Een nieuw jaar, een nieuwe naam. Een nieuw begin?

Het bestuur van Contact50 wenst alle leden, vrijwilligers en iedereen die betrokken is bij de activiteiten van onze vereniging een gezond en actief 2019 toe. Lees hier de nieuwjaarswens van onze voorzitter.


Brede samenwerking. Vier organisaties in ons dorp hebben de handen ineengeslagen om uw zorgen te verminderen en het liefst weg te nemen. Elke eerste maandag maand wordt er in de bieb een workshop gegeven over een onderwerp dat voor u relevant kan zijn. Lees hier meer over deze unieke samenwerking en de hoe u uzelf kunt aanmelden.

Het hele jaar door bieden we u een serie computercursussen aan. Hierbij staan Windows 10, smartphone, tablet en Google centraal. Kijk hier voor het totale aanbod en de mogelijkheden om u aan te melden.

Van 15 tot en met 20 januari 2019 is er de 17e editie van Seniorenexpo in Veldhoven. Lees meer hierover op deze pagina en hoe u gratis toegangskaarten kunt krijgen.


Het is het seizoen van de donkere dagen. We staan er nauwelijks bij stil, dat duisternis en licht invloed op onze gezondheid kunnen hebben. Prof. Ir. Wout van Bommel doet dat gelukkig wel. Op vrijdag 25 januari verzorgt hij de gratis thema-avond Licht en Gezondheid. Meld u hier aan.


Jokeren, rikken en bridgen, de liefhebbers van deze kaart­spelen kunnen hun hart weer ophalen tijdens de kaart­middag op dinsdag 22 januari. Aan deze kaartmiddag in het Atrium van De Eikelaar kunnen alle 50-plussers uit Bie­zen­mor­tel, Udenhout, Berkel-Enschot en Tilburg-Noord deelnemen. Schrijf u hier in.


Nieuwe locatie voor onze computerlessen in De Peppel, Zeshoevenstraat 36. Met een Open Dag wijden we op zaterdag 26 januari 2019 van 10.00 uur tot 13.00 uur onze nieuwe thuisbasis in voor cursussen Windows op computer en laptop, voor cursussen Android smartphone en tablet, en voor cursussen iPhone en iPad. Lees hier meer over het programma van onze Open Dag.


Op dinsdag 29 januari start John Lommen met een nieuwe cursus van 4 bijeenkomsten: Andere kijk op kunst. Centraal staat deze keer de fotografie als inspiratiebron voor kunstenaars. Aanmelden voor deze cursus kan tot 20 januari 2019.


Op donderdag 14 februari (Valentijnsdag) mo­gen wij een kijkje nemen achter de schermen van de horeca-opleidingen van De Rooi Pannen. Om 11.00 uur start een gratis rondleiding door de ver­schillende restaurants, keukens en ho­tel­ka­mers. Aansluitend gaan we lunchen. Lees hier de details en meldt u aan.


Van 23 tot en met 27 juni kunt u genieten van een Drielandenreis België – Duitsland - Luxemburg met verblijf in Hotel zum Buchenberg in Rodt, midden in de Belgische Eiffel. Meer informatie leest u hier.


Lees deze pagina's zorgvuldig: misschien hebt u recht op zorgtoeslag en/of huurtoeslag. Laat uw aanvraag voor toeslagen verzorgen door de belastinginvullers van de KBO.


Qigong is niet meer weg te denken bij KBO Udenhout. Inmiddels hebben we 3 groepen die iedere dinsdagochtend en dinsdagavond genieten van de fijne oefeningen die door Vera Leijten worden gegeven. De zomermaanden doen we dat in de tuin bij Brandshof. Voor een proefles bent u van harte welkom. U kunt hier inschrijven.

Lijndansen is een heerlijke activiteit, waarin muziek, bewegen en gezellige contacten een centrale rol spelen. Op een ontspannen manier werk je aan je gezondheid, je bouwt conditie op en traint je geheugen. Bij de keuze van de dansen wordt gelet op de samenstelling van de groep.
Nieuwe leden zijn van harte welkom. Hebt u interesse? Laat het ons weten! Kom gerust vrijblijvend meedoen! Lees hier nog meer.

Wilt u allen of met uw kinderen en kleinkinderen gaan zwemmen? Het zwembad in Oisterwijk biedt u daartoe de gelegenheid. Het heeft een specuale aanbieding voor KBO leden. Op deze pagina leest u er meer over.

Stichting Vier het Leven neemt ouderen mee uit naar het theater, film en museum: vrijwilligers halen ouderen op en verzorgen en begeleiden de middag/avond uit, van deur-tot-deur. Een team van vrijwilligers staat gereed om ouderen uit Tilburg en omstreken te begeleiden naar
een cultureel uitje in Theaters Tilburg. Samen uit, samen genieten!

U hebt inspraak. Daarom vragen wij u om ideeën en wensen voor wekelijks/regelmatig terugkerende activiteiten aan ons kenbaar te maken.
Vul hier het formulier in.

Voor veel senioren is het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte een groot probleem. KBO Udenhout biedt de helpende hand.
Versterkt u ons team? Is belastinginvulhulp voor senioren, iets voor u? Lees hier meer.

Er zijn heel veel geweldige vrijwilligers in Udenhout en bijna evenveel organisaties die in ons dorp van alles mogelijk maken. Om ervoor te zorgen dat mensen elkaar makkelijk kunnen vinden, hebben we Uurtje-Buurtje: een platform waar vraag en aanbod van vrijwillige diensten bij elkaar komen. Lees meer of ga direct naar de website.

Actuele berichten staan ook wekelijks in de Wegwijzer.
Welkom

Kalender
januari 2019
wo 02.Nieuwjaarsreceptie Biezenmortel
14:00

do 03.Wandelen in Biezenmortel
10:00

ma 07.Bingo in Udenhout
14:00 => 16:30

di 08.Biezenmortel: koffieuurtje
10:00

di 08.Computerhulp op afspraak (Bibliotheek)
13:30 => 15:00

di 08.Puzzeluitleen
15:30 => 16:30

di 15.Start Windows 10 basiscursus (de Peppel Zeshoevenstraat)
09:30 => 11:30

di 15.Start Windows 10 basiscursus (de Peppel Zeshoevenstraat)
09:30 => 11:30

di 15.Start cursus Foto's beheren Win10 (de Peppel Zeshoevenstraat)
19:30 => 21:30

wo 16.Start cursus Android tablet (de Peppel Zeshoevenstraat)
13:30 => 15:30

do 17.Start cursus Android smartphone (de Peppel Zeshoevenstraat)
13:30 => 15:30

ma 21.Start cursus WhatsApp onder Win10 (de Peppel Zeshoevenstraat)
19:30 => 21:30

di 22.Kaarten in het Atrium (de Eikelaar)
13:30 => 16:30

za 26.Open Dag computercentrum (de Peppel Zeshoevenstraat)
10:00 => 14:00

ma 28.Workshop iPad Camera en foto (de Peppel Zeshoevenstraat)
09:30

 

een vereniging in beweging