Maatjesproject Laarbeek

 


 

“Maatjesproject Laarbeek”

Het maatjesproject zoekt voor mensen in kwetsbare situaties een vrijwilliger, die als ‘maatje’ met hem of haar wil optrekken.

Door de inzet van een maatje, kunnen mensen mee blijven doen en verbreden ze hun netwerk. Je kunt hierbij denken aan mensen die:

  • er op uit willen, maar het moeilijk vinden dit alleen te doen
  • zich niet eenzaam willen voelen
  • moeite hebben om zelf initiatief te nemen
  • mantelzorger zijn en praktische ondersteuning nodig hebben om weer even op adem te komen of om tijd voor zichzelf te hebben.
  • De Nederlandse taal willen oefenen

Voor wie?

Maatjesproject Laarbeek is bedoeld voor mensen van alle leeftijden zonder verblijfsindicatie met: een chronische ziekte, lichamelijke- of verstandelijke beperking, dementerenden, eenzamen, mantelzorgers die even respijt(=vrijaf) willen, allochtonen.

Wat doet het Maatjesproject?

Een ‘maatjescontact’ wordt vaak aangegaan voor een langere periode met als belangrijk uitgangspunt dat beide partijen plezier hebben en samen ontspannende, alledaagse activiteiten ondernemen zoals: op stap gaan, sporten, naar de film, wandelen, spelletje doen of een hobby uitoefenen.

Het aanbod van Stichting ViERBINDEN hierin is: werven, selecteren en koppelen van vrijwilligers en hulpvragers. Daarnaast worden vrijwilligers geschoold, ondersteund en begeleid.

Vrijwillige Maatjes!

Er zijn al vrijwilligers geschoold en hebben leren omgaan met de verschillende soorten mensen die een maatje nodig kunnen hebben.

 

 

Maatje worden of maatje nodig?

Neem contact op met:

Steunpunt Mantelzorg Laarbeek

Otterweg 27, 5741 BC Beek en Donk

Telefoon: 0492-464289

Maandag, woensdag en vrijdag 9.00-10.30 uur

xmegens@vierbinden.nl

Terug naar de startpagina