In memoriam Joke van Kuik

Zo’n acht jaar lang was Joke van Kuik bestuurslid van KBO Udenhout. Zij heeft er bijvoorbeeld mede voor gezorgd dat koersbal mogelijk werd voor onze leden. Dat is intussen ruim 22 jaar geleden en het spel met de vreemd rollende ballen is nog steeds populair. Lees hier meer.


Qigong is niet meer weg te denken bij Contact50. Inmiddels hebben we 3 groepen die iedere dinsdagochtend en dinsdagavond genieten van de fijne oefeningen die door Vera Leijten worden gegeven. Het seizoen 2019 begint weer op 3 september. Voor een proefles bent u van harte welkom. U kunt hier inschrijven.

Lijndansen is een heerlijke activiteit, waarin muziek, bewegen en gezellige contacten een centrale rol spelen. Op een ontspannen manier werk je aan je gezondheid, je bouwt conditie op en traint je geheugen. Bij de keuze van de dansen wordt gelet op de samenstelling van de groep.
Nieuwe leden zijn van harte welkom. Hebt u interesse? Laat het ons weten! Kom gerust vrijblijvend meedoen! Lees hier nog meer.

Het hele jaar door bieden we u een serie computercursussen aan. Hierbij staan Windows 10, MS Office, Iphone, Ipad, Android smartphone, Android tablet maar ook Foto's en Google centraal. Kijk hier voor het totale aanbod en de mogelijkheden om u aan te melden.

Contact50 Udenhout en KBO Biezenmortel hebben beide een project voor de actie ClubSupport ingediend. Contact50 werkt samen met St. de Peppel voor de aankleding van het koffiemomentje. KBO Biezenmortel werkt aan de contimuitiet van het koffieuurtke. Lees hier meer en stem op 29 september.


Kaarten in het Atrium. Jokeren, rikken en bridgen, de liefhebbers van deze kaartspelen kunnen hun hart weer ophalen tijdens de kaartmiddag op dinsdag 1 oktober. Aan deze kaartmiddag  kunnen alle 50-plussers uit Biezenmortel, Udenhout, Berkel-Enschot en Tilburg-Noord deelnemen. Inschrijven kan hier.


Op woensdag 2 oktober zijn om 13.30 uur alle senioren uit Biezenmortel en Udenhout welkom in De Vorselaer voor een vrolijke en gezellige middag met hapjes, drankjes, cabaret en broodjes toe. Hier leest u er meer over.


Stichting Welzijn Ouderen Udenhout en Contact50 stellen u in de gelegenheid om op vrijdag 11 oktober te genieten van een humoristische matineevoorstelling met muziek door Niels van Kollenburg. Hier leest u meer.


Op woensdag 16 oktober is er de jaarlijkse ontspanningsmiddag. Deze keer komt Cees Princen met De Meidenkist. De rasechte Brabander is conservator van museum De dorpsdokter in Hilvarenbeek en schrijver van heemkundige artikelen. Lees meer en meldt u aan.


Udenhout van 1880 tot ongeveer 1950.
Onze dorpsgenoot Joost v.d. Loo is docent geschiedenis en hij heeft al veel interessante rondleidingen en lezingen gegeven voor leden van onze vereniging. Hij gaat nu voor ons een cursus van 4 dinsdagavonden verzorgen over de geschiedenis van Udenhout vanaf het jaar 1880 tot ongeveer 1950. Lees hier meer en schrijf u in.


Jan Franken heeft al veel jaren cursussen geschiedenis verzorgd voor onze leden. Vorig jaar heeft hij in 6 boeiende lessen veel verteld over de Verenigde Staten. Dit jaar behandelt hij op 6 maandagmiddagen een periode van de geschiedenis van Rusland die eindigt met de dood van de laatst Tsaar. Lees meer en schrijf u in.


Nu, 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, brengt 't Schoor, het heemcentrum van Udenhout en Biezenmortel, een boekje uit met 60 verhaaltjes. De meeste verhaaltjes zijn verteld door mensen die de bevrijding zelf nog hebben meegemaakt en die nu de leeftijd van 75 jaar zijn gepasseerd. Lees meer over de voordracht van deze verhalen.


Cursus kunst: Geïnspireerd of gekopieerd? Zin om eens op een heel andere manier naar kunst te kijken? Kom dan naar deze lezingen van John Lommen. Lees hier meer ens schrijf u in.


Door een samenwerking tussen SWOU en Contact50 kunt u op zondag 3 november van 14.00 uur tot 16.15 uur in ’t Plein genieten van de muzikale ontmoeting tussen de BIG-T-BAND en het vrouwenpopkoor Ladies First. Meldt u op tijd aan, het aantal plaatsen is beperkt.


Op woensdag 13 november bent u in de gelegenheid om de Tweede Kamer te bezoeken. Nu kan het nog. Volgend jaar gaat het gebouw van de Tweede Kamer voor vijfenhalf jaar dicht voor renovatie. Grijp dus deze kans.


Lees deze pagina's zorgvuldig: misschien hebt u recht op zorgtoeslag en/of huurtoeslag. Laat uw aanvraag voor toeslagen verzorgen door de belastinginvullers van de KBO.


U hebt inspraak. Daarom vragen wij u om ideeën en wensen voor wekelijks/regelmatig terugkerende activiteiten aan ons kenbaar te maken.
Vul hier het formulier in.

Voor veel senioren is het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte een groot probleem. KBO Udenhout biedt de helpende hand.
Versterkt u ons team? Is belastinginvulhulp voor senioren, iets voor u? Lees hier meer.

Er zijn heel veel geweldige vrijwilligers in Udenhout en bijna evenveel organisaties die in ons dorp van alles mogelijk maken. Om ervoor te zorgen dat mensen elkaar makkelijk kunnen vinden, hebben we Uurtje-Buurtje: een platform waar vraag en aanbod van vrijwillige diensten bij elkaar komen. Lees meer of ga direct naar de website.

Actuele berichten staan ook wekelijks in de Wegwijzer.
Kalender
september 2019
di 03.Start Qi-gong (Toneelzaal de Peppel)

di 03.Computerhulp op afspraak (Bibliotheek)

wo 04.Start Lijndansen (TrefpunT senioren)
11:00 => 12:00

wo 04.Bingo Biezenmortel (de Vorselaer)
14:00 => 16:00

wo 04.Samen uit eten (Proeflokaal Bregje Oisterwijk)
17:30 => 21:00

do 05.Wandelen 4, 7, 10 km. (de Vorselaer)
10:00

do 05.Fietsen met Wim (parkeerplaats TrefpunT)
13:30 => 17:00

ma 09.Fietsen 30 km ri Moergestel (parkeerplaats TrefpunT)
13:30 => 17:00

di 17.Computerhulp op afspraak (Bibliotheek)

wo 18.Bingo Biezenmortel (de Vorselaer Biezenmorel)
14:00

wo 18.Start cursus Android smartphone (de Peppel Zeshoevenstraat)
19:30 => 21:30

do 19.Fietsen met Wim 50 km (de Peppel Zeshoevenstraat)
13:30

wo 25.Fietsen met de Fietsclub 60 km (de Peppel Zeshoevenstraat)
09:30

 

een vereniging in beweging