Op woensdag 27 maart gaan we weer eten. Deze keer een stukje buiten ons dorp, bij LOTS in Helvoirt, Oude Rijksweg 20 (voorheen Zwarte Leeuw). Wacht niet met aanmelden als u mee wilt gaan.


Brede samenwerking. Vier organisaties in ons dorp hebben de handen ineengeslagen om uw zorgen te verminderen en het liefst weg te nemen. Elke eerste maandag maand wordt er in de bieb een workshop gegeven over een onderwerp dat voor u relevant kan zijn. Lees hier meer over deze unieke samenwerking en de hoe u uzelf kunt aanmelden.

Het hele jaar door bieden we u een serie computercursussen aan. Hierbij staan Windows 10, MS Office, Iphone, Ipad, Android smartphone, Android tablet maar ook Foto's en Google centraal. Kijk hier voor het totale aanbod en de mogelijkheden om u aan te melden.

Geef uw fiets een verwenbeurt, want het fietsseizoen weer van start. U hoeft u voor geen enkele tocht vooraf aan te melden.
Op maandag 8 april kunt u deelnemen aan de tocht door het gebied van de Oisterwijkse bossen en vennen met de mannen van de fietsclub. Lees hier meer.


Wij kennen Jan Franken als docent van onze cursussen geschiedenis. Deze keer gaat hij ons vertellen over heksen en heksenvervolging, Kelten in Brabant en onze tradities. In een drietal, op zichzelf staande lezingen, geeft hij ons een beeld van het middel­eeuwse Brabant. lees meer en schrijf u hier in.


Op woensdag 10 april gaat Joost van de Loo ons de Schoorstraat met andere ogen laten zien en ogenschijnlijke ongerijmdheden tot vanzelfsprekendheden maken. Op deze dag staat om 09:30 uur de koffie klaar in Het Rectoraat. De wandeling start om 10:00 uur. Meld u aan!


U kunt deelnemen aan een rondleiding in het Willem II stadion. Op 17 april 2019 leidt een gids ons rond door onder andere de kleedkamer van de selectie, de spelershome, de wasserette, de perskamer en het veld. Om mee te gaan vult u hier het inschrijfformulier in.


Hebt u van de Belastingdienst een brief ontvangen dat u aangifte moet doen over 2018? Wilt u gebruik maken van de diensten van een van onze belastinginvulhulpen? Kijk hier of uw aangifte doort ons vezorgd kan worden.


Van 23 tot en met 27 juni kunt u genieten van een Drielandenreis België – Duitsland - Luxemburg met verblijf in Hotel zum Buchenberg in Rodt, midden in de Belgische Eiffel. Meer informatie leest u hier.


Lees deze pagina's zorgvuldig: misschien hebt u recht op zorgtoeslag en/of huurtoeslag. Laat uw aanvraag voor toeslagen verzorgen door de belastinginvullers van de KBO.


Qigong is niet meer weg te denken bij KBO Udenhout. Inmiddels hebben we 3 groepen die iedere dinsdagochtend en dinsdagavond genieten van de fijne oefeningen die door Vera Leijten worden gegeven. De zomermaanden doen we dat in de tuin bij Brandshof. Voor een proefles bent u van harte welkom. U kunt hier inschrijven.

Lijndansen is een heerlijke activiteit, waarin muziek, bewegen en gezellige contacten een centrale rol spelen. Op een ontspannen manier werk je aan je gezondheid, je bouwt conditie op en traint je geheugen. Bij de keuze van de dansen wordt gelet op de samenstelling van de groep.
Nieuwe leden zijn van harte welkom. Hebt u interesse? Laat het ons weten! Kom gerust vrijblijvend meedoen! Lees hier nog meer.

Wilt u allen of met uw kinderen en kleinkinderen gaan zwemmen? Het zwembad in Oisterwijk biedt u daartoe de gelegenheid. Het heeft een specuale aanbieding voor KBO leden. Op deze pagina leest u er meer over.

Stichting Vier het Leven neemt ouderen mee uit naar het theater, film en museum: vrijwilligers halen ouderen op en verzorgen en begeleiden de middag/avond uit, van deur-tot-deur. Een team van vrijwilligers staat gereed om ouderen uit Tilburg en omstreken te begeleiden naar
een cultureel uitje in Theaters Tilburg. Samen uit, samen genieten!

U hebt inspraak. Daarom vragen wij u om ideeën en wensen voor wekelijks/regelmatig terugkerende activiteiten aan ons kenbaar te maken.
Vul hier het formulier in.

Voor veel senioren is het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte een groot probleem. KBO Udenhout biedt de helpende hand.
Versterkt u ons team? Is belastinginvulhulp voor senioren, iets voor u? Lees hier meer.

Er zijn heel veel geweldige vrijwilligers in Udenhout en bijna evenveel organisaties die in ons dorp van alles mogelijk maken. Om ervoor te zorgen dat mensen elkaar makkelijk kunnen vinden, hebben we Uurtje-Buurtje: een platform waar vraag en aanbod van vrijwillige diensten bij elkaar komen. Lees meer of ga direct naar de website.

Actuele berichten staan ook wekelijks in de Wegwijzer.
Kalender
maart 2019
ma 04.Workshop Gezondheid, gezond leven (Bibliotheek)
10:00 => 12:00

ma 04.Seniorencarnaval Biezenmortel (de Vorselaer Biezenmorel)
13:00

do 07.Wandelen in Biezenmortel
10:00

do 07.Eerste fietstocht 2019 (Trefpunt Senioren Tuinstraat 69)
13:30

vr 08.Toneel: Het geheugen van water ('t Plein)
20:00

ma 11.Start Windows 10 basiscursus (de Peppel Zeshoevenstraat)
09:30 => 11:30

ma 11.Workshop iPad Camera (de Peppel Zeshoevenstraat)
13:30 => 15:30

di 12.Start cursus sterrenkunde (Kruisgebouw Zeshoevenstraat)
14:00 => 16:00

wo 13.Jaarvergadering Biezenmortel (de Vorselaer Biezenmorel)

wo 13.Start muziekluisteren (Gemeentehuis Udenhout)
14:00 => 16:00

vr 15.Start Windows 10 vervolgcursus (de Peppel Zeshoevenstraat)
09:30 => 11:30

di 19.Computerhulp op afspraak (Bibliotheek)

di 19.Workshop foto's van Telefoon naar PC/Laptop (de Peppel Zeshoevenstraat)
19:30 => 21:30

wo 20.Bingo De Vorselaer (de Vorselaer Biezenmorel)
13:30 => 17:00

do 21.Workshop iPad Mail (de Peppel Zeshoevenstraat)
09:30 => 11:30

ma 25.Workshop iPad Whatsapp (de Peppel Zeshoevenstraat)
09:30 => 11:30

wo 27.Workshop iPad Kaarten (maps) (de Peppel Zeshoevenstraat)
09:30 => 11:30

wo 27.Samen uit Eten (LOTS Helvoirt)
17:30 => 21:00

 

een vereniging in beweging