Welkom op de website van Senioren Budel

De taart van de maand

De taart van de maand januari 2020 is gewonnen door mevrouw Maria Bogers-Kissen

Deze taart werd aangeboden door bakker Teeuwen waarvoor onze hartelijke dank!

 

Ons taartenteam heeft onder het genot van een bakkie koffie ook een stuk heerlijke taart mogen proeven.

Mevr. Bogers-Kissen
 

NIEUWJAARSCONCERT BIGBAND BUDEL

 

Op zaterdag 11 januari 2020 heeft de Bigband Budel Senioren Budel getrakteerd op het nieuwjaarsconcert in de theaterzaal van de nieuwe Borgh. En een traktatie was het op velerlei manieren.

Laten we als eerste maar de geweldige theaterzaal noemen; wat een entourage. Vette complimenten aan degenen die dit voor onze gemeenschap gerealiseerd hebben. Hier kunnen we jaren mee vooruit. Hopelijk kunnen wij bezoekers er nog een lange tijd van genieten!

Maar dan waar het eigenlijk om ging: het concert van Big Band Budel.

Na de nieuwjaarswens door onze voorzitter Jac Teeuwen was het woord aan de speaker/zanger Tony Vos, die op een bijzonder plezierige manier de avond “aan elkaar” praatte met veel humor en met veel respect voor alle artiesten. Want artiesten zijn het, de complete band en alle solisten.

Tony introduceerde de zangers even, die dan vervolgens zichzelf voorstelden met een kleine, leuke anekdote over hun carrière. Een grootste gemene deler was, dat ze allemaal met veel plezier met de Big Band optraden. En dat was ook te horen: het samenspel met de band was geweldig. De keuze van de nummers, die ten gehore gebracht werden was ook een schot in de roos: ze riepen bij het publiek herinneringen op, die er op een of andere manier voor zorgden, dat je niet echt rustig op je stoel kon blijven zitten; velen dirigeerden een beetje mee met handen en voeten, soms hoorbaar en zichtbaar, maar nooit storend.

Over dirigeren gesproken: de Big Band stond onder leiding van André Willems. Hij is volgens mij een enorme inspiratiebron voor de groep. Het is een genoegen, om die man bezig te zien. Hij dirigeert met zijn hele lichaam en met alle ledematen; alsof hij de noten uit de diverse instrumenten trekt. Het plezier, dat hij uitstraalt, slaat over op alle bandleden en zeker ook op het publiek. Een dikke tien, om in Maestro termen te praten!

Omdat ze het zo verdienen zijn hier de namen van alle solisten: Bas Bouwman, Sandra Hultink, Ingrid van Gulick, Anja van de Griendt Olfers, Denus van Gorp, Esmee Hegge, Inge Scheepers en Tony Vos.

Een selectie van de nummers: Fly me to the moon, All of me, The lady is a tramp, Fever, La vie en Rose, It’s o so quiet, Kompromisse, What a wonderful world, Like a natural woman, La vie en rose.

Kort samengevat: What a wonderful evening. Namens alle aanwezigen, hartelijk dank aan iedereen, die dit mogelijk gemaakt heeft en zeker ook aan ons onvolprezen bestuur en het personeel van De Borgh.

Nieuwjaarsconcert BIGBAND Budel
 

 

Workshop ‘kerststukje maken’

Ook deze herfst hadden zich zo’n twintig dames aangemeld om mee te doen aan de druk bezochte workshop die nu voor het eerst gegeven werd in de grandioos vernieuwde Borgh. Maar met de verwarming een paar graadjes hoger, zou het nog gezelliger geweest zijn, zelfs bij flink doorwerken werden we niet erg warm.

Zoals altijd had Margret Rutten weer de leiding over het gezellig kwetterende groepje, dat van thuis alleen een snoeischaar en een scherp mes hoefde mee te brengen. Margret toonde ons een door haarzelf gemaakte kleurige kerstkrans en wij kregen de opdracht om met eigen fantasie en met behulp van de bijgeleverde materialen iets soortgelijks te maken.

Tegen 10:00 werd er gestopt voor een koffiepauze, die in nieuwe stijl werd doorgebracht in de gezellige foyer.

Door Bloemsierkunst Rutten was er gezorgd voor een voorbewerkte krans-met-groen voor iedereen; daarbij een hyacintenbol en natuurlijk een keuze aan kerstballen van diverse mooie kleurtjes. De krans werd naar eigen smaak afgewerkt met allerlei gedroogde materialen.

Al met al opnieuw een gezellige en leerzame bijeenkomst.
 

Kerststukjes maken 2019

Kerststukjes maken 2019

 

Kerststukjes maken 2019
 

 

Taart van de maand

De gelukkige winnaar van de taart van de maand oktober is Bèr van Lieshout.

Ons taartenteam Lilian en Mieke hebben een gezellige middag gehad want ze werden uitgenodigd om een stukje taart mee te eten en dat was me toch lekker!

 

Dank aan bakker Teeuwen die ieder kwartaal voor deze verrukkelijke taart zorgt!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terugblik op het Zomerfeest 2019

Een uitgebreid verslag van het Zomerfeest 2019 is terug te lezen onder het Archief (Klik hier)

2019 Zomerfeest

 

Koningsschieten (01-06-2019)

Na een hele week fris, donker en nat weer begon deze dag met een stralende zon. Tegen 13:00 waren de meeste deelnemers gearriveerd en zaten we lekker aan de koffie met vlaai.

 

De opkomst was ongeveer gelijk aan vorig jaar. De groep bestond uit 45 personen waaronder 15 schutters. Onder het genot van koele drankjes werd er flink op los geschoten en regelmatig kletterden onderdelen van de vogel naar beneden. Een aantal deelnemers zat gezellig te kaarten en de overigen vermaakten zich met spelletjes en keuvelden er lustig op los. De laatste Buulse nieuwtjes werden, zoals gewoonlijk, weer grondig doorgesproken. Het weer bleef warm en dorstig.

 

Na schot 109 viel het laatste stuk van het object om 15:25 naar beneden en de gelukkige was Wiel van Leeuwen. Hij mag zich dan ook Schutterskoning 2019 van Senioren Budel noemen, kreeg een mooie spiksplinternieuwe beker uitgereikt en werd door iedereen hartelijk gefeliciteerd.


Nieuwe Koning & voormalige Koningin
(Foto: Nieuwe Koning & voormalige Koningin)Onze vereniging werd in 1966 opgericht onder de naam KBO-Budel. Met de viering van het 50-jarig jubileum werd gekozen voor de meer eigentijdse naam Senioren Budel.

 

Gemeenschapshuis De Borgh is al jaren het thuishonk van de vereniging.
 

Wij zijn een actieve vereniging voor mensen vanaf 50 jaar en bieden een breed aanbod van activiteiten op sportief, sociaal-cultureel en educatief gebied.
 

Onze vereniging bestaat dankzij de inzet van vele vrijwilligers. We doen ons best hen een prettige, stimulerende en inspirerende omgeving te bieden, waarvoor ze zich graag inzetten en waarin ze zich thuis voelen.

Zinvolle tijdsbesteding, het ondernemen van leuke activiteiten of iets betekenen voor de ander is de drijfveer om lid te worden (klik hier voor contact). Kijkt u eens rond op deze website en zie wat wij te bieden hebben.

 

Wij wensen u met het gebruik van deze website veel plezier toe.

Algemeen

Lees hier onze Privacyverklaring.

Bezwaar tegen gebruik persoonsgegevens?

Lees de voordelen van een lidmaatschap.

 

Onze partner: