actuele nieuwsberichten | nieuwsarchief

Er zijn 605 nieuwsberichten gevonden.  | volgende pagina >>

Einde contant betalen in de bus
15 januari 2019

In verband met de veiligheid kunnen reizigers binnenkort alleen nog maar een los kaartje betalen met de pinpas of reizen met de OV-chipkaart. Niet alle vervoersmaatschappijen voeren deze verandering tegelijk door. Klik hier voor het overzicht per maatschappij.

 


Jongste nieuwsbrief KNVG: 3 december 2018
15 januari 2019

Er is weer een  nieuwsbrief uit van de Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden, KNVG.

 

Klik hier voor het nummer van 3 december 2018.

 

Voor oudere nummers:

Klik hier voor het nummer van 20 november 2018. een special over de debatmanifestie van 19 november in Utrecht.
Klik hier voor het nummer van 13 november 2018.
Klik hier voor het nummer van 31 oktober 2018.
Klik hier voor het nummer van 16 oktober 2018.
Klik hier voor een extra uitgave van 8 oktober in verband met de pensioenenquête.
Klik hier voor het nummer van 30 september 2018.
Klik hier voor de extra nieuwsbrief in verband met Prinsjesdag.
Klik hier voor het nummer van 16 september 2018.
Klik hier voor het nummer van 31 augustus 2018.
Klik hier voor het nummer van 11 augustus 2018.
Klik hier voor het nummer van 30 juli 2018.
Klik hier voor het nummer van 13 juli 2018.
Klik hier voor het nummer van 29 juni 2018.
Klik hier voor het nummer van 16 juni 2018.
Klik hier voor het nummer van 31 mei 2018.
Klik hier voor het nummer van 18 mei 2018.
Klik hier voor het nummer van 3 mei 2018.
Klik hier voor het nummer van 19 april 2018.
Klik hier voor het nummer van 31 maart 2018.
Klik hier voor het nummer van 17 maart 2018.
Klik hier voor het nummer van 7 maart 2018.
Klik hier voor het nummer van 14 februari 2018.
Klik hier voor het nummer van 30 januari 2018.
Klik hier voor het nummer van 18 januari 2018.
Klik hier voor het nummer van 2 januari 2018.
 

Wilt u zelf een abonnement nemen op deze informatieve nieuwsbrief, klik dan in de nieuwsbrief om u aan te melden.


KBO-Brabant tekent Nationaal Preventieakkoord
26 november 2018

  

 

Nederland moet gezonder worden, vindt staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid. "Roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik veroorzaken grote gezondheidsproblemen voor heel veel mensen." Hij sloot met zo'n zeventig maatschappelijke organisaties en bedrijven het Nationaal Preventieakkoord. Ook KBO-Brabant ondertekende dit akkoord.

Doel van het akkoord is dat Nederlanders gezondere keuzes maken, waardoor ze minder ziek worden, minder zorg nodig hebben en het goede voorbeeld geven aan hun kinderen.

 

Klik hier voor een uitgebreider bericht op NOS.nl.
Klik hier voor informatie op de pagina van de Rijksoverheid.


Pensioenfondsen moeten zich onnodig arm rekenen
26 november 2018

Opinie-artikelen in Algemeen Dagblad en Eindhovens Dagblad van de hand van Leo Bisschops (KBO-Brabant), Rob de Brouwer (KBO-Brabant) en Mari Vervaart (PVGE), werden  gepubliceerd over ons pensioenstelsel, dat helemaal niet zo verkeerd is als wordt beweerd.

Het ene artikel verscheen op zaterdag 17 november in ED. Klik hier voor de PDF. En klik hier voor een versie in word, om eventueel als bericht over te kunnen nemen. Ook op de website van Eindhovens Dagblad is het gepubliceerd, klik hier.

 

Het andere artikel verscheen op zaterdag 24 november in AD. Klik hier voor de PDF en hier voor de versie in word.

 

 

 

 

 


KBO-Brabant tekent convenant Toiletalliantie
21 november 2018

Donderdag 22 november ondertekent KBO-Brabant een samenwerkingsovereenkomst in het kader van de Toiletalliantie. De Toiletalliantie zet zich ervoor in om binnen vijf jaar overal voldoende toegankelijke openbare toiletten te hebben.

 

Met een paar organisaties is er al eerder een samenwerking aangegaan: HogeNood en SaniTronics. Verder geven ook de volgende organisaties aan dat zij zeer bereid zijn om hun kennis en kunde in te zetten: KBO-Brabant, ouderenbond KBO-PCOB, De Zonnebloem, reizigersorganisatie Rover, Continentie Stichting Nederland (CSN), Ieder(in), Koninklijke NVVH-Vrouwennetwerk en KansPlus. Deze samenwerking wordt komend jaar verder vorm gegeven in de Toiletalliantie. Met deze organisaties tekenen we op 22 november een samenwerkingsovereenkomst.

 

Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor een infographic over de Toiletalliantie.
Klik hier voor een top tien van openbare toieltten.


KBO Reusel en KBO-Brabant te zien op Kempen TV
29 oktober 2018

Afgelopen weekend, het laatste van oktober, waren KBO Reusel en KBO-Brabant te zien in een uitzending van Kempen TV. Gust Lathouwers, voorzitter van KBO Reusel en Wim van Erp, Algemeen Bestuurslid van KBO-Brabant vertelden uitgebreid over de activiteiten en werkzaamheden van beide verenigingen. Klik hier om het filmpje op YouTube te bekijken.


Alsnog keukentafelgesprek voor bezwaarmakers Eindhoven
15 oktober 2018

De gemeente Eindhoven is deze week begonnen met het alsnog bezoeken van de ruim 200 ouderen en zieken die bezwaar maakten tegen korting op hun huishoudelijke hulp. Een Wmo-consulente van de gemeente zelf gaat met hen in gesprek over hun persoonlijke omstandigheden. Oud-rechter Bert van 't Laar, die bezwaarmakers vanuit de KBO ondersteunt, zette op een rijtje op welke punten de gemeente volgens hem in strijd met de wet Wmo handelt.
 

Dit bericht staat op de website van het Eindhovens Dagblad. Klik hier om het volledige artikel te kunnen lezen.


Doet u mee met de enquête over ons pensioenstelsel?
11 oktober 2018

 

 

Negen verenigingen van senioren en gepensioneerden komen medio november samen voor een grote debatmanifestatie over de toekomst van ons pensioenstelsel. KBO-Brabant doet van harte mee, vertelt voorzitter Leo Bisschops. ‘Mooi dat we op één lijn zitten: een nieuw pensioenstelsel is niet nodig.’

Al jaren wordt erover gediscussieerd, maar overeenstemming tussen werkgevers, werknemers en overheid is er nog altijd niet: moet het huidige pensioenstelsel wel of niet drastisch op de schop? Seniorenverenigingen zien in het huidige systeem wel een aantal ‘weeffouten’ die gerepareerd moeten worden, maar vinden een totaal nieuw pensioenstelsel niet nodig. Met die boodschap houden ze op 19 november een gezamenlijke debatmanifestatie in Utrecht.

 

KBO-Brabant is vanaf de aanloop actief betrokken geweest bij de manifestatie, vertelt voorzitter Leo Bisschops. ‘Wij zijn bezorgd dat een pensioenstelselherziening erin uitmondt dat het collectieve karakter van onze pensioenfondsen plaatsmaakt voor individuele verzekeringsproducten. Wij vinden dat niet nodig en zelfs niet wenselijk; niet voor gepensioneerden, niet voor werkenden en vooral niet voor de generaties na ons. Het beeld dat het huidige stelsel onhoudbaar is, is niet reëel. Het Verenigd Koninkrijk buiten beschouwing gelaten, hebben we in Nederland 60 procent van het totale pensioenvermogen van de EU opgebouwd. En toch zijn we het enige land waar pensioenuitkeringen en pensioenopbouw al jaren niet naar boven toe bijgesteld mogen worden.’

De seniorenverenigingen zien wel dat het huidige systeem op punten aangepast moet worden, zegt Bisschops. Zo moet er bijvoorbeeld een oplossing gevonden worden voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) die nu veelal niet voor hun pensioen sparen. Een tweede belangrijk punt is de rekenrente die pensioenfondsen verplicht zijn te hanteren. De fondsen zijn verplicht om op papier te rekenen met een heel lage rente over hun bezittingen. In de praktijk zijn de rendementen echter fors hoger. Bisschops: ‘Daardoor hebben we de absurde situatie dat pensioenfondsen nog nooit zó rijk zijn geweest en pensioenuitkeringen tegelijk níet naar boven kunnen worden bijgesteld. Sterker nog: gepensioneerden dreigen gekort te worden. Dat is onverkoopbaar.’

Bisschops is blij dat de seniorenverenigingen met het organiseren van de debatmanifestatie de handen ineen slaan. ‘We zitten redelijk op één lijn. Dat is al heel netjes voor ouderenclubs.’

Op de manifestatie staat ook een toespraak van minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) gepland. Bisschops hoopt dat de minister zal inzien dat het plan uit het regeerakkoord voor een meer individueel pensioenstelsel, geen draagvlak heeft. ‘We hopen te horen dat een diepgaande stelselwijziging van de baan is en dat het zal blijven bij overzichtelijke reparaties aan het huidige stelsel.’


Debatmanifestatie 19 november
De debatmanifestatie over het pensioenstelsel vindt plaats op 19 november in de Jaarbeurs van Utrecht, vanaf 12.30 uur. Er is plaats voor 450 deelnemers. Deelname is deels op uitnodiging van de betrokken organisaties. De aanmelding is inmiddels gesloten.

De betrokken pensioen- en seniorenverenigingen zijn KBO-Brabant, Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden (KNVG), Nederlandse Vereniging van Organisaties van Gepensioneerden (NVOG), Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (NOOM), KBO-PCOB, actiegroep Verontruste Ouderen en de vakbonden FNV Senioren, De Unie Senioren en CNV Senioren.

 

Enquête over pensioenstelsel: doe mee en vul in!
Wij horen graag uw mening omtrent het pensioenstelsel, en daarom hebben we onderzoeksbureau Motivaction gevraagd hier onafhankelijk onderzoek naar te doen. Als gepensioneerde kunt u hieraan meedoen door de enquête op de website https://xs.motivaction.nl/onderzoek/kbo-brabant vóór 19 oktober in te vullen. Uw antwoorden zijn anoniem en eventuele internetgegevens van u worden na afloop vernietigd. De uitkomsten van deze enquête worden op 19 november gepresenteerd in aanwezigheid van minister Koolmees op de debatmanifestatie.
 


Huishoudelijke hulp Eindhoven in het nieuws
1 oktober 2018

Studio040, de lokale nieuwszender van Eindhoven, besteedt in een programma aandacht aan de problemen bij de toekenning huishoudelijke hulp. Met hulp van FNV en KBO’s eigen Bert van ’t Laar hebben vele Eindhovenaren bezwaar aangetekend bij de gemeente. Hun huishoudelijke hulp is verminderd, of zelfs verdwenen. Juridisch is dat niet in orde, en voor de betrokkenen is het heel naar. In het programma (klik hier) komt één van hen aan het woord. Bert van 't Laar geeft een toelichting op de manier waarop de gemeente te werk gaat. Ook leden van de gemeenteraad spreken hun zorg uit.


KBO-Brabant stuurt minister De Jonge brief
13 september 2018

KBO-Brabant roept hierin minister De Jonge op ‘informele cliëntondersteuning Wmo’ te erkennen als basisvoorziening en tot ondersteuning en financiering daarvan.

Vandaag, 13 september, stuurden wij de brief. Bovendien ging een persbericht uit naar regionale en landelijke pers. Lees hier de brief. Lees hier het persbericht.

 

 Er zijn 605 nieuwsberichten gevonden.  | volgende pagina >> Terug naar de vorige pagina