meer te laten gebeuren. Lees verder . . . .

 

Mededeling van uw (oud)ledenadministrateur

Beste leden, Ruim acht jaar heb ik de leden-administratie verzorgd van KBO Heesch. Vele leden heb ik in die tijd ingeschreven als nieuw lid, administratief verhuisd en uitgeschreven vanwege opzeggen van het lidmaatschap of de verdrietige reden van overlijden.

Lees verder . . . .

“Ontdek Vincent van Gogh in Nuenen ”.

Neunen ligt tussen prachtige bossen en mooie weidelandschappen. Die omgeving inspireerde Vincent van Gogh toen hij van 1883 tot 1885 in Nuenen woonde. Hij was al bedreven in het tekenen, maar schilderijen had hij nog maar weinig gemaakt. Na veel voorwerk maakte hij het wereldberoemde schilderij “De Aardappeleters”. Veel van zijn inspiratiebronnen zijn nog aanwezig in Nuenen. Lees verder . . . .

Lezing voor KBO-Brabant door bisschop Gerard de Korte

Monseigneur Gerard de Korte, de in mei j.l. aangetreden bisschop van ’s-Hertogenbosch, houdt speciaal voor KBO-Brabant op dinsdag 22 november in Goirle een inleiding over Laudato. In deze pauselijke encycliek staat de zorg die wij als bewoners van deze aarde hebben voor ons gemeenschappelijk huis en voor onze medewereldburgers centraal.

Lees verder . . . .

Vijfdaagse drielandenreis naar België – Luxemburg – Duitsland

5 dagen van 10 t/m 14 oktober 2016 Beste vakantiegangers, Fijn, dat we met een goed gevulde bus deze reis gaan maken. Wij gaan met 29 personen van onze KBO. In Zeddam wordt de bus aangevuld met toeristen die zich daar verzamelen. Wie dat zijn weten we niet maar dat zal beslist geen belemmering zijn om er een mooie vakantie van te maken.

Lees verder . . . .

Computer Helpdesk

Elke maandag zitten er vanaf 10.00 uur enkele vrijwilligers klaar in CC de Pas om mensen die daar behoefte aan hebben en zich aangemeld hebben, te helpen met de computer. Sommigen weten nauwelijks hoe ze de pc moeten bedienen, anderen zijn al gevorderd, maar iedereen wordt stapje voor-stapje verder geholpen bij het doorlopen van een lesprogramma dat helemaal wordt aangepast aan uw tempo en uw kennis.

Lees verder . . . .

 

VAN HET BESTUUR (Oktober 2016)

Om een gezegde te gebruiken van een bekende Nederlander: mag ik zeggen dat het goed gaat met de KBO? Ja, dat mag ik zeggen! In de vorige INFO stond dat we 1216 leden hebben. Dat betekent dat wij in Heesch, weliswaar langzaam, steeds meer leden krijgen.

Lees verder . . . .

 

Eenzaamheid groter onder ouderen (KBO-Brabant)

Vier procent van de Nederlandse bevolking geeft aan zich eenzaam te voelen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau Statistiek. Onder de doelgroep ouderen komt meer eenzaamheid voor. Ruim 70.000 ouderen, zeven procent van alle ouderen, leven in eenzaamheid. ‘Eenzaamheid op latere leeftijd heeft vooral te maken met een slechtere gezondheid. Oudere mensen zijn minder mobiel waardoor ze minder gemakkelijk contact hebben met anderen’, aldus het CBS.

Lees verder  . . . .

 

Minder brievenbussen en postkantoren (KBO-Brabant)

Sinds 1 januari 2016 geldt de nieuwe Postwet en het nieuwe postbesluit. Daarin staat onder andere dat het aantal brievenbussen en postkantoren omlaag gaat. Voor veel mensen met een beperking is dat geen goed nieuws. PostNL gaat lokale belangenorganisaties advies vragen over het weghalen van brievenbussen.

Lees verder  . . . .

 

Belangrijkste wijzigingen in zorgverzekeringen 2017 (KBO Brabant)

De glazen koets staat weer in de stalling. De deskundigen van IAK, onze zorgverzekeringspartner, doken direct in de Miljoenennota. De belangrijkste wijzigingen in de zoirgverzekekeringen vindt u door hier te klikken.

Lees verder  . . . .

 

Koopkrachtreparatie, een wonderbaarlijk zomersprookje (KBO-Brabant)

Enige weken geleden kopten de kranten: ”In 2017 fors koopkrachtverlies ouderen”. En terwijl de inkt droogde, reageerden de regeringspartijen met verklaringen dat dit verlies gecompenseerd moest worden.

Lees verder  . . . .

 

Iedere 50 Plusser zou zich moeten aansluiten bij de KBO (KBO-Brabant)

Dat is de kop van een artikel in De MooiOirschotKrant dat voorzitter Jan van de Schoot van KBO Oirschot heeft ingezonden. Hij doet een oproep aan alle ouderen om zich aan te sluiten om zo een vuist te kunnen maken om het recht op nodige zorg af te dwingen bij de overheid.

Lees verder  . . . .

 

Wandelen

Een leuke fotoreportage van de wandelgroep van 2004 tm 2016.

 

Kijk bij de fotoalbums

Uitnodiging Themadag ‘Augustinus en het onze vader'

Op dinsdag 4 oktober 2016 organiseert de werkgroep Identiteit & Zingeving (I&Z) van KBO-Brabant een themadag over Augustinus en het onze vader. De uitleg die de heilige kerkvader Augustinus gaf aan dit misschien wel bekendste katholieke gebed, is namelijk nog steeds zeer actueel.

Lees verder . . . .

 

Creativiteit te kijk

In de maand juli zullen er op verschillende plaatsen weer schilderijen e.d. gewissel gaan worden. Lees verder . . . .

Kennismaken met Nordic Walking

Kom ook eens kennis maken....... ....met de groep wandelaars, die elke woensdagmorgen, al dan niet met nordic walking bezig is! Die wordt met de week groter en gezelliger. Hoewel dat laatste bijna onmogelijk is. De samenstelling van de groep varieert regelmatig, omdat er wandelaars zijn die zo nu en dan afwezig zijn door andere verplichtingen. Daaruit valt te concluderen dat deze mensen nog erg actief zijn, ook op ander terrein.

Lees verder . . . .

 

Koersbal zoekt leden

Bij deze wil ik een oproep doen aan mensen die zich geroepen voelen om te komen koersballen. Weet je niet wat het koersen inhoudt, kom dan vrijblijvend eens kijken / meedoen. Of meld je spontaan aan. Het wordt gespeeld op iedere dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 u.in“den Herd” in De Pas. Op dit moment spelen we met ongeveer 9 personen en we kunnen nog meer mensen gebruiken die willen meespelen. Denk je” ik ben te oud of te jong”, mis, het is een gezelschapspel voor iedereen.

Lees verder . . . .

 

Uitnodiging dag van het religieus erfgoed (KBO Brabant)

Op dinsdag 6 september organiseert de werkgroep Identiteit & Zingeving een dag van het religieus erfgoed. Onze provincie kent talloze mooie plekjes: kerken, kloosters en kapellen die vaak al van oudsher met elkaar verbonden zijn. Gelegen in oude kernen of mooie stukjes natuur.

Lees verder  . . . .

 

De nieuwe Info van augustus staat digitaal

U leest in de papieren Info regelmatig dat we in het digitale tijdperk zitten en dat er ook voor u steeds meer gedigitaliseerd wordt.
De Info is reeds jaren voor u op deze website beschikbaar.

Lees de nieuwe info op uw laptop of tablet . . .

De Info nieuwsbrievenpagina

 

Van de bestuurstafel

Zomeravond

Zomaar een mooie zomeravond, buiten in de schaduw zittend en overdenkend wat er allemaal om je heen plaats vindt. En dat is nogal wat; te veel om op te noemen en bijna ook teveel om nog een mening over te vormen. Waarom zou je dat ook doen, die mening vormen en een standpunt innemen? Om daarna een ander te vertellen hoe jij erover denkt en vervolgens de discussie aan te gaan, waar geen van tweeën veel wijzer van wordt, laat staan dat het de wereld beter maakt om in te leven?

Lees verder . . . . .

 

Mantelzorgers vaak gekort    

TV-programma 'de monitor' besteedde aandacht aan de veranderingen voor mantelzorgers. Uit onderzoek van het tv-programma onder 1150 zorgvragers blijkt dat gemeenten juist steeds vaker korten op PGB-mantelzorg.

Lees verder  . . .

 

Lezingenreeks Rijke Roomse Leven, nog plaatsen beschikbaar

(KBO Brabant)

Erfgoed Academie Brabant en KBO-Brabant organiseren in 2016 twee bijzondere lezingen- en ervaringenreeksen over het Rijke Roomse Leven.

Lees verder  . . . . .

 

Erfgoed Brabant cursusoverzicht najaar 2016 (KBO Brabant)

In het najaar gaat weer een nieuwe reeks studiedagen, cursussen,  netwerkbijeenkomsten, inspiratiereeksen en symposia van start bij de Erfgoed Academie Brabant. Klik hier voor een overzicht.

 

Mantelzorgers vaak gekort    

TV-programma 'de monitor' besteedde aandacht aan de veranderingen voor mantelzorgers. Uit onderzoek van het tv-programma onder 1150 zorgvragers blijkt dat gemeenten juist steeds vaker korten op PGB-mantelzorg.

Lees verder  . . .

 

Meer dan helft mantelzorgers heeft financieel probleem

Mantelzorgers moeten vaak veel extra kosten maken, bijvoorbeeld voor vervoer of voor de eigen bijdrage. Meer dan de helft van de mantelzorgers komt daardoor in financiële problemen. Lees verder  . . . .

 

Thee, tablets en taartjes: kennismaken met de iPad

SeniorWeb en UnieKBO lanceerden afgelopen dinsdag 'Thee, tablets en taartjes'. Onder het genot van een high tea maakten een aantal dames van 70 jaar en ouder kennis met de iPad. Lees verder  . . . .

 

De nieuwe Info van juni staan digitaal
U leest in de papieren Info regelmatig dat we in het digitale tijdperk zitten en dat er ook voor u steeds meer gedigitaliseerd wordt.
De Info is reeds jaren voor u op deze website beschikbaar.

Lees de nieuwe info van de maand juni op uw laptop of tablet . . .

De Info nieuwsbrievenpagina

 

Samen uit bus

Al negen jaar rijdt in de gemeenten Uden en Veghel en in Heeswijk-Dinther en Loosbroek de BoodschappenPlusBus. Na het samengaan van RIGOM, Vivaan, Aanzet en MEE in ONS Welzijn wordt deze dienst uitgebreid met de gemeente Oss en de overige kernen van de gemeente Bernheze waar we deze de SAMEN-UITBUS noemen. Lees verder . . . . .

 

Omkijken naar elkaar

De leden van de KBO doen heel veel leuke dingen met elkaar. Maar het is niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn. Ook als het tegenzit, zijn we er voor elkaar. Het is goed om die vrijwilligers weer eens te noemen.
 

De groep ziekenbezoek bestaat uit Ria Ploegmakers, Nellie Welten, Mientje Gevers en Toni van de Akker. lees verder . . . .

 

Eendaags reis KBO Heesch op 1 juli 2016

Klooster Wittem en zuid Limburg

Zoals al eerder bekend is gemaakt, gaat de Eendaagse reis naar: HET KLOOSTER WITTEM EN HET HEUVELLAND VAN ZUID-LIMBURG
Dit is een compleet verzorgde reis inclusief koffie met vlaai, kloosterlunch en drie gangen diner. We vertrekken om ca 08.15 uur vanaf de Misse en op de eerste stop krijgen we koffie-thee met vlaai. Na hiervan genoten te hebben vervolgen we de weg naar klooster Wittem.

Dit is één van de belangrijkste bedevaartplekken van katholiek Nederland met jaarlijks ongeveer 185.000 bezoekers vanwege de verering van Gerardus Majella.

Lees verder . . . .

 

Rondleidingen binnen de Abbdij van Berne

Binnen de abdij zijn er twee inhoudelijk verschillende rondleidingen mogelijk. Dagelijks om 14.00 u. start vanuit het proeflokaal de bierrondleiding.
De gidsen zijn gepassioneerd en speciaal getraind met informatie over ons bier, de abdij en haar historie.

Het eerste deel van de rondleiding is in het filmzaaltje, daarna gaat u op pad met de gids en aan het einde krijgt u een proeverij van onze 2 bieren met uitleg.

Lees verder . . . .

 

Verkiezingsboodschap Mezzo ten aanzien van mantelzorg

In 2017 zijn er weer verkiezingen. In aanloop naar de verkiezingen in 2017 heeft Mezzo, de organisatie die mantelzorgers ondersteunt, een verkiezingsboodschap geschreven met aanbevelingen voor een mantelzorgvriendelijke samenleving.
Voor de verkiezingsboodschap zie: www.mezzo.nl/uploads... voor de verkiezingsboodschap.

 

Bridge Laddercompetitie

Uitslag 14e laddercompetitie

1:  MIES SPIERINGS            68.446
2:  ALBERT VAN UDEN         67.701; winnaar van de veertiende ladder.
3.  HARRY GLOUDEMANS      59.611

Truus Smits zat met 50.156 % het dichtst bij de 50 %
Mien Ploegmakers en Maria v.d. Berg hadden de laagste score; 43.8385

De volledige uitslag

 

Van de bestuurstafel

Het voltallige bestuur zat op dinsdagmiddag 3 mei l.l. bij elkaar voor een zogenaamde heisessie. We zaten niet op de hei maar gewoon in een kamertje. De bedoeling was om eens in de spiegel te kijken; om eens kritisch naar ons zelf te kijken: wat doen we zoal, hoe doen we het en hoe zou dat in de toekomst anders of beter kunnen? Er is veel over de tafel gekomen. Teveel om in dit artikeltje even op te noemen. Op enkele punten wil ik ingaan. Om positief te beginnen: er gaat veel goed. We hebben een keurcorps van kartrekkers, enthousiaste vrijwilligers, die er voor zorgen dat er veel activiteiten prima draaien en waar veel leden plezier aan beleven.

Lees verder . . . .

 

Vacatures

De bestuursperiode van onze huidige voorzitter loopt ten einde en hij heeft aangegeven zich niet herkiesbaar te stellen, reden waarom we op zoek zijn naar een energieke voorzitter. Daarnaast zijn we op zoek naar een 7e bestuurslid Bestuurslid, welzijn.

Lees verder . . . .

 

De Sjoelclub

Traditiegetrouw toog, zoals ieder jaar, op 19 april de sjoelclub van Heesch naar Berlicum voor een uitwisseling. Rond half 2 kwamen wij bij de kerk van Berlicum aan. Op de parkeerplaats werden we netjes afgehaald door de leider van hun club. Hij bracht ons naar hun nieuwe zaal; alles stond daar al klaar en we werden hartelijk ontvangen.

lees verder . . . .

 

Dansen

Onlangs werden wij benaderd met de vraag of KBO-Heesch dansen als activiteit zou kunnen organiseren. Op zich een leuk initiatief, maar voordat we een nieuwe activiteit kunnen en willen opstarten, moeten we eerst de behoefte onder onze leden peilen.
Bij voldoende interesse zal KBO-Heesch meehelpen om deze nieuwe activiteit te faciliteren.

Lees verder . . . .

Stop de stapeling (KBO-Brabant)

 Lang niet alle 3,5 miljoen ouderen in Nederland hebben het zo goed als soms wordt beweerd. Integendeel. Mede door stapeling van kabinetsmaatregelen hebben ouderen al acht jaar op rij steeds minder te besteden. Velen kunnen de oplopende kosten niet meer betalen. Het pensioen van een grote groep senioren wordt volgend jaar wellicht gekort. Zorgkosten lopen op.

Lees verder  . . . .

 

Ons Platform

Zoals u ook hebt kunnen vernemen zijn we met de werkgroep “Ons Platform” al enige tijd met de voorbereiding bezig om “Dit platform” onder de leden van KBO-Heesch uit te kunnen rollen.

Ook hierover kunt u verder lezen in de "van de bestuurstafel" van mei.

Lees verder . . . . .

Het cursus programma is voor u beschikbaar bij Informatie over Cubigo onder Informatie KBO Brabant in de rechterkolom van deze webpagina.

 

KBO Reizen

De reiscommisie heeft dit jaar weer twee reizen voor u op de aganda staan. Een een daagse reis naar KLOOSTER WITTEM EN HET HEUVELLAND VAN ZUID-LIMBURG en een vijf daagse reis naar BELGIË – LUXEMBURG – DUITSLAND. U kunt zich voor de eendaagse reis op 18 mei opgeven.

Lees verder . . . . .

 

Feest bij de activiteit: “begeleid fietsen”!

Vrijdag 15 april

In Z.C. Heelwijk zien we ballonnen en de spandoeken van KBO Heesch plus een aantal genodigden dus: hier is duidelijk iets te vieren! En dat klopt: al jaren wordt er met mensen die niet meer in staat zijn om zelfstandig te gaan fietsen en tóch nog heel graag van de mooie omgeving willen genieten, gebruik gemaakt van de zgn duo-fietsen.

U heeft ze beslist in Heesch en omgeving gezien! Een vrijwilliger gaat eerst maar eens horen waar men graag naar toe zou willen fietsen, wat de wensen zijn en dán wordt er een route uitgestippeld. Heerlijk in de vrije natuur, de lucht opsnuiven en kijken wat er om je heen voor moois te zien is in een natuur die telkens weer verandert van kleur.

Lees verder . . . .

De bijbehorende fotoreportage kunt u bij de fotoalbums bekijken

 

De KBO dag, vrijdag 18 maart

Zoals we in de loop der jaren gewend zijn, beginnen we deze feestelijke dag met een H. Mis. We zijn uiteindelijk een Katholieke Bond van Ouderen en daar hoort een mis bij. De voorganger was pastoor Ouwens die onlangs werd benoemd tot deken maar toch graag als pastoor aangesproken wil blijven worden. In zijn preek sprak pastoor Ouwens over drie belangrijke waardes in het leven van de ouderen en dat zijn: gelukkig ouder worden, geloven in elkaar en jong van geest blijven.

Lees verder . . . .

 

Familielid als mantelzorger is te romantisch beeld

Familie wordt vaak vanzelfsprekend als mantelzorger gezien. En die vanzelfsprekendheid ergert hoogleraar zorgethiek Marian Verkerk stevig. Het is volgens haar een veel te romantisch en oud beeld van hoe familie werkt.

Lees verder  . . . .

 

Zingen in het koor Con Amore

In de tweede helft van 2013 ontstond het idee om bij de KBO in Heesch een koor op te richten.

De belangstelling bleek groot; in korte tijd gaven tientallen zangliefhebbers zich op. Een dirigent zoeken was de volgende stap.

Lees verder . . . .

Nordic walking

Update webpagina Nordic walking            Nieuwe foto's

Lees verder . . . .

KBO Activiteit Wandelen

Het voorjaar komt er weer aan, na een (zachte) winter met veel regen, maar ook met mooie zonnige dagen, hebben we toch nog bijna elke donderdagmorgen kunnen wandelen.

Maar nu wordt het beter weer, hopen we, hoog tijd om naar buiten te gaan, te genieten van de natuur.

Dus nu er op uit: ga met ons mee wandelen!

Lees verder . . . .

 

Jong van Harte

De revue-club van onze KBO hier in Heesch heeft weer een geweldig leuk stuk ten tonele gevoerd met de pakkende titel “Boer zoekt vrouw”. Zoals alle jaren kijken we op de dag van de KBO uit naar deze groep en wat ze ons gaat voorschotelen. Voor de eerste keer eens geen sketches maar een heus toneelstuk bedacht én uitgewerkt door Wilhelmien Vos. Zowaar een hele klus lijkt mij dus ik ga eens bij haar op bezoek want hier wil ik graag eens iets meer over weten.

Indien u aangemeld bent bij Cubigo lees dan verder  . . . .

 

Geslaagde jaarvergadering fietsclub

Met een opkomst van 42 van de 61 leden kunnen we met grote tevredenheid terugkijken op de geslaagde jaarvergadering op woensdag 17 februari jongstleden. Voor de fietsclub is er momenteel geen wachtlijst.

Voorafgaand aan de vergadering werd wederom de cursus voor verkeersregelaars gegeven door buurtcoördinator Wim Kluessjen.

Met in totaal 14 verkeersregelaars is de veiligheid tijdens de woensdagmiddagtochten en de 15 lange tochten op de maandagen hopelijk voldoende gegarandeerd. lees verder . . . .

 

De Algemene ledenvergadering

De notulen van de ALV 26 februari 2016

Afscheid van de bestuursleden: Frans Eijsink, Herman van Hal en Harrie van de Ven. De nieuwe bestuursleden: Piet Ceelen en Cees van Gestel

Lees verder . . . .

 

De KBO dag in Heesch
Op vrijdag 18 maart a.s. is het weer zo ver. De welbekende KBO dag gaan we weer beleven: vanuit de Kerk naar de Pas. Of rechtstreeks naar de Pas; de keus is aan U.

Het mooie programma ziet er als volgt uit: Van 10.30 tot 11.30 uur de Mis in onze Petrus Banden kerk. De mis wordt geleid door pastoor Ouwens met medewerking van het Caeciliakoor o.l.v. Kees de Leeuw.

Lees verder . . . .

 

Belastingservice voor ouderen?

De belastingservice is een dienst voor senioren van 65 jaar en ouder met een laag inkomen. Zij kunnen hulp krijgen bij hun aangifte, bij een verzoek om teruggave inkomstenbelasting of bij het aanvragen van toeslagen. In Noord-Brabant werken ongeveer 600 vrijwillige belastinginvullers.

lees verder . . . .

 

Mag ik mij voorstellen: Cees van Gestel

Begin 2016 werd ik benaderd door Loet Kuijlaars met de vraag of ik belangstelling had voor een bestuursfunctie als penningmeester bij uw KBO-Heesch. Na enig overleg met Loet heb ik ondanks mijn drukke werkzaamheden besloten  om op dit verzoek in te gaan.

 

In februari werd ik geschikt bevonden door de ballotage commissie en vervolgens  door het  bestuur aangesteld als penningmeester.

Na goedkeuring van de ALV zal ik onmiddellijk in functie treden.

lees verder . . . .

 

Het jubileumboek en de nieuwe Info staan digitaal

U leest in de papieren Info vrij vaak dat we in het digitale tijdperk zitten en dat er ook voor u steeds meer gedigitaliseerd wordt.

Ook de Info staat reeds jaren voor u op deze website beschikbaar. Lees de nieuwe info van maart eens op uw laptop of tablet . . .

Jubileumboek

De digitale info's . . .

 

KBO-Brabant presenteert:

 

Jheronimus Bosch: audiovisuele rondleiding

 

Ongetwijfeld zullen vele KBO-ers belangstelling hebben voor de tentoonstelling in het Noord Brabants museum over Jheronimus Bosch.

lees verder  . . . .

 

Mag ik me voorstellen: Piet Ceelen

Eind 2015 heeft Loet Kuijlaars mij gevraagd of ik belangstelling had voor een bestuursfunctie bij uw KBO. Nou wil het toeval dat Loet op het juiste moment binnenstapte. Ik was namelijk sinds medio 2015 met pensioen en had me voorgenomen om een half jaar niets te doen en na te denken over mijn toekomst.

 

Op de vraag van Loet of ik belangstelling had voor de functie van secretaris heb ik dan ook direct ja gezegd.
Ik werd geschikt gevonden door de ballotage commissie en begin januari heeft het bestuur mij aangesteld als secretaris. 

 

lees verder . . . .

De Fietsclub

Het jaar is nog maar net gestart of er is weer nieuws van de fietsclub van de KBO. De organisatie voor het nieuwe fietsseizoen 2016 is weer gestart en er is een datum gepland voor de jaarvergadering. Laten we hopen dat er weer velen van u met ons mee gaan fietsen en dat het een goed fietsseizoen mag worden.
Op woensdagmorgen 17 februari 2016 vindt in zaal D'n Herd in De Pas weer ons jaarlijks fietsoverleg plaats en u wordt verwacht om 10.00 uur.

lees verder . . . .

 

Themareis
Bezoek JHERONIMUS BOSCH museum op 9-3-2016

Op 9 Maart willen wij het JHERONIMUS BOSCH museum bezoeken in Den Bosch. Jheronimus Bosch staat bekend als belangrijkste kunstenaar van de late middeleeuwen. In zijn voorstellingen combineert hij traditie, realiteit, en zijn eigen fantasie.
Een fantastische mix van werelden, waarop je niet uit gekeken raakt. Hij leefde van 1450 tot 1516. Jheronimus Bosch schilderde op houten panelen , zoals toen gebruikelijk was.
Voor deze schitterende en unieke tentoonstelling kunt u zich inschrijven op 17 februari om 13.00 tot 14.30 uur in De PAS .
Wij zullen vertrekken vanaf de gebruikelijke plaats Pius kerk om 13,00 uur. Wij gaan met eigen vervoer.
Kosten voor deze culturele middag € 23,50 . Indien museumkaart € 11.50 . Reiskosten € 2,00 aan de chauffeur te voldoen.

 

Belastinginvuller voor senioren, iets voor u?

Voor sommige senioren is het invullen van de jaarlijkse aangifte een groot probleem. Daarom hebben de gezamenlijke ouderenbonden een belastingservice in het leven geroepen volgens het principe voor ouderen door ouderen. Dat hiermee in een behoefte wordt voorzien blijkt wel. In 2014 zijn in Noord-Brabant maar liefst 20.000 aangiften van ouderen door zo’n 560 vrijwillige belastinginvullers verzorgd. Het is leuk werk. U ontmoet mensen. De dienstverlening is zeer concreet en veel mensen wordt in weinig tijd een grote dienst bewezen.

lees verder . . . .

 

Gezocht
Vrijwilliger om mee te helpen bij het maken van een nieuwsbrief.
Elke maand wordt de INFO gemaakt en rondgebracht. Naast die INFO willen we ook langzamerhand beginnen met een NIEUWSBRIEF.
Dat vraagt natuurlijk extra werk maar het is ook leuk om te doen! Als vrijwilliger voor redactioneel werk zit u als een spin midden in het web!
Naast de mondelinge informatie wordt er veel gewerkt met e-mail en dropbox. Het werk kan daarom grotendeels achter de laptop worden gedaan, op het moment dat u schikt, verdeeld over de week.
Een beetje ervaring met het werken op de computer is dus wel wenselijk.
Wilt u er meer van weten? Stuur een email naar communicatie@kboheesch.nl.

 

Jeu de Boules

In de vorige INFO hebben wij u geïnformeerd over de eindstand 2015 van de jeu de boulers. Kees Spierings is als beste uit de bus gekomen.

 

Omdat de foto toen nog niet beschikbaar was, komen wij er op terug. Kees ontvangt hier zijn certificaat waarvan akte!

 

Een feestelijke afsluiting van een jubileumjaar

Op vrijdag 29 januari is er aan het jubileumjaar een einde gekomen en als afsluiting krijgt iedereen een blijvende herinnering in de vorm van een jubileumboek met de pakkende titel: “60 jaar samen op weg, 60 jaar actief”. Maar voordat wordt overgegaan tot de feestelijke overhandiging is een terugblik op een beetje geschiedenis van de KBO op zijn plaats. Ingegaan wordt op het belang van de vereniging én de inzet van heel veel mensen om alle activiteiten mogelijk te maken. Alleen door samenwerking hebben wij hier in Heesch van ónze KBO zo'n krachtige club kunnen maken want alleen bereik je dit niet.

lees verder . . . .

Bekijk de foto's van de presentatie van het jubileumboek op de fotogallerij

 

Verspreiding van het jubileumboek ‘60 jaar KBO-Heesch’

Het jubileumjaar ‘60 jaar KBO-Heesch’ zit erop. Het was me het jaartje wel! Verspreid over het hele jaar zijn bijzondere activiteiten en allerlei feestelijkheden georganiseerd: KBO-Heesch heeft zich in 2015 gemanifesteerd als een levendige en energieke vereniging die midden in de Heesche samenleving staat. Hoewel 2015 intussen achter ons ligt, staat er nog één activiteit op het programma: de uitgave van het jubileumboek. Het verhaal over het jubileumjaar en -nog veel meer- wordt hierin verteld. Het boek is samengesteld door leden van de jubileumwerkgroep die haar werk intussen heeft afgerond. Op het moment dat deze INFO verschijnt, wordt het boek gedrukt. Alle leden van de KBO Heesch krijgen het boek gratis thuisbezorgd.

lees verder . . . . .

 

Ledenmagazine Ons bestaat 5 jaar!
Het januarinummer is dan ook een extra feestelijke editie met mooie puzzelprijzen, een kijkje achter de schermen bij de redactie en interviews met Ons-lezers.
Er is ook ruime aandacht voor het afscheid van voormalig Algemeen Bestuurslid Frans van Beerendonk en een interview met hoogleraar Margot Trappenburg over de haalbaarheid van de participatiemaatschappij. Natuurlijk ontbreken ook de maandelijkse ontspanningstips en andere vaste rubrieken niet. 
 
Wist u dat Ons ook digitaal te lezen is?
Voor het laatste nummer klikt u hier.

Van het bestuur (info januari 2016)

DAMES EN HEREN, LEDEN VAN DE KBO IN HEESCH

Er is nogal wat over ons heen gekomen in het afgelopen jaar: de massale migratie van mensen en de recente gebeurtenissen in Parijs mogen daarbij absolute dieptepunten worden genoemd.Stelt u zich eens voor dat u huis en haard moet verlaten, uw omgeving, land stad of dorp, waarin u volwassen bent geworden en dit moet opgeven voor een toekomst waarin niets zeker is. U moet de omgeving waarin u bent opgegroeid verlaten vanwege wantoestanden in uw land. Een situatie waarom u niet hebt gevraagd maar waarmee u wel wordt geconfronteerd en die uiteindelijk oorzaak is om het onzekere van een nieuwe toekomst in een vreemd land te verkiezen boven dat waar die gevaarlijke situatie uiteindelijk toe leidt.

lees verder . . . .

 

Kerstviering in de Pas

Dinsdagmiddag 22 december 2015: kerstviering in de Pas Kerstbomen op het toneel en kerststerren in de lucht: de viering kan beginnen!

Als de 190 gasten een plaatsje hebben gevonden opent de organisator Frans Eijsink en beginnen wij deze middag met een Brabantse koffietafel!

Ook voorzitter Loet Kuijlaars neemt even het woord en herinnert ons aan de nood van vluchtelingen; een overdenking waard!

Dit is de laatste activiteit van het jubileumjaar en dankzij heel veel vrijwilligers is het een prachtig jaar geworden.

lees verder . . . .

 

De Info digitaal

U leest in de papieren Info vrij vaak dat we in het digitale tijdperk zitten en dat er ook voor u steeds meer gedigitaliseerd wordt.

Ook de Info is reeds jaren voor u op deze website beschikbaar. Lees de nieuwe info van december eens op uw laptop of tablet . . .

Kijk op de pagina van de digitale info's . . .

 

Van het bestuur (info december)

De INFO van december is het laatste nummer in 2015. Dus een mooie gelegenheid om even terug te kijken. En terugkijken heeft het bestuur in november al volop gedaan. We zijn bij de kartrekkers op bezoek geweest met de eenvoudige vraag: hoe ging het ermee in 2015 en hoe kijk je tegen 2016 aan? Het is al weer traditie dat deze evalatieronde wordt georganiseerd en het bestuur met die gegevens als het ware een “foto” maakt van de KBO. Alle informatie wordt opgeschreven en geeft het bestuur de informatie om ook van het jaar 2016 iets moois te maken.

lees verder . . . .

 

VVD, PvdA, D66 en CDA laten ouderen in de kou staan
KBO-Brabant zwaar teleurgesteld over onevenwichtig Belastingplan 2016. Ondanks vijf miljard euro lastenverlichting, pakt het Belastingplan 2016 van regeringspartijen VVD en PvdA slecht uit voor gepensioneerden ...

lees verder  . . . .

 

In conditie blijven door Nordic Walking

Waar blijven al die sportieve leden van onze KBO? Onlangs is bewezen dat het nog niet zo slecht is gesteld met onze gezondheid.

 

Op de testdagen zagen ze ons “rennen” in de grote zaal van De Pas. Bij een enkeling steeg de bloeddruk alleen even doordat de test langer duurde dan verwacht! 

 

Druk . . .  lees verder . . .

 

Kerstconcerten KBO-Brabant

De werkgroep Identiteit & Zingeving van KBO-Brabant organiseert in december twee kerstconcerten. Beide concerten zijn voor leden en niet-leden gratis toegankelijk. Wel wordt na afloop een donatie voor het betreffende koor verwacht.

lees verder . . . .

 

Bridge St Nicolaas drive

Albert van Uden, Mies Spierings,

André School en Henk van Driel

 

Woensdag, 2 december , vond in de Pas in Heesch de jaarlijkse Sint-Nicolaas drive plaats.

Liefst acht en twintig paren hadden hiervoor ingeschreven.

 

Er werd gespeeld in twee lijnen van veertien paren; de sterkte van de spelers was in beide lijnen hetzelfde.

lees verder . . . . .

SINT NICOLAASFEEST
Ook dit jaar willen we er weer een heerlijke middag van maken. In Sinterklaas geloven doen we allang niet meer maar een gezellig samenzijn in het kader van het Sint en Zwarte Pieten feest met onze KBO- leden blijft een schitterende onderbreking van de donkere dagen voor Kerst. Naast het leuke bezoek van de Goedheiligman en zijn Pieten hebben we ook weer de prominente accordeonist NIELS SWINKELS weten te strikken. Hoe hij de zaal kan vermaken beleefden we al in de  voorbije jaren. Ook de Line Dance groep heeft te kennen gegeven graag te willen optreden en dat gaat gebeuren.

Op vrijdag 27 november a.s. bent u van harte welkom in de Pas. De zaal gaat open om 13.30 uur en dan staat de koffie /thee met de speculaas klaar. Kom in grote getalen naar dit evenement!

 

KERSTVIERING
Er staat in 2015 nog één evenement op de agenda van de Evenementen Commissie:
Onze stemmige kerstviering in de zalen van de Pas. Medewerking aan dit evenement zal worden verleend door:
Onze voorzitter
De pastoor
Koor Koraal
Het Bernhezer Senioren Orkest en ons eigen koor Con Amore

Op dinsdag 22 december 2015 zal deze feestelijke viering vanaf 11.45 uur een aanvang nemen. In de december INFO zult u de bekende strook vinden die u nodig hebt om deel te kunnen  nemen. Op woensdag 16 december a.s. kunt u zich in de Pas tussen 1 en half 3  opgeven voor de kerstviering.

 

DRINGENDE OPROEP!

Zoals u wellicht weet, kunt u bij de KBO Heesch terecht voor instructie en hulp bij het gebruik van uw pc/laptop of tablet. Er worden door onze vrijwilligers/instructeurs ook cursussen verzorgd.

De KBO is ook bezig om het gebruik van ‘Ons Platform’ door onze leden (zie het artikel elders in deze “INFO”) vanaf begin volgend jaar te introduceren en het gebruik ervan te stimuleren.

Helaas dreigt een tekort aan instructeurs te ontstaan.

lees verder . . . .

 

Weet u het nog… dat KBO-Brabant op 21 mei 2015 “Ons Platform” lanceerde?

We hebben de belangrijkste onderwerpen op een rij gezet zodat u kunt lezen dat, wanneer U zich aanmeldt, u er veel plezier aan kunt beleven.
Alle senioren in Brabant kunnen “gratis” gebruik maken van Ons Platform. Dat is een via internet te gebruiken platform ontwikkeld door KBO-Brabant en Cubigo. Ons Platform is een soort bureaublad op uw pc dat is afgestemd op de behoeften van senioren met weinig  computerervaring.

Lees verder . . . .

 

De kartrekkers weer aan het woord

Het begint al een beetje traditie te worden dat tegen het einde van het jaar, in de maand november, een afvaardiging van het bestuur een bezoek brengt aan alle kartrekkers van onze activiteiten. Dat is een flinke klus want we hebben veel activiteiten en er is ook heel wat over te vertellen wanneer je het jaar 2015 eens terugkijkt en vooruit wilt blikken naar 2016. En één ding staat ook zo vast als een huis: het KBO-brood wordt gebakken door de kartrekkers en alle andere vrijwilligers die helpen om het zo goed mogelijk te  laten verlopen.

Je hoort veel tevreden geluiden en we krijgen steeds nieuwe leden: een teken dat het goed gaat!  En dat willen we allemaal zo houden, toch? Allemaal samen zijn wij de KBO in Heesch en onderdeel van KBO Brabant. Natuurlijk geeft dat enerzijds veel vrijheid maar er zijn ook algemene regels waar we ons aan moeten houden om samen één vereniging te blijven.

lees verder . . . .

 

De KBO heeft nu een FOTOCLUB!
Op 29 oktober jl. is de fotoclub daadwerkelijk gestart. Op die dag zijn een tiental deelnemers  bijeengekomen. Zij hebben zich aan elkaar voorgesteld en verteld waarom zij willen meedoen.

De belangrijkste beweegreden is: goede foto’s maken en beter gebruik leren maken van de mogelijkheden die de moderne camera tegen-woordig biedt. Ook is er veel belangstelling om het bewerken van foto’s op de computer te leren.

lees verder . . . .

 

 Bridge: Ans van Zandwijk wint de 12e laddercompetitie

Woensdag, 11 november kreeg Ans van Zandwijk een mooi boeket bloemen.
Zij won de twaalfde ladder van het KBO-Bridge in Heesch met het mooie gemiddelde van 60.840%. Van de twaalf gespeelde middagen blijven de acht beste scores staan en daarvan wordt dan het gemiddelde berekend. Het wordt eentonig maar opnieuw scoorden Albert v. Uden en Mies Spierings het beste: 62.570%.

Eenmaal per jaar kun je een attentie verdienen. Ben je opnieuw een dan wordt automatisch de volgende de winnaar. Ton v. Kerkhof kwam met 49.950 het dichtst bij de 50.00% en kreeg een luxe bridge pen. De laagste score werd ook beloond met het

toepasselijke  boekje BETER BRIDGE.

Lees verder . . . .

 

Informatie over Cubigo

Wat is Cubigo?

Waarom hebben we Cubigo gemaakt?

Wil je weten wat Cubigo nu echt kan?

Hoe begin ik met Cubigo?

 

Prinsjesdag, belangrijkste wijzigingen in zorgverzekeringen

Het koffertje met de miljoenennota is weer opgeborgen. Welke veranderingen heeft het kabinet voor ons in petto? IAK informeert u graag over de belangrijkste wijzigingen in de zorgverzekering.

Een overzicht . . . .

 

Prinsjesdag: Gepensioneerden blijven de rekening betalen

Voor de meeste gepensioneerden en niet-werkenden is de miljoenennota van Prinsjesdag de zoveelste tegenvaller. En dit na al die jaren waarin door gepensioneerden al zo fors is ingeleverd.

lees verder  . . .

 

De senioren kunnen niet meer zonder de digitale wereld

Digitaal vaardig zijn staat gelijk aan onafhankelijk zijn. Zo ziet een groot deel van de senioren het. Digitale apparaten maken hun wereld groter en leuker, en geven hen het gevoel met de tijd mee te gaan . . . .

lees verder . . . .

 

Themareis “BEVRIJDENDE VLEUGELS” eind oktober 2015

Na het bezoek met 16 personen aan “HUIZE PADUA” in Handel, waar we hebben gezien hoe de psychiatrische patiënten vroeger werden behandeld, staat de volgende themareis alweer op stapel.
Dit is het museum de “BEVRIJDENDE VLEUGELS ‘ in Best.

lees verder . . . .

 

Nieuws van uw webmaster

Zoals u hebt gemerkt, hebt u dit jaar enkele nieuwe bestuursleden gekregen. In overleg is besloten de website aan te passen.

De pagina's van de activiteiten hebben een plaatsje gekregen in het topmenu. Hieruit zijn verdwenen de uitslagen van het bridge die u terug  vindt in de rechterkolom bij uitslagen activiteiten.

U raadt het al: alle activiteiten die hun uitslagen willen door geven krijgen hier een plek.

Er zijn nog meer aanpassingen. Deze kunt u het beste bekijken als u door het topmenu loopt. In de loop van dit jaar wordt hier verder aan gewerkt.

 

Het bestuur van KBO - Heesch

stelt zich aan u voor:

lees verder . . . .

 

Bridge - Prijsuitreiking 11e ladder

Woensdag, 22 juli, werd de uitslag van de elfde laddercompetitie van de KBO-bridgers bekend gemaakt. De plaatsen een en twee werden opnieuw ingenomen door Mies Spierings en Albert van Uden. Zij hadden dit jaar al een attentie voor hunprestaties ontvangen.

Om anderen ook een kans te geven is er afgesproken dat dat maar eenmaal per jaar kan.

 Nu was de volgende op de ladder aan de beurt. Jan Gloudemans, met een gemiddelde van 61.41%, ging nu met de prijs naar huis.

lees verder . . . .

 

KBO-Brabant lanceert Ons Platform

Vanaf donderdag 21 mei kunnen alle senioren in Brabant gebruik maken van Ons Platform, een online platform ontwikkeld door KBO-Brabant en Cubigo. Ons Platform is een digitaal bureaublad dat is afgestemd op de behoeften van senioren. KBO-Brabant heeft dit platform ontwikkeld om het gebruik van internet op zowel een computer als tablet te vergemakkelijken. Door de intuïtieve opzet en het gebruiksgemak is het door iedereen te gebruiken, zelfs wanneer iemand geen ervaring heeft met internet.

lees verder  . . . .

 

Jubileum bridge drive

Op woensdag 8 juli werd een jubileum bridge drive georganiseerd met die poules

lees verder voor de uitslagen . . . .

 

Jubileum receptie

Foto's van de jubileum receptie staan bij de foto albums

 

Feestactiviteiten in juni en juli

Op 5 juni verschijnt de INFO voor de maanden juni en juli. In verband met het jubileum jaar moet de informatie over de festiviteiten op 26 mei zijn in geleverd. Soms zal het nodig zijn om toch nog wat laatste informatie door te geven. Let daarom voor de meest actuele gegevens goed op de wekelijkse KBO rubriek in DeMooiBernhezeKrant. lees verder . . . .

 

Mag ik mij voorstellen: Peter Gommers  (Info juni 2015)

Voor de geboren en getogen Heeschenaar ben ik ‘import’.

Medio 2013 zijn wij van Nijmegen naar Heesch verhuisd. Ik woon met mijn vrouw Elly in de Boonakker. Wij zijn al bijna 40 jaar getrouwd, samen hebben wij 2 kinderen gekregen, en dank zij hen 4 schatten van kleinkinderen waarvan wij met volle teugen genieten.

Na een werkzaam leven van 40 jaar ben ik eind 2014 met pensioen gegaan.

Lees verder . . . .

 

Jubileum receptie

Foto's van de jubileum receptie staan bij de foto albums

 

KBO-Brabant lanceert Ons Platform

Vanaf donderdag 21 mei kunnen alle senioren in Brabant gebruik maken van Ons Platform, een online platform ontwikkeld door KBO-Brabant en Cubigo. Ons Platform is een digitaal bureaublad dat is afgestemd op de behoeften van senioren. KBO-Brabant heeft dit platform ontwikkeld om het gebruik van internet op zowel een computer als tablet te vergemakkelijken. Door de intuïtieve opzet en het gebruiksgemak is het door iedereen te gebruiken, zelfs wanneer iemand geen ervaring heeft met internet.

lees verder  . . . .

 

Mag ik mij voorstellen: Theo van Haren

Enkele maanden geleden ben ik lid geworden van het bestuur van KBO-Heesch. Het is dus hoog tijd dat ik mij voorstel aan de leden. Mijn taak in het bestuur is te zorgen voor de communicatie en de PR. Dat heb ik intussen enthousiast opgepakt. Het is nog wel zoeken en inwerken maar gelukkig word ik goed geholpen. Ik zal dat werk ook niet alleen hoeven te doen. Een groepje vrijwilligers, de redactie, die al vele jaren voor de INFO zorgt, zal mij daar bij helpen.

Samen zullen wij ons best doen om de leden van de KBO-Heesch op de hoogte te houden. 

Lees verder . . . .

 

Jubilerende KBO fietst op 31 mei mee voor TinkerTots

De ‘Fietstocht met een Missie’ is voor veel KBO leden een activiteit waar zij jaarlijks trouw aan deelnemen. Dit was reden voor de KBO om in het kader van het 60-jarig jubileum ook met de werkgroep ‘Fietstocht met een Missie’ een samenwerking aan te gaan. De fietstocht zal dit jaar, met een ‘KBO-jubileum-tintje’, op 31 mei plaats vinden. lees verder . . .

 

Sjoelen Heesch tegen Berlicum

 

De Sjoelclub....

21 April jl. hebben wij weer een wedstrijd gespeeld tegen de sjo-elclub uit Berlicum.

Rond 13.30 uur waren al onze leden aanwezig en verwelkomden wij onze gasten. Gezelligheid is dan troef. Er wordt dan veel bijgepraat en ontzettend veel gelachen.

Lees verder . . . .

  Fotoreportage kijk bij de fotoalbums

 

St Jan zondag 17 mei

Beste mensen,

Morgen zondag 17 mei is er weer een mooie activiteit in het kader van 60 jaar KBO Heesch.

Diversen mensen zetten zich in om het bezoek aan de St. Jan te laten slagen.
U heeft er in DeMooiBerhezeKrant, de INFO of  in het parochieblad wellicht over gelezen.
De weersvoorspelling voor morgen is prima.

 

Toch nog een paar aandachtspunten.
Onlangs is besloten dat de Bossche Vestingloop wordt gehouden op zondag 17 mei.
Daarvoor zijn er diverse verkeersmaatregelen genomen en wegen afgesloten.
Het zal dus morgen erg druk zijn in Den Bosch.
De transferia hebben wel hun gewone dienst en laten u in de St. Josephstraat  uitstappen. Vlak bij de St. Jan dus.

Wat de KBO-bus betreft is dat iets moeilijker. De chauffeur probeert zo dicht mogelijk bij de St. Jan te komen, maar de parade zal wellicht niet bereikbaar zijn. We moeten dan wellicht uitstappen op de hoek Hekellaan/Triniteitstraat. De loopafstand vanaf daar is dan twee keer de lengte van de parade.  Mocht u daarvoor uw rollator nodig hebben, dan kunt u die gewoon opvouwbaar onder in de bus meenemen. Zet er wel uw naam op of voorzie uw rollator van een duidelijk kenmerk.
De chauffeur zal op tijd op het kerkplein zijn. (uiterlijk kwart voor elf) Wanneer we ingestapt zijn kunnen we meteen vertrekken. We hebben dat in Den Bosch iets meer tijd.
Zorg dat u ook op tijd weer bij het vertrekpunt bent als we terug gaan.
Denk u eraan €5,-- contant te voldoen bij het instappen.

Wij wensen iedereen die naar Den Bosch gaat een fijne gezellige dag.

Namens de jubileumcommissie,
Martien van Iersel.

 

 

 KBO dag  Vrijdag 20 maart  

 

Om 11 uur worden we in de Petrus Emmauskerk verwacht voor de eucharistie-viering t.g.v. de opening van deze feestelijke dag.

 

Onze voorzitter : Loet Kuylaars heet ons van harte welkom en dan is het woord aan pastoor Ouwens.

We vieren het 60 jarig jubileum van onze KBO en we zijn er trots op dit samen met u te kunnen en mogen vieren. Eén lied : handen heb je om te geven springt er voor mij uit want hieruit blijkt weer eens dat je SAMEN heel wat kunt betekenen voor de medemens. En dát gevoel van : “samen” iets voor elkaar betekenen , is precies waar het om gaat ! Dát is onze lijfspreuk : sámen en met respect voor elkaar.

Lees verder . . . .

 

De foto's van de KBO Dag staan voor u bij de fotoalbums.

 

De sjoelclub

 

Kijk bij de fotoalbums voor foto's van de sjoelclub

 

De KBO in de carnavalsoptocht

 

Een fotoselectie van de canavalstoptocht op 15 februari met de KBO als deelnemer.

 

Kijk bij de foto albums

 

Toneelvereniging Jong van Harte

 

Jong van harte geeft een spectaculair optreden op vrijdag 20 maart 2015 (KBO) èn zondag 3 mei 2015 in C.C. de Pas
Jong van Harte Revue gaat zijn 2e revue presenteren, in het kader van het 60-jarig bestaan van KBO Heesch.

Lees verder . . . .

 

Van de bestuurstafel

We zijn alweer een maand in het nieuwe jaar, waar we gestart zijn met nogal kwakkel weer, dus veel zieken.

Maar ook zijn we gestart met ons 60 jarig bestaan en wel met een fantastisch, spannend en druk bezocht biljart toernooi. Geweldig georganiseerd, de complimenten.
Elke maand van dit jaar zal er een festiviteit plaatsvinden , waarin we hopen, dat we al onze leden een of meerdere keren mogen begroeten.

Lees verder . . . .

 

Fietsclubnieuws
Het jaar is nog maar net gestart of er is weer nieuws van de fietsclub van de KBO. De organisatie voor het nieuwe fietsseizoen 2015 is inmiddels gestart en er is een datum gepland voor de jaarvergadering. Laten we hopen dat er weer velen van u met ons mee gaan fietsen en dat het een goed fietsseizoen mag worden.

lees verder . . . .

 

Rikconcours 2015

 

Foto's van het drukbezochte rikconcours van 3 februari. Kijk bij fotoalbums

 

Nieuws over de sjoelclub

2014 was voor de sjoelclub een bijzonder jaar met veel gezelligheid.

18 maart naar Berlicum voor onze jaarlijkse uitwisseling. Wij werden daar weer hartelijk ontvangen met een heerlijk kopje koffie en na afloop nog een drankje. De uitwisseling met Berlicum is zowel voor de sjoelclub Berlicum, als voor onze Heesche sjoelers een geweldige middag, waar iedereen naar uitkijkt:

Op 21 april komt Berlicum naar Heesch.

Lees verder . . . .

 

Bridge nieuws

Woensdag 3 december vond, traditie-getrouw, de jaarlijkse Sint Nicolaas drive plaats.
Zesentwintig paren hadden zich voor deze middag aangemeld. In volgorde van inschrijving werden zij ingedeeld, veertien paren in de Sinterklaaslijn en twaalf paren in de Zwarte-Pietlijn.
De commissie had haar werk goed gedaan.

 

Lees verder . . . .

 

PGB fraude volop in het nieuws.

Zeven procent van de 30.000 onderzochte pgb-houders blijkt in 2014 misbruik gemaakt te hebben van het systeem. Zo melden de landelijke kranten vandaag. Gelukkig onderkent de staatssecretaris het belang van de PGB regeling.

Lees verder  . . . .

 

Herken de nepmails van de Rabobank

Rabobank stuurt tot aan oktober 2015 wekelijks  125.000 klanten een Rabo Scanner. Dit is het nieuwe apparaatje om mee te internetbankieren. Criminelen grijpen de komst van de scanner aan om nepmails te versturen.

Lees verder  . . . .

 

Zorg enquête Brabantse kranten

Graag wijst KBO-Brabant u op de regionale zorg enquête van de drie brabantse kranten. De resultaten van deze enquête worden op zaterdag 21 februari gepubliceerd in het Brabants Dagblad.

Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer 6 minuten. Uw antwoorden blijven volledig anoniem en worden alleen gebruikt voor onderzoeksdoeleinden.

Lees verder  . . . .

 

Wegwijs in Brabant

De Provinciale campagne 'Wegwijs in Brabant' is gestart! 

Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan senioren en verkeersveiligheid.

Lees verder  . . . .

 

Zorg en ondersteuning - Brief van Wethouder Glastra van Loon

Goed voor elkaar, met elkaar

De meeste mensen willen graag oud worden. Dat is in Bernheze denk ik niet anders. We willen ook steeds vaker zo zelfstandig mogelijk blijven. Afhankelijk zijn van iemand is meestal niet een wens maar het gevolg van iets. Het is dan wel fijn als je op iemand kunt rekenen als dat nodig is.

Lees verder  . . . .

 

Belastingaangifte over 2014, let op een witte enveloppe!

Senioren die hun belastingaangifte door een belastinginvuller van de ouderenbonden laten verzorgen, konden tot op heden hun aangifte met een vijfcijferige code laten versturen, de elektronische handtekening. Dit gaat nu veranderen. De elektronische handtekening wordt vervangen door een speciale machtigingscode. Als u eind januari een brief van de Belastingdienst met de machtigingscode ontvangt, moet u deze goed bewaren en meegeven aan uw belastinginvuller die voor u de aangifte over 2014 doet. Let op: deze brief zit om veiligheidsredenen in een neutrale, witte enveloppe zonder afzender.

Lees verder . . . .

 

Meerdaagse buitenlandse reis

Beste Reislustigen van de KBO,

Allereerst willen wij iedereen een voorspoedig , gezond en een voortreffelijk vakantie jaar toewensen Zoals jullie weten hebben we in de INFO van november wat voorstellen gedaan betreffende meerdaagse reizen. Lees verder . . . .

 

Iets voor een ander doen

Er zijn vele KBO leden die vele uren besteden per week om het anderen naar de zin te maken.
Zonder iemand tekort te doen wil ik toch noemen het “begeleid fietsen”
Tijdens een recente vergadering waren vele mannen en vrouwen aanwezig die zich elke week weer inzetten om mensen van diverse leeftijden naast zich op de duo fiets laten genieten van Heesch en omgeving.Een grote groep, die met de electrische ondersteuning uur na uur mensen laat genieten van de frisse lucht welke in de buitengebieden best wel aanwezig is.

Lees verder . . . .

 

Kerstviering 2014

De foto's van de Kerstviering 2014 kunt in de rechterkolom bij foto abums bekijken.

 

De middag werd geopend met een uitgebreide koffie-tafel. De kerstoverweging werd uitgesproken door pastoor Ouwens. Daarna trad ons koor Con Amore op.

Het Bernhezer Senioren Orkest vulde de middag verder in.

 

SINTERKLAAS

 

De Sinterklaas foto's staan voor u weer online zie rechts bij fotoalbums

 

 

Nog zo ongeveer 50 dagen te gaan en het jaar 2014 is weer voorbij. Dat houdt tevens is dat ons jubileumjaar al voor de deur staat. Als u verwacht dat het in 2015 gedurende 365 dagen feest is, dan is dat wat overdreven.

 

Maar er staat wel heel wat te gebeuren.
Overleg met een aantal verenigingen en personen heeft als resultaat dat door hun bijdragen in kennis en menskracht bestaande KBOactiviteiten extra groots worden aangepakt en dat daaraan enkele eenmalige activiteiten kunnen worden toegevoegd. Dit alles om de doelstelling te realiseren, elk lid bij de jubileumviering te betrekken

Lees verder . . . .

 

Veranderingen in de Huishoudelijke Hulp

Veel mensen krijgen te maken met veranderingen in toekenning van huishoudelijke hulp. Sommige gemeenten vergoeden vanaf 2015 helemaal geen hulp meer. In andere gemeenten moet u meer zelf betalen of krijgt u minder uren. Veel mensen hebben daarover al een brief ontvangen. De situatie per gemeente kan verschillen. Hieronder geven we informatie die voor iedereen van toepassing kan zijn. Als u specifieke vragen heeft over uw eigen situatie, of vragen over brieven die u heeft gekregen, neem dan contact op met een VOA in uw gemeente, met een cliëntondersteuner of rechtstreeks met KBO-Brabant.

Lees verder . . . .

 

Start serie Omroep Brabant over de veranderende zorg

Omroep Brabant maakte voor het programma Onder Ons in samenwerking met KBO Diessen een 4-delige serie over de veranderingen in de zorg. Bekijk hieronder de eerste aflevering. De tweede aflevering is hier te zien (het item start op 02:10). Aflevering 3 is om 17.55 uur (daarna ieder uur herhaald) op dinsdag 28 oktober te zien bij het programma Onder Ons van Omroep Brabant.

Lees verder . . . .

 

Wegvallen huishoudelijke hulp

Bij KBO-Brabant komen verontruste telefoontjes binnen over het verminderen of stopleggen van de huishoudelijke hulp.

Gemeenten zijn bevoegd om de huishoudelijke hulp die u momenteel ontvangt aan te passen of stop te leggen. Ze moeten dat tijdig aankondigen.

Lees verder  . . . .

 

Extra toelage voor huishoudelijke hulp

Het Rijk stelt de komende twee jaar een extra toelage van minimaal € 150 miljoen beschikbaar voor huishoudelijke hulp. Brabantse gemeenten dreigen dat geld echter in Den Haag te laten liggen. KBO-Brabant maant de Brabantse gemeentebesturen om met spoed alsnog een aanvraag in te dienen bij het ministerie van VWS.

Lees verder  . . . .

 

De slag om Heesch

Op 25 september aanstaande is het 70 jaar geleden dat de Slag om Heesch begon.

In de info van september staat hierover een zeer interesant artikel van Johan van de Steeg dat we de websitelezers ook niet wil onthouden.

lees verder  . . . .

 

Mag ik mij even aan U voorstellen?

Mijn naam is Marijke van Donzel-Ariaans en ik woon in Heesch.

Geboren ben ik in de Gelderse Achterhoeken wel in het prachtige, oude stadje Lochem.

 

Via Oss ben ik uiteindelijk in Heesch terecht gekomen en de reden was mijn benoeming tot leerkracht aan de St. Petrusschool.

 

Lees verder . . . .

 

Brief aan minister Schippers over PGB in Zorgverzekeringswet

Op 15 september heeft KBO-brabant een brief gestuurd aan minister Schippers over de formulering van een aantal essentiële zaken omtrent de verankering van het PGB in de Zorgverzekeringswet.

Lees verder  . . . .

 

Ouderen betalen de crisis
Dit kabinet wil met steun van de oppositiepartijen D’66, ChristenUnie en SGP de ouderenkorting uit de belasting schrappen. Met deze maatregel wil men het gat in de begroting dichten dat ontstaan is omdat de eerder voorgestelde huishoudtoeslag op teveel kritiek stuitte. Opvallend gegeven is dat de huishoudtoeslag voor alle leeftijdsgroepen zou gelden, terwijl het kabinet de rekening voor dit begrotingsgat nu exclusief bij de ouderen neerlegt.

Lees verder  . . . .

 

Geef uw waardering over uw ziekenhuis

Hoe tevreden bent u over uw arts? Wat vindt u van de patiëntvriendelijkheid van uw ziekenhuis? Geef uw waardering op www.zorgkaartnederland.nl/content/mpv. Misschien wint uw ziekenhuis dan op 24 september de verkiezing 'Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland 2014'.

lees verder . . .

 

Computerkiezer

De SeniorWeb Computerkiezer is een gratis dienst voor SeniorWeb-leden. De Computerkiezer helpt u bij de keuze van een nieuw computerapparaat. Tablet, laptop of toch een gewone desktop: onze Computerkiezer wijst u de weg.

Lees verder . . . .

 

VOORTGANG MEERJAREN BELEIDSPLAN 2012 – 2017

 

Rinie Leemhuis heeft het meerjaren beleidsplan onder zijn beheer.

Hij brengt verslag uit over de voortgang tot nu toe.

Lees verder . . . .

 

De vakantieperiode komt er weer aan

 

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) keert bij een faillissement van een reisorganisatie alleen uit aan consumenten die rechtstreeks bij een reisbureau hebben geboekt. Het reisbureau moet ...

Lees verder: Afdelingen die vakantie- of busreizen organiseren: Pas Op!

 

Wandelclub viert 10-jarig bestaan

Deze KBO-activiteit is in februari 2004gestart.                            
Het is daarom dat het KBO- bestuur de wandelaars afge- lopen donderdag, 3 april, na de wekelijkse wandeling, heeft getrakteerd op koffie met gebak. lees verder . . . .

 

De vakantieperiode komt er weer aan

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) keert bij een faillissement van een reisorganisatie alleen uit aan consumenten die rechtstreeks bij een reisbureau hebben geboekt. Het reisbureau moet ...

Lees verder: Afdelingen die vakantie- of busreizen organiseren: Pas Op!

 

De KBO dag

op vrijdag 14 maart was evenals vorig jaar wederom een succes

 

U kunt in de rechterkolom de link met foto's vinden

 

De Computerhoek in de Pas

In de creapas van de Pas, bij de ingang van soos den Herd, is elke donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur, vrije inloop voor alle leden van de KBO en andere 55 plussers.

Tot eind mei kunt u deze ochtend, geheel vrijblijvend, binnenstappen met vragen over uw computerproblemen. U kunt terecht bij een van de enthousiaste vrijwilligers. Ze helpen u graag en proberen met u een oplossing te vinden. Nog gemakkelijker is het als u het probleem kunt laten zien op uw laptop of tablet. Breng deze mee zodat u kunt laten zien wat er aan de hand is.

 

Verkiezingen gemeenteraad maart 2014.

KBO Heesch verzocht in september 2013 alle politieke partijen in Bernheze om hun verkiezingsprogramma toe te zenden en wij waren natuurlijk heel erg benieuwd naar de specifiek voor senioren bedoelde aandachtspunten in de kern Heesch. Bijna 50 procent van de kiesgerechtigden in ons dorp behoort tot de groep senioren (ouder dan 55 jaar). Heeft de politiek in het algemeen en de partijen die de nieuwe raad moeten gaan vormen in het bijzonder werkelijk oog voor de belangen van onze senioren? Op onze site hebben we programma’s die ons zijn toegezonden opgenomen onder het kopje politiek in de rechterkolom van www.kbo-heesch.nl

U zult van ons geen stemadvies krijgen, maar wij raden u wel aan dat voor u uw stem gaat uitbrengen uw keuze mede laat bepalen door de voornemens uit deze programma’s. Wij zullen, als belangrijke vertegenwoordiging van de ouderen in Heesch, bij de te vormen nieuwe raad en raadscommissies gaan toezien of de onderscheiden partijen echt waar gaan maken wat ze ons nu allemaal beloven. Stem bewust!

 

POLITIEK

Op 19 maart 2014 kunt u weer een nieuwe gemeenteraad kiezen.

In aanloop naar die verkiezingen volgt KBO Heesch de politieke partijen in Bernheze. Als KBO Heesch hebben wij de partijen gevraagd om de partijprogramma’s toe te sturen, omdat wij geïnteresseerd zijn in hun plannen die betrekking hebben op het seniorenbeleid.  Op deze pagina ziet u een link naar de volledige programma’s van de partijen die hierop positief gereageerd hebben. Tevens heeft KBO Heesch hiervan samenvattingen gemaakt, voor zover deze te maken hebben met de plannen voor het seniorenbeleid.  Mogelijk kan een en ander u helpen bij het bepalen van uw stemkeuze.

 

KBO Brabant

KBO Actueel februari 2014 Nieuwsbrief

 

Toenemend aantal Brabantse 50-plussers is werkloos!
Zo’n 43% van de Brabantse werklozen is 50-plus! De problemen stapelen zich behoorlijk op voor deze specifieke categorie jonge senioren. Want slechts tien procent van alle Brabantse 55-plussers met een WW-uitkering vond weer een baan in 2013. Lees verder

 

Woordje van uw voorzitter

Aan alle leden van KBO-Heesch

De feestdagen zijn achter de rug en we zijn er klaar voor, klaar voor weer een nieuw jaar. Maar zijn we eigenlijk wel klaar voor dat nieuwe jaar of tobben we maar voort in een wereld waar geweld zelden ontbreekt?

Lees verder . . . .

 

BUITENLANDSE VAKANTIE 2014

In de INFO van december jl heeft u kunnen lezen dat uw KBObestuur plannen in voorbereiding heeft om een buitenlandse excursie-vakantie te organiseren van: zondag 4 mei t/m vrijdag 9 mei 2014

Lees verder . . . .

 

Kerstviering 2013

 

Een fotoreportage van de kerstviering op maandag 23 december kunt

u bij de foto albums bekijken

MAANDAG 23 DECEMBER de kerstviering met een uitgebreide koffietafel, een stichtelijk woord,

stemmige muziek van het Senioren Orkest Maasland en mooie
zang van koor Koraal.

 

St Nicolaasviering op 29 november van de KBO in de Pas

Dat het wederom een groot succes was vertellen de foto's:

Bekijk ze in de de foto albums

 

 

De nieuwe voorzitter

Nogmaals stelt uw nieuwe voorzitter zich voor en nu met foto zodat u weet met wie u te doen hebt.

 

Als nieuwe voorzitter van KBO-Heesch zal ik beginnen met me voor te stellen.

Mijn naam is Loet Kuijlaars ik ben 73 jaar en ik woon samen met mijn gezin ruim 35 jaar in Heesch.

Lees verder . . . .

 

Het vakantiereisje naar Valkenburg

Het vakantiereisje naar Valkenburg aan het drielandepunt was een succes

14 tot 20 september

Lees het verslag op . . . . . .

 

KBO-Brabant dringt aan op alternatieven voor internetbankieren voor ouderen

Nu steeds meer Nederlanders gebruik maken van een internetaansluiting, gaan banken er in toenemende mate toe over om hun cliënten te dwingen tot internetbankieren. Hierbij wordt voorbij gegaan aan het feit dat 29% van de mensen tussen 65 en 75 jaar geen internet gebruikt. Bij de 75-plussers gaat het om een relatief nog grotere groep, zo blijkt uit onderzoek van Senior Web. KBO-Brabant dringt bij banken aan op alternatieve oplossingen voor het internet.

Lees verder . . . .

 

Een nieuw seizoen: computerlessen in de Pas

Met ingang van september start weer het nieuwe cursusseizoen voor informaticalessen in de Creapas in de Pas in Heesch, gefaciliteerd door het Rigom.
Cursisten kunnen inschrijven voor lessen in het gebruik van Windows en voor lessen Internet en e-mail, zowel voor beginners als gevorderden.

Lees verder . . . .

 

De nieuwe voorzitter

Als nieuwe voorzitter van KBO-Heesch zal ik beginnen met me voor te stellen.
Mijn naam is Loet Kuijlaars ik ben 73 jaar en ik woon samen met mijn gezin ruim 35 jaar in Heesch. Op dit moment nog alleen met mijn vrouw Han, de kinderen, twee dochters en een zoon, zijn geruime tijd geleden uitgevlogen. Ik ben mijn hele leven werkzaam geweest in het bedrijfsleven in een leidinggevende functie.

Lees verder . . . .

 

Inkomens- en vermogenspositie van ouderen op KBO-Brabant

 

Titel:   "Dit kabinet goochelt met cijfers over de inkomens- en vermogenspositie van ouderen"
Inhoud:   Op 13 september bood minister Asscher de Tweede Kamer het rapport ‘Inkomen en vermogen van ouderen; analyse en beleidsopties’ van de commissie Interdepartementaal beleidsonderzoek ...

 

Gezocht: ideeën om werkgelegenheid voor 55-plussers te stimuleren!

Van alle groepen die werkloos raken, blijven senioren gemiddeld het langste zonder baan. KBO-Brabant zoekt daarom nieuwe, frisse ideeën, die de kansen op werk voor deze groep vergroten. We nodigen alle Brabanders uit om hun ideeën bij ons in te dienen.

Lees verder . . . .


 

Dagtocht Vrijdag 7 Juni 2013 Orchideëen hoeve en Weerribben

Uw KBO-bestuur heeft voor haar leden een dagtocht gepland op vrijdag 7 juni 2013.

De keuze is gevallen op een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, in de kop van Overijssel.

Wij op bezoek bij De Orchideeën Hoeve. In dit tropisch paradijs van 25.000 m2 oppervlakte kunt u genieten van prachtige flora en fauna.

Lees verder . . . .

 

Afscheidswoord van Wil de Jong
 
Heesch, 09 april 2013
 
Beste mede-KBO-ers,
 

In de KBO-INFO van april 2010 heb ik me voorgesteld als uw voorzitter.

 

Tevens heb ik daarbij mijn motivatie weergegeven waarom ik ja heb gezegd op de vraag om voorzitter te worden.

Ik heb u toen al direct laten weten dat ik op 2 april 2013 de voorzittershamer zou teruggeven aan het bestuur.
 

 

 

Stelling magazine Volzin:

'Ouderen moeten nu solidair zijn met jongeren'

     
    Het succes in opiniepeilingen van de politieke partij 50Plus wijst op een groeiende onrust onder ouderen over achteruitgang van hun inkomen als gevolg van ...

Kijk verder op: Stelling magazine Volzin

 

Patientenorganisaties verzamelen ideeen

voor besparingen in de zorg

     
    Vier grote patiëntenkoepels zijn een gezamenlijk meldpunt gestart waar gebruikers van de zorg ideeën kunnen melden voor besparingen in de zorg. Mensen kunnen melden ...

Kijk verder op: Patiëntenorganisaties verzamelen ideeën

 

BEJAARDEN MOETEN LANGER THUIS WONEN

Regelmatig wordt hierover gesproken en komen we artikelen met een dergelijke strekking in diverse bladen tegen. Een positievere benadering kan, denk ik, onrust voorkomen.
Allereerst kunnen we het woordje MOETEN veranderen door MOGEN. Het is voor veel mensen een groot goed om zolang mogelijk thuis in de eigen omgeving te mogen blijven, tenzij vereenzaming toeslaat.
Om het thuis blijven wonen op een verantwoorde manier te kunnen bereiken, zullen we ons als maatschappij, meer dan tot nu toe, moeten inspannen. Lees verder . . . .

 

Verhuisplannen? Start nu al met je adreswijzigingen

Het lijkt wat vroeg maar als je binnenkort gaat verhuizen dan moet je nu al beginnen met je adreswijzigingen. Van KBO Heesch krijg je 10% korting op deze handige service. Lees verder . . . .

 

CREATIVITEIT BIJ DE KBO HEESCH

Op donderdag 11 oktober is KBO Heesch gestart met een creatieve ochtend voor haar leden in de Pas, zaal D’n Herd, onder leiding .van Marijke Kappen.

Van 9.30 u. - 11.30 u. waren elf enthousiaste dames aanwezig met een handwerkje als breien, quilten, borduren, kaarten maken of alleen om te “buurten”. Iedereen nam het eigen handwerk en de materialen en/of gereedschap mee naar de Pas.

Het was een gezellige ochtend.

Besloten is om deze handwerkochtend vanaf nu elke donderdagochtend te laten doorgaan zolang daarvoor voldoende belangstelling blijft bestaan.

Inlichtingen bij Marijke Kappen, tel.: 0412-481907

 

Welkom op de website van KBO Heesch.

Afgelopen jaren, aanvankelijk met een zelf gemaakte website heeft Peter Spijker, de website van KBO Heesch opgebouwd, verzorgd en bijgehouden.

Hiervoor wil ik als nieuwe webmaster, Peter van harte danken voor de vele uren die hij hierin heeft ingestoken.

 

Zoals altijd ziet een opvolger andere dingen, mogelijk zult u nu onderwerpen missen. Mocht het lastig voor u zijn of heeft u ideeen, laat dit via het bestuur weten.

De bridgeclub bijvoorbeeld maakt veelvuldig gebruik van de website.

Ze stonden zelfs bovenaan de website. Toch heb ik gemeend deze te verplaasten naar info.

Het bestuur heeft bovenaan een eigen plaatsje gekregen, evenals de mededelingen en info. Elke maand ontvangt u het informatie blad van KBO Heesch.

Omdat er regelmatig nieuwe mededelingen zijn, wil uw bestuur op de website actueel nieuws gaan plaasten.

Zorg dat u op de hoogte blijft en bezoek met regelmaat de website.

 

Met vriendelijke groet

Webmaster Henry Thijssen

Terug naar de startpagina